Çarşamba gününün Kahramanmaraş gündemi, gazetemizin hazırladığı bu başlıklı haberdi… 

Salı günü;'Su bulan adam' Mehmet Aksu, gazetemizden Mahmut Beyaz, Abdulsamet İspir Bey, gazetemizin kameramanı, bölge halkından Mesut Bey, Mesut Bey’in babası ve ben, Bertiz Bölgesi’ne yerinde haber yapmak için gittik.

Bertiz Bahçeli Köyü’nde de incelemeler yaptık. Mehmet Bey, petrolün olduğu bölgeyi alan taraması yaparak gösterdi. İddialı bir şekilde de yetkilileri göreve çağırdı.

İlimizde ‘Su bulan adam’ olarak adlandırılan Mehmet Aksu, kentin çeşitli bölgelerinde, yirmi yılda- bine yakın yer altı sularını ortaya çıkarmış, özel enerjiye sahip bir insan.

Su kuyuları da halen aktif olarak kullanılıyor.

Bunun bilimsel açıklaması da var.

Amerika'daki Harvard Üniversitesi çubukla yeraltı suyu arama konusunu laboratuvar ortamına taşımış. Çubukla yeraltı suyunun bulanların bazılarında bir enerji vardır. Bu enerjiyi kullanarak bulabiliyorlar sonucuna varmış.

Haberimiz çok ses getirdi.

Gazeteci-yazar Bekir Doğan, haberimizi gazetesindeki köşesinde ‘Bilmece gibi Türkiye’ başlığıyla değerlendirmiş.

30 yıl önce Kahramanmaraş bölgesinde yaşanan petrol arama hikayesini, bizzat yaşayan bir gazeteci olarak dile getirmiş.

‘Bilmece gibi Türkiye’ başlıklı yazıdan bazı anekdotlar aldım. 

Paylaşıyorum… 

‘Özel bir enerjiye sahip 1989 yılında Ankara merkezli Alâeddin Petrol diye bir şirket Kahramanmaraş ‘a gelerek petrol arayacağını, Bu sebeple Narlı da rafineri kuracaklarını söyleyerek çalışma başladı.

Arap Yarım Adasının kırık fay hattının Ahir Dağı altında olduğunu , dünyanın en kaliteli petrolünün burada olduğunu söyleyerek: Bertiz Kılalı Köyünde sontaj çalışmasına başladı..

Söylediği gibi : Yüksek kaliteli petrol bulundu.. Kahramanmaraş Kilis sınıra kadar olan bölgede petrol arama ve çıkarma izni için mücadele ederken, Narlı da Ersan Petrol Rafinesi inşaatı yükselmeye başladı..

Sonra bu firmanın başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi.  Buralar satıldı. Malatyalı bir firma aldı. iki yıl önce Kılalı da ki petrol kuyusundan bir tanker ham petrol çıkarılarak Mersin’ de rafineri yapılarak kalite kontrolü yapıldı..

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Bey’e defalarca sordum : “ Kılalı da ki bulunan petrol ve Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis Petrolün üzerinde oturduğu halde niye bu petrol çıkarılmıyor? Cevap yok.’

Yazının tamamını ‘medya gazetesi 46’ internet sitesinde okuyabilirsiniz.

Ve Adana gerçeği…

Adana’nın Ceyhan İlçesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına bağlı Çukurova-1 ve Çukurova-2 isimli araştırma sahasında, daha önce petrol yok denilerek kapatılan kuyudan rezerv değeri 1 milyar dolar olan yüksek kalite petrol bulundu.

BAŞKA SÖZE GEREK VAR MI?

KAHRAMANMARAŞ PETROLÜ SAHİBİNİ ARIYOR!