Ağustos ayının gelmesiyle birlikte Kahramanmaraş’ta 40 dereceyi bulan hava sıcaklığı, Kahramanmaraşlıları tatile yönlendirdi. Tatil için Ege ve Akdeniz sahillerini seçen Kahramanmaraşlılar, pandeminin yaşattığı bunalımın ardından yurtdışı turlarına ilgi göstermeye de başladı. Yurtdışı için Balkan turlarına ilgi gösteren Kahramanmaraşlılar, Asya’nın çeşitli yerlerine düzenlenen gemi turlarına da ilgi gösteriyor. Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Döngel Turizm Seyahat Acentası Satış ve Pazarlama Uzmanı Erol Paksu, bu yaz özellikle yurtdışı tatili için vizesiz turlara ilginin arttığını, yurtiçi olarak ise Marmaris ve Antalya Bölgesi’ne ilginin yoğun olduğunu söyledi.

KAHRAMANMARAŞ HALKI MUHAFAZAKÂR OTEL TERCİHİNDE BULUNUYOR

Kahramanmaraş halkının tatil için muhafazakâr otel tercihinde bulunduğunu belirten Paksu, “Kahramanmaraş Döngel Turizm olarak, kentin en eski seyahat acentelerinden birisiyiz. Yaklaşık 20 yıldır Setur’un ana bayiliğini yapıyoruz. Şirketimiz turizmin her alanında hizmet vermektedir. Vize hizmetleri, uçak biletleri, yurtdışı turları, gemi turları hizmet yelpazemiz bir hayli geniş. Sert kışın ardından, havalar bir hayli ısınınca, insanların tatil isteği arttı. Şu anda deniz turizmine rağbet var. Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde tatil beldelerine ilgi yüksek. Kahramanmaraş halkı, muhafazakârdır. Bu nedenle muhafazakâr otel tercihi fazla oluyor. Özellikle Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Antalya bölgesine talepler yoğun” şeklinde konuştu.

MÜŞTERİLERİN HER TÜRLÜ TALEBİNE KARŞILIK VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Müşterilerin kendilerinden isteklerine karşılık her türlü talebi yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Paksu, müşterinin uçak biletinden, konaklama noktasına transferine kadar her türlü aşamasıyla ilgilendiklerini dile getirdi. Paksu, “Müşterilerimizin her türlü taleplerine karşılık vermeye çalışıyoruz. Uçak biletinden, konaklamaya, gezi turlarına kadar her alanda müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca gidilen yerde uçaktan inilince, konaklanacak yere transfer, isterlerse özel rehber hizmeti hepsini yerine getirmeye çalışıyoruz. Misafirlerimizi mağdur etmemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

İNSANLAR PANDEMİNİN ETKİSİNİ TATİLLE ATMAYA ÇALIŞIYOR

Vatandaşların pandemiden oldukça etkilendiğinin altını çizen Paksu, bu etkiyi tatille kırmaya çalıştığını belirtti. Paksu, “Çok zor dönemlerden geçtik. Önce pandemi, ardından döviz kurundaki artışlar ülkemizi çok etkiledi. Her sektör olduğu gibi bizde sıkıntı yaşadık. Ancak insanların tatil isteği azalmadı. İnsanlar pandemiden çok etkilendi ve fiyatlardaki artışlara rağmen tatil isteği kırılmadı. Pandeminin yarattığı bunalımı tatille atmaya çalışıyorlar. Yine talep var ve yine yoğunluk var” ifadelerini kullandı.

15 BİN TL’DEN 200 BİN TL’YE KADAR OTELLER VAR

Otel fiyatlarının konsepte ve bölgeye göre fiyatlarında değişiklik olduğunu vurgulayan Paksu, “Marmaris Bölgesi’nde lüks segment diyeceğimiz otelin bir haftalık konaklaması 15 bin TL’den başlıyor, 50 bin TL’ye kadar yolu var. Antalya Bölgesi, bu konularda bir nebze daha uygun oluyor. Oranın da ortalaması 7-8 bin TL’den başlayıp, 30-40 bin TL’ye kadar çıkıyor. Aslında fiyatlarda sınır yok. Örneğin Bodrum’da bir otel, odaya kahvaltı servisi konsepti var. O otelde bir haftalık tatil 200 bin TL. Yani fiyatlar konsepte göre değişiklik gösteriyor” şeklinde konuştu.

İNSANLAR YURTDIŞI TATİLİNE MERAK SALDI

İnsanların yurtdışı tatiline ilgi göstermeye başladığını kaydeden Paksu, “Artık insanlar farklı ülkeler görmek istiyor. Belkide pandemi buna sebep olmuştur. Yurtdışı turlarına ilgi arttı. Bunun dışında Asya’ya ve Avrupa’ya düzenlenen gemi turlarına ilgi arttı. Kahramanmaraş Halkı’da yavaş yavaş bu turlara ilgi gösteriyor. Özellikle Balkan turlarına ve bazı vizesiz gidilebilecek turlara ciddi bir ilgi var. Biz de elimizden geldiğince bu taleplere karşılık veriyoruz” diye konuştu.

TALEP OLURSA DIŞARIDAN KAHRAMANMARAŞ’A TUR GETİRİRİZ

Kendilerinin Kahramanmaraş içi tur düzenlemediklerini belirten Paksu, bu yönde talep gelirse dışarıdan Kahramanmaraş’a tur getireceklerini söyledi. Paksu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Münferit olarak Kahramanmaraş içi tur düzenlemiyoruz ama düzenleyen acenteler var. Kahramanmaraş için bence bu tarz şeyler şart. Artık bu bölge merak ediliyor. Görülmek isteniyor. Gastronomi turizmine ilgi arttı. Kahramanmaraş’ta bu ilgiyi kendisine çekmesi gerekiyor. Şu anda olmasa bile önümüzdeki 5 yıl içerisinde Kahramanmaraş’a daha fazla tur otobüsünün ve turistin geleceğini düşünüyorum. Şu anda bizim dışarıdan Kahramanmaraş’a tur getirme gibi bir hizmetimiz yok. Bizim hizmetimiz daha çok Kahramanmaraş’ı gezdirmeye yönelik. Talep olursa, dışarıdan da Kahramanmaraş’a tur getiririz.”

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz