Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 milyon TL’lik yatırımla inşaa edilen asfalt Plenti’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle saatte 240 bin ton asfalt üretmesi hedefleniyor.

 Aksu Mahallesi’nde bulunan mevcut asfalt üretim tesisinin kapasitesi ve teknik yetersizliliği sebebiyle harekete geçen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkoğlu ilçesi Kılılı Mahallesi’nde bulunan Taş Ocağı alanında yeni bir Asfalt Plent Tesisi’ni şehre kazandırıyor. 25 milyon TL yatırımla gerçekleştirilen yeni tesisle birlikte artık Büyükşehir Belediyesi mevcut kapasiteyi 3 katına çıkartacak. Meclis üyeleriyle birlikte inşaatı devam eden tesisi yerinde inceleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bu tesisle birlikte hem üretim kapasitemizi artırıyoruz hem de asfalt üretim kalitesini ve standartını artırmış oluyoruz” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Yeni tesisin daha çevreci ve daha kaliteli üretime imkân tanıdığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bu asfalt plenti son standartları ve özellikleri taşıyor. Hem üretim kapasitemizi arttırıyoruz hem de asfalt kalitesini ve standardını arttırmış oluyoruz. Bunun yanında bu tesisi ilgili ekipmanlarla destekleyerek uygulama kabiliyetimizi artırıyoruz. Bu amaçla yaklaşık 25 Milyon TL’lik bir yatırım yapıyoruz. Asfalt Plenti’mizin, Taş Ocağı ile bütünleşik olması, üretim kapasitemizi ve hızımızı da artıracak. Aynı zamanda Aksu ve Otogar civarında bulunan asfalt ve altyapı ile ilgili diğer üretim birimlerimizi de buraya yerleştireceğiz. Hemşehrilerimize, Kahramanmaraş’ımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kaydetti.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz