“Şimdi Değişim Zamanı, Sen de Katıl” sloganı ile çıkış yaparak Eğitim Bir Sen 1. Nolu Başkan Adayı Olan Âdem Aydoğan, Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik” sınavının yanlış olduğuna dikkat çekti. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna vurgu yapan Aydoğan, öğretmenleri kariyer sınavına tabi tutmanın onur kırıcı bir davranış olduğunu kaydetti. Aydoğan, “Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavında başarılı olamayan öğretmenlerimizin moral ve motivasyon kaybı yaşayarak meslek hayatında mutsuz olması eğitim camiamız açısından çok vahim bir durumdur” diye konuştu.

HEM EĞİTİMİMİZE HEM DE ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE ZARAR VERECEKTİR

Aydoğan şunları söyledi: “Öğretmenlik kutsal meslektir, öğretmenlerimiz de bizim en değerli yol göstericilerimizdir. Öğretmenliğin zaten bir kariyer mesleği olduğu çağımızda kendini evlatlarımızı yetiştirmeye adamış öğretmenlerimizi kariyer sınavına tabi tutmak onur kırıcı bir davranıştır. Aynı işi yapan öğretmenlerin farklı statü ve maaş uygulaması ile ayrıştırılması nitelikli ve niteliksiz olarak bölünmelerine sebep olacaktır. Bu gibi olumsuz algıların oluşturulması öğretmenlik mesleğinin saygınlığının düşmesine sebep olacağı gibi bu durum aynı zamanda hem eğitimimize hem de öğretmenlik mesleğine zarar verecektir.
Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavında başarılı olamayan öğretmenlerimizin moral ve motivasyon kaybı yaşayarak meslek hayatında mutsuz olması eğitim camiamız açısından çok vahim bir durumdur. Konuya şöyle bir örnek vermek gerekirse; okullarda çocuğunun sınıfına uzman ya da başöğretmen girmesini isteyen veliler ile okul idaresi karşı karşıya gelecek ve bu durum gerilim yaratacaktır. Gerilimin ve belirsizliğin olduğu kurumlarımızda eğitimde başarı beklemek ve öğretmenleri mutlu bir şekilde derse girmeye zorlamak sağlıklı olmayacaktır. Bundan dolayı Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı iptal edilmeli, Öğretmenlik kariyeri tecrübeye dayalı olarak 10 yılını dolduran her öğretmene Uzman Öğretmen, 20 yılını dolduran her öğretmene Başöğretmen unvanı verilmelidir.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz