Üniversiteye geçiş sınavı olan, Yükseköğretim Kurumları Sınavlarının (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla başlayan tercih sürecine start verilmesiyle Kahramanmaraş’taki Sütçü İmam Üniversitesi ve İstiklal Üniversitesi’nin Tanıtım Günleri Piazza Alışveriş Merkezinde başladı. Birçok bölümden Öğretim Görevlileri, 4 gün sürecek olan Tanıtım Günlerine gelen öğrencilere üniversiteler ve bölümler hakkında bilgiler verecek. Tanıtım Günlerine, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, birçok bölümden Dekan ve Öğretim Görevlileri katıldı.

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZİ DOĞRU TANISINLAR

Tanıtım Günlerine katılan ve çalışmaları yerinde inceleyen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkiye’deki tüm öğrencilerin Üniversitelerimizi doğru tanımaları temenni etti. Prof. Dr. Niyazi Can, “Bugün bizlere kapısını açan tanıtım etkinliği için bizlere destek olan Piazza yönetimine teşekkür ediyoruz. Yükseköğretim Kurumları Sınavları (YKS) sona erdi, sınav sonuçları açıklandı ve tercih puanları da belirlendi. Öğrencilerimiz tercih yapma aşamasına geldi. İstiyoruz ki, Kahramanmaraş bu bölgede bu çevrede ve de Türkiye’deki tüm öğrencilerimiz üniversitemizi doğru tanısınlar. Bizim Üniversitemizin niteliğini, hocalarımızın niteliğini, fiziksel altyapımızın, laboratuvar altyapımızın, araştırma altyapımızın zenginliklerini görmeleri için çeşitli tanıtım etkinlikleri düzenliyoruz. Gerek ulusal, gerekse uluslararası düzeyde de üniversitemizin tanıtım etkinlerini gerçekleştiriyoruz. Temeli amacımız; öğrencilerimiz en yakınındaki üniversiteleri tanısınlar, buradaki bölümleri tanısınlar’’ ifadelerini kullandı.

EN İSABETLİ TERCİHİ YAPMALARI İÇİN BURADAYIZ

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Çok uzaklara giderek büyük maliyetlerle karşılaşmasınlar. Kahramanmaraş’ta hem Sütçü İmam Üniversitesi hem de İstiklal Üniversitesi gerçekten dünya standartlarında gelişme gösteren iki üniversite. Üniversitelerimizi, çocuklarımız, gençlerimiz tercih etsinler. Aradıkları niteliği aradıkları kaliteyi üniversitelerimizde bulacaklarından emin olsunlar. Serbest zamanlarını değerlendirecek, kültür, sanat, spor ortamını da burada bulacaklar. Biz istiyoruz ki Web sayfalarımızı incelesinler, üniversitelerimize gelsinler üniversitemizi gezsinler. Biz 4 gün boyunca Piazza Alışveriş Merkezinde olacağız, buradaki arkadaşlarımız buraya gelen arkadaşlarımızın sorularını cevaplarlar verecektir. Onların en sağlıklı en isabetli tercihi yapmaları için buradayız. Tüm öğrencilerimize isabetli karar yapmalarını diliyorum.”

ÜNİVERSİTEMİZİ TERCİH EDEN ÖĞRENCİLERİMİZ MUTLU OLACAKLAR!

Kahramanmaraş İstiklal üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül,Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü olarak, öğrencilerimizi Kahramanmaraş’a çağırıyoruz. Üniversitelerimiz dünya standartlarında, öğrencilerimiz hangi bölümü tercih ederlerse etsinler mutlu olacaklarını bilsinler. Kahramanmaraş şehri, öğrenci yaşamı uygun bir ortam. Biz onları şehrimize davet ediyoruz, öğrencilerimi üniversitemize geldikleri zaman mutlu olacaklardır” dedi

HER YIL YENİ BİR ARAÇ TASARLIYORUZ

Tanıtım günlerine katılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal, her yıl elektrikli araç ürettiklerini belirtti. Ünsal, “Tamamen kendi öğrencilerimizin tasarladığı ve imar ettiği elektrikli aracımız burada. TÜBİTAK’ın her yıl düzenlediği elektrikli araç yarışmalarına düzenli olarak katılıyoruz. Her yıl yeni bir araç tasarlıyoruz. Bu yılda yine yarışmalara katıldık, araçtaki motor, şase iskelet ve diğer bütün parçaları öğrencilerimiz kendi laboratuvarımızda tasarladık, yarışmalara katıldık. Arabanın yanı sıra, insansız sualtı araçlarımız, dronlarımız mevcut bunlarda yine bizim öğrencilerimizin tasarladığı araçlarımızdır. Fakültemize yeni gelecek öğrencilerimize yerlerini almaya, bu ve buna benzer projelerimizde yer almaya davet ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZİ SEKTÖRE HAZIR HALDE MEZUN ETMEK İSTİYORUZ

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak sanatları Anabilim dalı Başkanı Dr. Öğretim üyesi Cihan Canbolat, vizyonlarının; öğrencilerin sektöre hazır halde mezun olmaları için çabaladıkların dile getirdi. Canbolat, “Bizler Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, sektör ile iç içe olan bir bölüm. Biz kendi bölümüz adına, öğrencilerimizi sektörle dirsek temasında yetiştiriyoruz, eğitiyoruz. Yeni gelecek arkadaşlarımızı heyecanla bekliyoruz. DR. Öğretim Üyesi Ayşenur Yüksel hocamız Gıda Mühendisimiz, Dr. Öğretim Üyesi Begüm İlbay hocamız, bir tane Öğretim Görevlisi hocamız ve Araştırma Görevlisi hocamız ile öğretim veriyoruz. Kadromuz nitelikli, Gastronomi alanında Türkiye’de en iyi eğitimi veren okullardan biriyiz. Karacasu Kampüsü’nde mutfağımız kuruluyor, mutfak eğitimini orada vereceğiz,  teorik derslerimizle birlikte öğrencilerimizi alana nitelikli ve iyi bir şekilde hazırlıyoruz. Bizim üniversitemizin vizyonu mezun olduklarında iş bulabilecekleri şekilde sektöre hazırlamak ve öğrencilerimiz sektöre hazır halde mezun etmek istiyoruz. Bunun için çabalıyoruz, bunun için çalışıyoruz gayemizde bu” diye konuştu.

MODERN BİR DİL LABORATUVARIMIZ VAR

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Kahveci, Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan dil laboratuvarının fakültelerinde olduğunun altını çizdi. Kahveci, Fakültemizde Mütercim ve Tercümanlık Bölümü ve de Psikoloji Bölümü olmak üzere iki bölüm mevcut, bu bölümler öğrencilerimizin gözde bölümleri. Mezunlarının iş bulabileceği bölümlerdir. Geçen yıl Tercümanlık Bölümüne Türkiye’de derece yapmış bir öğrencimiz geldi, kayıt yaptırdı. İki bölümümüzde hem hocalarıyla hem de imkânlarıyla yeni gelecek olan öğrencilerimizi bekliyor. Hocalarımız bu noktada kendilerini yetiştirmiş kaliteli arkadaşlarımızdır, öğrencilerimizle birebir ilgileniyorlar. Mütercim ve Tercümanlık Bölümümüzde Türkiye’de neredeyse hiçbir fakültesinde olmayan son derece modern bir Dil laboratuvarımız var. Spontane tercüme yapacak şekilde çalışma imkanı sunuyoruz bu laboratuvarda. Psikoloji Bölümüzde de öğrencilerimiz geçen yıl geldi, bu yıl onları daha iyi bir seviyeye taşıyacağız. İstiklal Üniversitesi olarak sloganımız: İstikbaliniz için İstiklal Üniversitesi’ni tercih edin diyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Didem Kayabaşı

Editör: Mahmut Beyaz