Kahramanmaraş’ta inanç turizminin merkezi olan Eshab-ı Kehf’i yaşatmak adına kurulan ve eğitim ve kültür alanlarında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren ESVED, 2007 yılından yana düzenlediği Uluslararası Eshab-ı Kehf ödüllerinin 15.sini düzenledi. Bir otelde düzenlenen gecede 25 dalda verilen Uluslararası Eshab-I Kehf ödülleri, yaptığı yatırımlar, işletmenin ülke ve bölge ekonomisine katkıları, iş kapasitesinin büyüklüğü, sağladığı istihdam, ödediği vergi müteşebbis kişilik, çevre ile uyum, sosyal sorumluluk bilincinde estetik, sanatsal, tarihi, kültürel değerlere önem vermesi, kültürel kapasitesi, verimlilik, eğitime katkısı, sivil toplum kuruluşlarındaki gayret ve performansı kalite bilincinin yerleşmesi, gelişmesine sağladığı katkı konularında değerlendirildi.

 “ESHAB-I KEHF’İN GERÇEK DEĞERİ BİLİNMİYOR”

Ödül töreninde konuşma yapan ESVED Başkanı Kazım Ardıç, Eshab-ı Kehf’in gerçek değerinin bilinmediğini söyledi. Ödül alan katılımcılara teşekkür eden Ardıç, “15’incisini düzenlediğimiz Eshab-ı Kehf ödülleri bizim için bir inanç, bir kültür mirasıdır. Eshab-ı Kehf Kur’an-ı Kerim’de 8 kıssadan birisi olarak geçmektedir. Maalesef, bugün gerçek değerini, gerçek önemini göremiyoruz. 2016 yılında Eshab-ı Kehf’te bir sosyal tesis projesi vardı. Ne olduysa rafa kaldırıldı. İnşallah Eshab-ı Kehf’e bir sosyal tesis kazandırıldığında tanıtımı hem yerli turistlere hem de yabancı turistlere daha iyi şekilde yapılacaktır. Eshab-ı Kehf yedileri adına ödül alan tüm katılımcılarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ESHAB-I KEHF’E SOSYAL TESİS KAZANDIRMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Törende siyaset dalında ödül alan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Fırat Görgel ise, Eshab-ı Kehf ismini barındıran ödülün kendilerine büyük sorumluluk yüklediğini söyledi. Eshab-ı Kehf’e bir sosyal tesis kazandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Görgel, “Bir şeyleri başarmak kadar, bir şeylere layık olmak kadar, bunlara layık görülmek çok önemli. Bu nedenle dernek başkanımıza ve dernek yöneticilerimize teşekkürlerimi iletmek istiyorum. İçerisinde Eshab-ı Kehf’i barındıran bu ödül hepimize ayrı bir sorumluluk yüklüyor. İnşallah bu sorumluluk bizler için yeni başarılara vesile olur. Eshab-ı Kehf’e bir sosyal tesis kazandırmak için AK Parti iktidarı olarak elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim. Bu ödülü almak, bu ödüle layık görülmek bizler için büyük bir onur vesilesi oldu” şeklinde konuştu.

BU ÖDÜLÜ LAYIK GÖRDÜĞÜNÜZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Törende siyaset alanında ödül alan diğer kişi olan İyi Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Doğan Murat Kılıç ise, ödülü kendilerine layık gören dernek yönetimine teşekkür etti. Kılıç, “Böyle güzel insanların bir arada bulunduğu, onur ve başarı ödüllerinin verildiği bir günde buradaki değerli kişilerle bir arada bulunmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. Genel Başkanımızın bir sözünde “Benle vicdanınız arasında kalırsanız, muhakkak vicdanınızın sesini dinleyin” diyor. “Çünkü vicdanınız asla yalan söylemez” diyen hanımefendinin arkasında siyaset yapıyoruz. İl il, ilçe ilçe gezerek halkın arasında Türkiye’yi daha aydınlık geleceğe ulaştırmak için çaba gösteriyoruz. Genel Başkanımızın hızına yetişmeye çalışıyoruz. Bu ödülü şahsıma layık gören derneğimize ve kıymetli yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bu ödülü hem teşkilatım hem de Genel Başkanım adına alıyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ İSMİNİ DAHA YUKARIYA ÇIKARMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

Törende iş dünyası dalında ödül alan Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammet Eliaçık ise, Kahramanmaraş’ın çevre illere göre yeterince değerinin görülmediğini belirtti. Kahramanmaraş’ın ismini daha yukarıya çıkarmak için gece gündüz çalışacaklarını vurgulayan Eliaçık, “Burada çok güzel bir organizasyon düzenleniyor. Ancak, ödüller verilirken fark ettim; en az 10-15 kişi ödülünü almaya bile kendini layık görüp buraya gelmemişler. Biz TÜMKİAD olarak Kahramanmaraş’ta yeni bir yapı kurduk. Kahramanmaraş’ın iş dünyasında 7’den 70’e herkesi kucaklayacak şekilde kurulduk ve Kahramanmaraşlı iş insanlarının huzuruna çıktık. Bugün görüyorum ki derneğimize olan tevazu sayesinde nadide bir konuma ulaştık. Bundan sonra TÜMKİAD olarak her bir ferdimizle, her bir üyemizle Kahramanmaraş için çalışmaya, Kahramanmaraş için değer üretmeye devam edeceğiz. Kahramanmaraş’ımız gezip gördüğümüz birçok ilden daha kıymetli ve daha değerli. Ancak sorunun neden olduğunu bilmiyorum, maalesef kendi bulunduğumuz bölgede çevre illerin arasında bir adım geride duruyoruz. Buradan söz veriyorum; gücümüzün yettiğiyle, fikrimizle, mücadelemizle, emeğimizle, bizlere inanan herkesle Kahramanmaraş ismini daha yukarıya çıkarmak için gece gündüz çalışacağız” ifadelerini kullandı.

DEKA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Deveboynu, Kahramanmaraş  adına yapmış olduğu üstün başarılı ve gayretli çalışmaların dolayı yılın basın ödülüne layık görüldü.

Editör: Mahmut Beyaz