Tarihinden, doğasına Akdeniz’in İncisi ve Türkiye’nin saklı hazinesi olan Kahramanmaraş, eşsiz lezzeti dondurma sayesinde yerli yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Tur otobüsleriyle Yaşar Pastanesi’ne gelen turistler Kahramanmaraş Dondurması’nın eşsiz lezzetine hayran kalıyor. Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Jolly Tour Turist Rehberi Mahmut Bozdoğan, insanların gittikleri yerlerde tarihi yerler ve doğal güzelliklerin yanında bölgenin gastronomisine de ilgi duyduğunu söyledi. Dondurmanın Kahramanmaraş’a marka kattığını ifade eden Bozdoğan, Yaşar Pastanesi’ne gelen turistlerin içeride lezzetlerden tatmasının yanı sıra bir etnografya müzesinde gezdiğini söyledi.

GASTRO-TURİZM MODA OLDU

Bozdoğan, şunları kaydetti: “Son dönemlerde gastro-turizm moda oldu. Artık insanlar sadece tarihi yerleri gezmek istemiyor. İnsanlar, gittikleri yerlerin lezzetlerini de tatmak istiyor. Kahramanmaraş’ta tatlı ve dondurma diyince ilk akla gelen yerlerden bir tanesi. Biz Kahramanmaraş’a geldiğimizde; turumuzdaki kişilerden şöyle bir geri dönüş alıyoruz; “Biz daha önce dondurma yememişiz” diyorlar. Ben birkaç farklı yer de öneriyorum ama Yaşar Pastanesi,Kahramanmaraş Dondurması’nın özü. Pastanenin içerisinde küçük bir müze görünümü de var. Misafirlerimiz buraya geldiğinde küçük bir müze gezisi de yapmış oluyorlar. Aynı zamanda da dondurma tadıyorlar. Buradan hediye dondurma götürüyorlar. Bu yüzden dondurma Kahramanmaraş’a çok büyük etki ediyor. Bir marka katıyor.”

KAHRAMANMARAŞ’A TURİST GELMESİNİ SAĞLIYORSAK NE MUTLU BİZE

Yaşar Pastanesi’nin işletmecisi Erdal Kanbur ise, dondurma sayesinde Kahramanmaraş’a turist geliyorsa bunun kendileri için gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. Kanbur, “Kahramanmaraş bir dondurma kenti. Kahramanmaraş’ta uzun soluklu bir dondurma serüveni var. Bunun da mimarı olmaktan gurur duyuyoruz. 4. kuşak dondurmacı ailesi olarak Kahramanmaraş’ın dondurmasını tanıtmakta çok büyük katkılarımız oldu. Pastanemize gelen misafirler adeta geçmişten, geleceğe bir yolculuk yapıyor. Kahramanmaraş’ın yemeklerini ve Kahramanmaraş’ın bitkilerinden yapılan dondurmaları misafirlerimize ikram etmek güzel oluyor. Müşterimiz, “Abi ben hiç dondurma yememişim, elinize sağlık” diyorsa benim için paradan daha önemli oluyor. Elimizden gelen emeğin karşılığını almak bize en güzel hediye oluyor. Kahramanmaraş eskisi gibi değil. Gelen insanlar Kahramanmaraş’ın her yerini geziyor ama geldiği zaman ne yiyeceğini de soruyor. Bunlar Kahramanmaraş için bir gurur kaynağı. Kahramanmaraş için böyle şeylerin oluşması Kahramanmaraş için çok güzel bir şey. Kahramanmaraş’a dondurma için turist getirebiliyorsak ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

Editör: Mahmut Beyaz