Şehrin ulaşım altyapısını güçlendirecek projeleri bir bir tamamlayan ve tamamlamaya da devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ulaşımla ilgili önemli yatırımlarından biri olan Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavak Projesinde çalışmalar geçtiğimiz günlerde başlamıştı. 55 Milyon TL’lik yatırımla kent ulaşımına önemli katkı sağlaması hedeflenen projede önemli bir aşama daha kaydedildi. 60 metre uzunluğunda çift şeritli tünel ve 500 metre uzunluğunda bağlantı yollarını kapsayan yatırımın temeli düzenlenen törenle atılırken, törende Başkan Güngör ile müteahhit arasında yapılan pazarlıkla çalışmaların 90 günde tamamlanması sözü alındı. Bu anlamda sürücüleri, çevredeki esnafları, vatandaşları mağdur etmeden en kısa sürede tamamlanması hedeflenen projenin temel atma töreni coşkuyla gerçekleştirilirken törene; TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Cihat Sezal ile Habibe Öçal, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Gaziler, kent protokolünden isimler ve vatandaşlar katıldı.

ŞANTİYE ALANIMIZA BİR ZAMAN SAYACI KOYDUK, BUGÜNDEN İTİBAREN 90’DAN GERİYE DOĞRU SAYMAYA BAŞLAYACAK

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projesinin şehir için çok önemli bir yatırım olduğunu kaydederek, “Şehrimizin doğu bölgesini batı bölgesine bağlayan aynı zamanda Yedikuyular Kayak Merkezi’ne ulaşım sağlayan Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projemizin temel atma töreni gerçekleştiriyoruz. Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projesi de şehrimiz için çok önemli bir yatırım. 55 Milyon TL’lik bir yatırım bedeli var. Projemizi hayata geçirmek için de 90 günlük bir süre belirledik. Bunun için de şantiye alanımıza bir zaman sayacı koyduk. Sayaç bugünden itibaren 90’dan geriye doğru saymaya başlayacak. İnşallah 90 gün içerisinde Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projemizi hayata geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

HAMDOLSUN BURADA DA SON AŞAMAYA GELDİK

Güngör: “Bilindiği üzere kuzey çevre yolumuz şehrimiz için çok önemli bir arter. Daha önce burada kısmi bir çalışma yapılmış ancak buranın tamamen hizmete açılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız şehrimizi ziyarete geldiğinde konuyu kendisine arz ettik. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız da burasının Karayolları Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi talimatını verdi. Karayollarımız da buranın projesinde son aşamaya geldi ve yakında çalışmalara başlayacak. Önsen bölgesine ulaşım sağlayacak İmran Kılıç Bulvarı ve Köprüsü projemizde de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hamdolsun burada da son aşamaya geldik. İnşallah en kısa sürede burasının da açılışını yaparak hemşerilerimiz hizmetine sunacağız.

ŞEHRİMİZDE DÖNÜŞÜM ALANI ÇOK FAZLA

Şehrimizde dönüşüm alanı çok fazla. Özellikle Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ta yapı stokunun yaklaşık yüzde 40’ının dönüşmesi gerekiyor. Bu noktada Çevre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve TOKİ iş birliğiyle şehrimizde gerçekleştirdiğimiz dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Dün de Bakanımız Sayın Murat Kurum ile bir araya gelerek projelerin uygulama süreçleri hakkında değerlendirmelerde bulunduk. İnşallah yakın zamanda Tekke’de de dönüşüm projemizi hayata geçireceğiz. Bakanlığımızla iş birliği içerisinde yürüttüğümüz Valilik Meydan projemizde de çalışmalar süratle devam ediyor. Yıkım çalışmalarında son aşamaya geldik. Zamanla şehrin yerleşim alanı içerisinde kalan ve trafiği olumsuz etkileyen 12 Şubat Stadyumumuzu yıktık. Yaklaşık 120 dönümlük alana sahip Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nun bulunduğu alana yeni Kahramanmaraş Stadyumu kazandıracağız. Yakın zamanda buranın da ihalesini yaparak derhal yapım aşamasına başlayacağız.”

HER ŞEYE RAĞMEN YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ise tüm zorlu şartlara, ekonomik krize rağmen yatırımların hız kesmeden devam ettiğini ve edeceğini belirtti. Celalettin Güvenç, “Kahramanmaraş için Dulkadiroğlu için çok önemli bir tesisin uzun süredir konuştuğumuz Büyükşehir Belediyemizin uzun süredir üzerinde çalıştığı ciddi kaynak gerektiren önemli bir projenin temel atma törenindeyiz. Dünyada 2008’den beri yüzyılda bir olan küresel kriz devam ediyor, hafifledi derken pandemi, pandemi bitti derken, Rusya-Ukrayna savaşı dünya ekonomilerini dolayısıyla ülkemiz ekonomisini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bütün bu krizlere karşı ayakta duran, zorlukları halkı ile dayanışma içerisinde azaltan ve her şeye rağmen önemli projeleri hayata geçiren bir ülkenin vatandaşlarıyız” dedi.

HİÇ KİMSE EVİNDE BARKINDA AÇ, SEFİL, KİMSESİZ KALMASIN DEDİK VE BUNU SAĞLADIK

Güvenç, konuşması şöyle sürdürdü: “Kriz diyerek geçiştiriyoruz ama dünya ekonomilerini kökten sarsan ve çok uzun süren ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Krizle ilgili çok küçük bir paylaşım yapmak istiyorum, Cumartesi günü Enerji Bakanımız Milletvekillerine bir sunum yaptı. 2021 yılı petrol fiyatları dünyada 70 dolar ortalama ile kapandı, bu yıl petrol fiyatı dünya piyasalarında 102 dolar oldu. 5 ayda ortalaması 70 dolar olan petrol 32 dolar 102 dolar oldu, yüzde 50’nin üzerinde zam gördü. Geçtiğimiz cumartesi itibariyle petrol fiyatı yine zamlanarak 124 dolar oldu. Biz petrol ülkesi değiliz, biz doğalgaz ülkesi değiliz. Biz doğalgazda, petrolde, elektrikte büyük ölçüde dışa bağımlıyız. Bu şartlara rağmen, bu ülkenin sanayisini batırmadık, bu ülkenin dar gelirli insanları yalnız bırakmadık, bu ülkenin ihtiyaç sahiplerine Belediyelerimizle, vakıflarımızla STK’larımızla ulaştık, yetiştik. Hiç kimse evinde barkında aç, sefil, kimsesiz kalmasın dedik ve bunu sağladık.

DULKADİROĞLU-ÇAĞLAYANCERİT YOLUNUN ŞANTİYESİ ŞUAN İTİBARİYLE KURULUYOR

Yatırımlarımız devam ediyor, hükümetimiz dünyanın en büyük projelerini, ihtiyacımız olan yol, altyapı, havalimanı, savunma sanayi, hastane, okul yatırımları yaparken diğer yandan Belediyelerimizde gördüğünüz gibi büyük yatırımlar yapıyor. Belediyelerimiz hız kesmeden bütün bu ağır şartlara rağmen yatırımlara devam edeceğiz. Bu yaz sezonu Kahramanmaraşlılarımız için yatırım bakımından krizlere meydan okunan bir dönem olacak. Belediyelerimiz gerek asfaltlama, gerek taziye evi, spor salonu konusunda merkezde ve diğer ilçelerde gereken tüm çalışmaları yapacaktır. Hükümet olarak da Dulkadiroğlu-Çağlayancerit yolunun şantiyesi şuan itibariyle kuruluyor. Dokunmadık ilçe dokunmadık mahalle Belediyelerimizle beraber bırakmadık ve bırakmayacağız. Bu Millet hizmet edeni görmekte ve hizmet edenin yanında durmaktadır.”

Haber: Abdulsamet İspir/ Ömer Harmankaya

Editör: Mahmut Beyaz