Zamanında her evde bulunan ve doğacak olan diğer çocuğa miras kalan beşiklerin günümüzde önemini kaybetti. Kahramanmaraş’ta ki bazı marangoz esnafı vatandaşın ahşap beşiklere eskisi kadar talep göstermediğini ve ellerinde kalan son beşikleri sattıklarını söylüyor. Bu çerçevede ise tahta beşiklerin son durumuyla alakalı konuşan Saraçhane Çarşısı esnaflarından Marangoz Yakup Karpuzoğlu, vatandaşın artık tahta beşiklere ilgi göstermediğini ifade etti. Karpuzoğlu, “Satışlarımız zaten azdı bu pandemiden dolayı daha da düştü. Yılda ortalama 5-10 tahta beşik satılıyor!” dedi.

TAHTA BEŞİKLER TORUNLARIMIZA GEÇERDİ
Karpuzoğlu, çocukların tahta beşikte büyütülmesinin daha faydalı olduğunu vurgulayarak, Tahta Beşiklere eskiye göre pek rağbet kalmadığını ifade etti. Tahta beşiklerin tarihinin eskiye dayandığını anlatan Karpuzoğlu, Bu tahta beşikler sağlıklıdır, şimdi çıkan beşikler sağlıklı değil. Suntadan yapılanlar da dayanıklı değil, eski tahta beşikler torunlarımıza geçerdi. O kadarki sağlam olurdu. Sunta beşikler ancak 1 çocuk büyütür, 2.’de darmadağın olur” diye konuştu.

Şu Anda Tahta Beşik Fiyatları 300-350 Civarında

Bazen çevre illerden sipariş aldıklarını da söyleyen Karpuzoğlu, “Şu anda hiç satılmıyor değil, tek tük satılıyor. Bazen çevre illerden toplu sipariş geliyor onlara veriyoruz. Satışlarımız zaten azdı bu pandemiden dolayı daha da düştü. Yılda ortalama 5-10 tahta beşik satılıyor! Fiyat olarak ise şu anda tahta beşik fiyatları 300-350 civarında. Ben tahta beşikleri müşterinin isteğine göre yapıyorum. Yeter ki bana nasıl istediklerini söylesinler” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz