Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kent halkına ve şehirlerarası yolculara daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla baştan uca yenilenen Kahramanmaraş Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin açılışı yapıldı. Terminalin içerisinde gerçekleştirilen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, muhtarlar, Terminal Hizmetleri ve Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Bünyamin Sökmen, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Burada bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, “Hamdolsun bugüne geldiğimizde şehirlerimiz kendi kendine yeten şehirler haline geldi. Artık şehirlerimiz sağlığıyla, eğitimiyle, ulaşımıyla bir ayrılık değil, bir kavuşma yeri haline geldi. Bugün otogarlar bir ayrılık yeri değildir. Bir kucaklaşma yerine dönüştü” diye konuştu.

HAMDOLSUN BUGÜNE GELDİĞİMİZDE ŞEHİRLERİMİZ KENDİ KENDİNE YETEN ŞEHİRLER HALİNE GELDİ

Ünal, konuşmasında şunları söyledi: “Yeni terminal binamızın buradaki işletmecilere, Kahramanmaraş Halkımıza ve hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da bu hassasiyetinden dolayı, bu yatırımından dolayı teşekkür ediyorum. Yaşadığımız şehirler bizlerin ne eğitim ihtiyacımızı, ne sağlık ihtiyacımızı karşılamazdı. Hastalarımızı terminalden uğurlardık. Şimdi gençler bunu hatırlamıyor. Terminaller acıların, terminaller vedaların, terminaller kavuşma arzularının ve duygularının yaşandığı yerlerdi. Hamdolsun bugüne geldiğimizde şehirlerimiz kendi kendine yeten şehirler haline geldi. Artık şehirlerimiz sağlığıyla, eğitimiyle, ulaşımıyla bir ayrılık değil, bir kavuşma yeri haline geldi. Bugün otogarlar bir ayrılık yeri değildir. Bir kucaklaşma yerine dönüştü. Artık her şehirde bir havaalanı, artık her şehirde en güzel haliyle bir terminal binası mevcut bulunuyor. Yine aynı şekilde hastanesiyle, okullarıyla her türlü ihtiyacın karşılandığı kendi kendine yeten şehirler oldu.

KAHRAMANMARAŞ’IMIZI HER ŞEHRE ULAŞABİLEN YOLLARA KAVUŞTURDUK

Kahramanmaraş’ımızı her şehre ulaşabilen yollara kavuşturduk. Ankara’dan 4 saatte Kahramanmaraş’a gelebiliyorum. İster Niğde – Ankara Otobanı üzerinden geliyorum, ister Kayseri üzerinden gelebiliyorum. Zaten Göksun’a geldikten sonra otoban kalitesinde bir yolla 25 dakikada Kahramanmaraş’ta oluyorum. Ulaştırma Bakanımız, ‘Dünya’da edebiyatla, asfaltı buluşturabilecek tek şehir Kahramanmaraş’tı. Onu da yaptınız’ dedi. Yine diğer şehirlere olan yollarla beraber Kahramanmaraş’ımız bugün çok iyi durumdadır. Bugün sadece belediyemiz bir günde 60 milyon TL’lik yatırımın açılışını yapıyor. Bu ülke geçmişte 500 milyona muhtaç haldeydi. Bu ülke geçmişte 75 cente muhtaç haldeydi. Biz bugün geçmişin sorunlarını konuşmuyoruz. Biz bugün, bugünün sorunlarını konuşuyoruz. Geçmişin sorunlarını çözenler bugünlerinde sorunlarını çözecektir. Çünkü bu sorun çözme kapasitesi AK Parti’de var. Bugün 6’lı masanın etrafında nasıl oturacağına karar veremeyenler, beraber bir çizgi halinde yürümeyi beceremeyenler bu sorunları çözemez. Bu ülkeyi yönetmeye talip olanlar, çözüm kapasitelerine bakmalılar. Biz bu ülkede 50-60 yılın sorunlarını çözdük. Biz bu ülkede 80 yılda yapılamayanları 20 yıla sığdırdık. Bugün Türkiye, bölgesinde küresel güç olarak anılıyor.

ŞEHRİMİZE VE ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN

Yeni yatırımın hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yerel yönetimler olarak bizim hedefimiz şehrimizin ve vatandaşlarımız ihtiyaçlarını tespit edip bir öncelik sırası belirleyerek bunları tek tek yerine getirmek. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şehrimiz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bir şehrin turizm potansiyelin gelişmesindeki en önemli faktörlerden bir tanesi de o şehrin ulaşılabilir olmasıdır. Bu terminalimizde uzun süredir şehrimize hizmet vermiş ancak bir dönüşüme ihtiyacı vardı. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de Şehirlerarası Otobüs Terminalimizi şehrimize yakışır bir şekilde yeniledik. Hiçbir esnafımızı mağdur etmedik. Bu süreçte otogar esnafımıza ilçe garajında yeni bir yer tahsis ettik ve hizmetlerini orada sürdürdüler. Ayrıca bu süreçte hiçbir esnafımızdan da kira bedeli almadık. Yenileme çalışmalarımızla otogarımıza yeni yeme içme mekânları, yolcu indirme bindirme alanları, sosyal mekânlar kazandırdık. Burada 10 Milyon TL’lik yatırımı hayata geçirdik. Şehrimize ve esnafımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

OTOGAR ESNAFI MAĞDUR EDİLMEDİ

Terminal Hizmetleri ve Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Bünyamin Sökmen otogar esnafının mağdur edilmediğini belirterek, “Öncelikle pandemi sürecinde ve yenileme çalışmaları boyunca bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum. İhtiyaçlara cevap veremeyen, yetersiz olan otogarımız artık tamamen yenilendi. Başkan Güngör verdiği sözünü yerine getirdi. Hem terminalimizi yeniledi hem de yer tahsislerimizi verdi. Ayrıca yenileme süreci boyunca da bizden kira bedeli de almadı. Başkanımız hep yanımızdaydı. Çalışmalarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz