Şairler ve düşünce adamlarının çıkış noktasını oluşturan Kahramanmaraş’ta, 1949 yılında dünyaya gelen 73 yaşındaki Saadet Demirci, eşinden ayrılmasının ardından büyük zorluklar içerisinde dört çocuğunu yaşama hazırlarken, 30’lu yaşlarında yaşadığı zorlukları şiire dökmeye başladı. Sonrasında çeşitli sebeplerle şiir yazmaya ara veren Saadet teyze, çocuklarını büyütmesinin ardından Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’nin kapılarını adeta aşındırdı. Halk Eğitim Merkezi’nde gidilmedik kurs bırakmaya Saadet teyze, bu arada tekrar şiir yazmaya başladı. Eski ilhamından hiçbir şey kaybetmeyen Saadet Demirci, yazdığı 133 şiiri ‘İlhama İten Yara’ adlı kitabında topladı. Sonrasında şiir yazmaya devam eden Demirci, 2. kitabı ‘Kader Yolcusu’nu okurlarıyla buluşturdu. 2 kitabının da yolda olduğunu söyleyen Demirci, okurlarıyla Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi’nde 14 Haziran Salı günü (yarın) saat 11.00’de Söyleşi ve İmza Günü’nde buluşacak.


Gerçekleştireceği bu özel günle alakalı gazetemize bilgiler veren Saadet Demirci, etkinlikte sözü ve müziği kendisine ait olan veya sözü kendisine ait müziği başkasına ait olan eserlerin de seslendirileceğini duyurdu.

BU ÖZEL GÜN AYNI ZAMANDA SAZLI SÖZLÜ OLACAK

Demirci; “Şu anda yazmış olduğum 2 tane kitabım var. Ayrıca 2 tane de yolda çıkıyor. Bu kitaplarım için Söyleşi ve İmza Günü ayarladım. Bu özel günde aynı zamanda sazlı sözlü olacak. Saz arkadaşlarım hep toplanacak. Sözü ve müziği bana ait olan veya sözü bana ait müziği başkasına ait olan eserler seslendirilecek. Salı günü (yarın) saat 11.00’de gerçekleştireceğimiz Söyleşi ve İmza Günü’müze tüm kitapseverleri bekliyoruz. Etkinliğin çok güzel olacağına inanıyorum. Bu arada sponsorumuz dünyaca ünlü dondurma markası Mado’ya da teşekkür ediyorum” dedi.

HALK EĞİTİM BENİ YÜCELTTİ

Konuşmasının devamında Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’ne de değinen Saadet teyze, “Halk Eğitim Merkezi benim ikinci adresimdir, Halk Eğitim beni yüceltti. Oradan çok memnunum. Orada insanlığı öğrendim, kişilerin değerini öğrendim, sevmeyi öğrendim. Tanışmak, anlaşmak çok kolaydı ama ayrılmak zor olacak. Ayrılmayı da zaten düşünmüyorum. Yaşadığım müddetçe Halk Eğitimin müdavimiyim. Bu bağlamda Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül’e, Hilmi Kişi’ye, editörüm Şevket Köse’ye, kitap yazmayı aklıma düşüren bağlama hocam Ergül Bey’e de teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz