Çevre esnafları ile vatandaşları canından bezdiren ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen S.Ö. isimli erkek şahıs, ailesiyle birlikte 5 yıl önce Onikişubat ilçesi Şazi Bey Mahallesi Manolya Apartmanı B Blok 3 kattaki daireye kiracı olarak taşındı. İddiaya göre, ilerleyen yıllarda ailesini evden kovarak evde tek başına yaşamaya başlayan S.Ö, son dönemde ise psikolojik rahatsızlığı nedeniyle pencere çıkarak yoldan geçen vatandaşlara evdeki eşyaları fırlatmaya ve üstüne hakaretler yağdırmaya başladı. Bu haliyle çevre esnafını ve bulunduğu apartmandaki vatandaşların korkulu rüyası haline gelen şahsın daha büyük olumsuzluklara yol açmaması için yetkililere ulaşan çevredeki vatandaşlar ne yazık ki bir sonuç alamadı. Manşet Gazetesi olarak seslerini medya aracılığıyla devlet büyüklerine duyurmak isteyen vatandaşların talebi üzerine bölgeye giderek yaşananları ev sahibi Fatih Mehmet Çiftaslan’dan dinledik. Kiracısını gelen şikâyetler üzerine evinden çıkarmak istediğini ancak bir türlü çıkartamadığını dile getiren Fatih Mehmet Çiftaslan, “Gaspçı bir anlayış içerisinde hareket ediyorlar, ben ne yapacağımı şaşırdım. Biri katil olmadan, kendisi katliam yapmadan devlet büyüklerinin önlem alması gerekiyor” ifadelerini kullandı

BİR KİŞİYİ KATİL DE YAPAR BU ADAM

Fatih Mehmet Çiftaslan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öyle bir girdabın içerisindeyim ki, bir can simidi arıyorum. Yıllardan beri ben bunlarla mücadele veriyorum. Bir taraftan esnaflar, bir taraftan da apartman halkı beni sıkıştırıyor ve ‘Bunları çıkartın’ diyor. Tam olarak 5 yıldır burada oturuyorlar, gittim avukatla görüştüm, Avukat bana, ‘Mahkemeye verirsen 1,5-2 yıl sürer, sizin mahkemeyle alakanız yok’ dedi. Bu çocuk şizofren. Şizofren rahatsızlığını Allah kimsenin başına vermesin günden güne atak gösteren bir rahatsızlık. Daha önce bu böyle değildi ama şimdi öyle bir atak gösterdi ki saldırgan bir duruma geldi. İleride resmen insanları darp etme hadisesi olabilir, bir kişiyi katil de yapar bu adam. Ben annesine söylüyorum dinletemiyorum, nasihat ediyorum dinletemiyorum.

BİR AN ÖNCE DEVLETİN BU ŞAHISLARI EVDEN ÇIKARMASINI İSTİYORUM

Evden çıkarmak istiyoruz, bize, ‘Biz canımız istediği zaman çıkarız, sen mahkemeye ver çıkartabilirsen çıkart bizi’ diyor. Gaspçı bir anlayış içerisinde hareket ediyorlar, ben ne yapacağımı şaşırdım. Bizim milli olarak düşüncemiz; devlet babamız. Ben en sonunda medya aracılığıyla babamız olan devletten yardım talep ediyorum. Bir an önce devletin bu şahısları evden çıkarmasını istiyorum. Mülkiye makamından, saygıdeğer savcılarımızdan, hâkimlerimizden bana yardımcı olmasını rica ediyorum. Esnaf arkadaşlar 1 yıl önce imza toplamışlar savcılığa 3 defa dilekçe vermişler ama 3’ünde de takipsizlik kararı verilmiş.

TÜM APARTMAN TEDİRGİN

Bir de apartman sakinleri,  ‘Rahat yatağa girip de uyuyamıyoruz, apartmanı yakar diye korkuyoruz’ diyorlar. Ve çocukların ırz ve namusları hususunda çok büyük tedirginlik içerisindeler. Benim istirhamım ve ricam şu: Biri katil olmadan, biri hapishaneye girmeden, hatta bu çocuğun şizofren rahatsızlığını bir psikoloji danışsınlar ilerlerse katliam bile yapabilir. Bir de iki üniversite bitirmiş tahsilat sahibi. Öyle akılsız bir adam da değil. Bazı konuşmalarını dinliyorum, bana kanunlardan bahsediyor. Kanunu istediği yönde evirip çevirip karşıdaki insanı baskı altında tutmaya çalışıyor. Lütfen rica ediyorum, hem bu çocuğu kurtarsınlar hem burada bulunan çevre halkını kurtarsınlar. Tüm apartman tedirgin.”

ESNAF: KİMSE İLGİLENMİYOR

Çevredeki esnaf ise, “Emniyetten gelen arkadaşlar ‘Raporu var’ diyor. Ne emniyet bir şey yapabiliyor, ne savcılık. Biz Valiliği de aradık, valilikte bir şey yapmadı, kaymakamlığı aradık, kaymakamlık da bir şey yapmadı. En son siyaseti de aradık oradan da bir şey yapan olmadı” şeklinde konuştu. 

Editör: Mahmut Beyaz