Kentte en büyük sorunlardan birisi olan trafik sorunu ve otopark yetersizliği hem sürücüleri hem de vatandaşları zor durumda bırakıyor. Özellikle merkezde ve çarşı civarında, yol kenarlarında araç park edecek alanın sınırlı olması sürücülerin aracını park edecek alan bulamaması sürücüleri sıkıntıya sokuyor. Kent merkezinde otopark sayısının az olması, var olan otoparkların da ücretli olması araç sahiplerini alternatif çözümler aramaya sürüklüyor. Özellikle hafta içi mesai saatlerinde çift şeritli yollarda ikinci ve üçüncü sıraya araç park edilmesiyle yollar daralıyor ve trafik yoğunluğunu artıyor. Birçok alanda trafik kurallarına riayet edilmemesi de gözlerden kaçmıyor.

TRABZON CADDESİ

İl Özel İdare Binasının yıkım çalışmalarının devam ettiği Trabzon Caddesinin kısmi olarak trafiğe kapatılması ve o bölgedeki kaldırımın araç trafiğine açılması yaya yolu trafiğini de aksatıyor. O bölgede karşıdan karşıya geçerken kullanılacak yaya geçidinin de olmaması trafik yoğunluğunun artmasına neden oluyor. Ayrıca yayaların da trafik kurallarına riayet etmeyerek yaya geçitlerini kullanmaması da trafik sorunlarına yol açıyor.

OTOPARK

Trafik sorunlarının başını çektiği ücretli otoparklar sürücüler tarafından fazla tercih edilmiyor. Sürücüler, daha çok ücretsiz alanlara park etmesi ve park yasağı olan bölgelere park etmeleri, trafiği aksamasına sebep oluyor. Şehrin merkezindeki en işlek caddelerinde trafik alanında durmak ve duraklamanın yasak olduğu yerlere park yapılması da trafik sorunun en büyük sebepleri arasında yer alıyor. Kahramanmaraş, Adana ve Gaziantep gibi çevre illere kıyasla otopark ücretlerin uygun olmasına rağmen otoparkların tercih edilmemesi dikkatlerden kaçmıyor.

Haber: Ömer Harmankaya

Editör: Mahmut Beyaz