Eh, şunun şurasında ne kaldı seçime. Sayılı günler diyoruz ya, kısa yazsan 3. bilemedin 4 hafta. Yaklaşık 1.300 nüfuslu şehrimizde 50 bin esnafın, 40 kadar da bu esnafları bünyesinde toplayan esnaf odalarının olduğu bilinirken, şimdi gündemde Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği Başkanlık seçimi var.

Bu arada ister inanın, ister inanmayın, bazı oda başkanlarının kafası karışık. Bazıları iki arada bir derede. Temkinli geziyorlar, temkinli konuşup, temkinli hareket ediyorlar. Ne olur ne olmaz diye!

Bir yanda güçlü bir isim, senelerin tecrübesi Ahmet Kuybu varken, kan değişikliğinden yana olduğunu söyleyen ve düşünen oda başkanlarının aklı ve meyli Ali Köfte’den yana iken, herkes gizil kapaklı hareket ediyor, adayının kim olduğu konusunda açık ve net tavrını ortaya koymuyor.

Ve herkes birbirini markaj altına almış durumda.

*

Şimdi bu seçim için iki aday var. 8 Mayıs’ta sandık konacak adayların önüne. Pınarbaşı Hünkâr Düğün salonunda… Çoğunluk sağlanmaz ise seçim 15 Mayıs’a sarkacak.

Dikkat ediyorum ki, sizlerde farkındasınız, başkan adayları oda başkanlarından çok, o başkanların yönetimine oynuyor, çalışıyor. Nasıl ikna ederim, nasıl bana oy vermesini sağlarım, nasıl benden yana çekerim telaşında, kaygısında.

Oda başkanlarının Başkan Ahmet Kuybu’ya olan meyline bakacak olursak, çoğunluğu Kuybu’dan yana görünüyor.

Diğer aday sevgili Ali Köfte’nin yanında kimlerin olduğu biliniyor. Ha, bilinmeyenler, gizli gizli çalışanlar, ‘Aman ortalıkta görünmeyim, ne olur ne olmaz!’ diye temkinli, tehennili hareket eden, göze batmak istemeyen başkanlar yok mu, eh vardır mutlaka. Bazılarının da ağzını bıçak açmıyor, sanki bantla kapatmışlar gibi. Fotoğrafta bile görünmeye korkan korkaklar var aralarında. Her iki cenahta da…

Yönetimdekiler de aynı düşüncede mi, aynı kanıdalar mı, bunu şimdilik bilmek mümkün değil. Biraz daha zaman geçsin, göreceksiniz taşlar yerinden oynayacak, yedek kulübesinde bekleyenler sahaya sürülecek, herkes marifetini ortaya koyacak.

Orta sahada top gezdirenler, bu kez kaleye gol atmak için atağa geçecek, sürekli hücumda olacaklar! Maksat kaleye gol atmak ise, mecburlar.

*

Hadi meseleyi biraz daha irdeleyelim, siyasi cenaha taşıyalım.

Biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta içinde, Başkan Kuybu ekibi ile AK Parti il başkanlığına adeta çıkartma yaptı. Başkan Sayın Fırat Görgel ile sohbet etti. Bu bir gövde gösterisiydi. Bu ziyaretin anlamı büyüktü.

Nereye çekerseniz çekin, ucu açık yorumlara gebe. Bir mesaj mı verdi, neyi imaya çalıştı, bellisiz.

Bu ziyaretin kurası bakalım kime çıkacak, piyango kime vuracak!

Ama gerçek olan şu ki, Başkan Sayın Kuybu ilk kez bir seçimi ciddiye aldı, yoğun çalışma temposu içinde. Elbistan’a bu kadar sık gittiğine ilk kez tanık oldum, duydum. Hem de kendi ağzından!

Tabi diğer aday Sayın Ali Köfte de boş durmuyor, o da yönetimlere oynuyor, seçimi kazanmak için iddia edildiği üzere 200 kişilik bir ekip çalışması ile bu seçimi kazanmak iç in uğraş veriyor.

Gelin binmiş deveye, gör kısmeti nereye!