Kahramanmaraş’ta yoğun kar yağışı nedeniyle kentteki seralar, karın ağırlığına dayanamayarak çöktü. Yaşanan olay sonrası mağdur olan seracılar, yetkililere maddi zararlarının karşılanması noktasında seslerini duyurmak istiyor. Hiçbir mağduriyete sessiz kalmamasıyla bilinen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı basın açıklamasıyla seraları çöken çiftçilerin zararlarına dikkat çekti. Kentte bin dönümlük seranın çöktüğünü dile getiren Aycan, yetkililere seslenerek, çiftçilere destek olunmasını istedi.

“KAHRAMANMARAŞ’TA SERALAR BÜYÜK BİR ZARAR GÖRDÜ, DESTEK BEKLİYORUZ”

Aycan, konuyla ilgili şu cümlelere yer verdi: “Özellikle kendi şehrim Kahramanmaraş ve Gaziantep bölgesinde 2 gün önce çok yoğun bir kar yağışı oldu. Kar kalınlığı 50 santime vardı. Hem şehir içinde hem de şehirlerarası yollarda çok ciddi mağduriyetler oluştu. Burada genel bir hazır olunmama durumu var. Araç sürücüleri kar lastiği kullanmıyor. Tabii ki bu trafikte önemli sorunlara sebep oldu. Hemen hemen bütün araçlar kar lastiği kullanmıyor. Belediyeler de buna çok hazırlıklı değildi herhalde. Ayrıca Gaziantep ile Adana arasındaki otoyolda, Kahramanmaraş’ın da o yola bileşimi var, o bölgede çok ciddi trafik sorunu yaşandı. Günlerce yol kapandı, araçlar mahsur kaldı. Ama çok daha büyük sorun Kahramanmaraş’ta seralar büyük bir zarar gördü. Bütün seralar çöktü. Seraların yüzde 80’inin yıkıldığına dair bir haber var. Bin dönümlük seraların tamamen kar yağışı altında yıkıldığını ve hasar gördüğünü biliyoruz. Bu konuda da yetkililerden özellikle seracılık yapan vatandaşlarımıza destekte bulunmasını ve bu zararların giderilmesi konusunda kamusal yardımı da beklediğimizi belirtiyorum.”

“HERKESİ 3 DOZ AŞI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Ayrıca, tüm dünyada devam eden salgınla ilgili de konuşan Aycan, herkesi 3 doz aşı olmaya davet etti. Aycan, “Vaka sayısının artmasıyla şu an hastanelerde bir yoğunlaşma başladık, hastaneye yatışlar arttı. Ama sadece Kovid-19 değil, gribal vakalarda da artış var. Bu şunu gösteriyor, her zaman ölüm olasılığı var, özellikle de ileri yaşlarda ve genel durumu düşkün olanlarda şeker hastalığı olanlarda daha ağır seyrediyor. Onun için yine önemleri almaya devam etmemiz lazım. Gevşetmemek lazım. Mutlaka herkesi 3 doz aşı olmaya davet ediyoruz. Mutlaka herkesi 3. doz aşılarını olması lazım. Aşı tamamlanması lazım ancak 3 doz aşılı olunursa tam aşılı olarak kabul ediyoruz ve yeterli görüyoruz. Onunu için herkesi 3 doz aşı olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz