Çöreğin Kahramanmaraş ile özdeşleşmesine öncü olan 1981 yılından beri Kahramanmaraş Kapalı çarşısında hizmet veren Tatsam çörekleri işletme sahibi Kamil Akçöp: “Çörek 1990’lı yıllardan itibaren Kahramanmaraş ile özdeşleşmesine bizler öncü olduk. 1981’den beri bu işletmeyi işletiyoruz, 1990’lı yıllarda ise maraş çöreğini yani odun ateşinde pişen çöreği günlük olarak müşteriye sunmaya başladık ve o zamandan itibaren çöreğimize rağbet oluştu, hala da rağbet var çok şükür” ifadelerini kullandı.

MARAŞ ÇÖREĞİ TAŞ FIRINDA ODUN ATEŞİNDE PİŞER

Maraş çöreğinin en büyük özelliğinin odun ateşinde pişmesi gerektiğini vurgulayan Kamil Akçöp: “Bizim en büyük avantajımız kullandığımız malzemelerin kaliteli olması ve de çöreğimizi taş fırında pişirmemizdir. Bu çöreği ayrı bir ustalık, ayrı bir sanatla yaptığımızı düşünüyorum. Gelen müşterilerimiz ise yaptığımız çöreğin ayrı bir lezzeti olduğunu ve diğer yerlerdeki çöreklerden daha kaliteli olduğunu söylüyorlar, bu da bizleri çok mutlu ediyor.”

BİRÇOK ÇÖREK ÇEŞİDİMİZ MEVCUT

Birçok çörek çeşidinin olduğunu, her geçen gün çörek çeşitlerini genişlettiğini ve genişleteceklerini söyleyen Kamil Akçöp: “En çok orijinal taş fırında odun ateşinde pişen yumuşak Maraş çöreğine rağbet var. Gevrek çörek, tuzlu çörek, şekerli çörek, cips çörek, üzümlü çörek, fıstıklı çörek, susamlı çörek gibi çeşitlerimizde mevcut ama çöreğin orijinali yumuşak olan Maraş çöreğidir. Yani Maraş çöreği denildiğinde aklımıza yumuşak çörek gelir” dedi.

KADİR GECESİNDEN İTİBAREN BAYRAMA KADAR 24 SAAT AÇIĞIZ

 Bu yıl Ramazan bayramı vesilesiyle çöreğe rağbetin son yıllara göre daha fazla olduğunu satışlarının da artacağını kaydeden Akçöp, “Ramazan bayramı dışında da Maraş çöreğine belirli rağbet var. Kadir gecesinden itibaren Bayrama kadar 24 saat açığız ve müşterilerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyacağız.  Şimdiden tüm İslam âleminin Ramazan bayramı mübarek olsun, herkese hayırlı bayramlar dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Ömer Harmankaya

Editör: Mahmut Beyaz