Bir dizi ziyaret, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Osman Sayın Spor Salonunda düzenlenen Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları’nın açılış programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Ünal, spor ve sporcunun önemine dikkat çekti. Bir şehrin marka şehir olması için o şehrin marka sporcularının olması gerektiğini ifade eden Ünal,Geçtiğimiz günlerde Sevilay Öztürk kızımız yine Kahramanmaraş’ımızın ismini bütün dünyaya duyurdu. Sevilay kızımız gibi daha birçok sporcuların Kahramanmaraş’tan çıkması lazım. Kahramanmaraş’ımızın ismini Türkiye’ye dünyaya duyurması lazım. O yüzden aidiyetinizi kaybetmeden, ruhunuzu kaybetmeden, kimliğinizi, karakterinizi kaybetmeden sporla bu yolda yürümeye devam edeceksiniz. Çünkü biz bedenini bizim yetiştirdiğimiz ama zihni küresel egemenlere ait bir gençlik olmasın istiyoruz. Zihni de kalbi de ruhu da sporu da bu tarihe, bu kültüre, bu coğrafyaya, bu medeniyete ait sporcular yetiştirmek için mücadele veriyoruz” şeklinde konuştu.

AİDİYETLERİNİZDEN KOPARSANIZ SAVRULURSUNUZ

Ünal: “Sevgili gençler her birimizin sorumlulukları var. Bizim büyükler olarak milletvekilleri olarak Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her birimizin sorumlulukları var. Şehrimize karşı sorumluluklarımız var. Ülkemize karşı sorumlulukları var. Aslında her bireyin yani ailenin de ebeveynin de gençlerin de sorumlulukları var. İnsan olmak, toplum halinde yaşamak, birlikte yaşamak bu sorumlulukların bilincinde olmak anlamına geliyor. Gençler sevgili sporcular, sizin sorumluluğunuz da yarın bu ülkeyi omuzlayabilecek şekilde kendinizi yetiştirme sorumluluğudur. Bizim sorumluluğumuz ise sizlere bu imkânları sunmak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 20 yıldan beri bu ülkenin gençleri dünyadaki gençlerle rekabet edebilsinler, kendilerini yetiştirebilsinler diye büyük bir mücadele veriyor. Bizim sorumluluklarımızı, aidiyetlerimiz belirler. Biz sevdiklerimize aitiz, annemize, babamıza, komşumuza, akrabalarımıza, dostlarımıza aitiz. Lütfen gençler aidiyetlerimizi çok sıkı ve sağlam kavrayalım. Aidiyetlerinizden koparsanız savrulursunuz.

SPOR YAPMANIZ ÇOK KIYMETİ

Bugün maalesef dijital dönüşümün bir sonucu olarak sosyal medya, sosyal platformlar, dijital platformlar sizin heyecanlandıran, sizin arzularınıza, isteklerinize her türlü arzu nesnesine dönüşmüş bir sosyal medya, dijital medya ortamıyla karşı karşıyasınız. Lütfen zihninizi, kalbinizi oralara mahkûm etmeyin. İşte işte zihninizi, kalbinizi oralara mahkûm etmemek için spor çok önemli. Spor yapmanız çok kıymeti. Sporda alacağınız başarılar çok kıymetli. Sizlere daha büyük salonlar, daha geniş salonlar, daha büyük imkânlar sunacağız. Az önce Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük. İnşallah önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş’ımıza yeni büyük spor kompleksleri kazandıracağız.

Yeter ki sizler gelişin, büyüyün, mücadele edin, bu ülkeyi omuzlayın, bu coğrafyayı omuzlayın. Şunu unutmayın ki; şehirleri ayağa kaldıranlar o şehrin evlatlarıdır, Kahramanmaraş’ı ayağa kaldıracak olan işte buradaki gençlerdir. Kahramanmaraş’ı yarın sizler omuzlayacaksınız. Bir şehrin marka şehir olması için o şehrin marka sporcularının olması gerekiyor, marka sanatçılarının olması gerekiyor. Sizlerin içerisinden marka sporcular çıkacak.”

ENGELLİ BİREYLERİMİZİ DE SPORLA BULUŞTURACAĞIZ

Daha sonra kürsüye gelen Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz şunları söyledi:Eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte gençlerimiz ve çocuklarımızın eğlenceli ve kaliteli bir tatil dönemi geçirmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde il merkezinde ve ilçelerimizde bulunan tüm spor tesislerinde Atletizm, Atıcılık, Badminton, Basketbol, Boks, Cimnastik, Eskrim, Futbol, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Karate, Kano, Kürek, Masa Tenisi, Okçuluk, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Geleneksel Okçuluk, Yüzme, Wushu olmak üzere 27 branşta açılacak olan yaz spor okullarımızda uzman antrenörlerimiz tarafından eğitim verecektir. Aynı zamanda Spora teşvik etmek ve spor yoluyla sosyal hayata katılımlarının arttırılmasını amaçladığımız bedensel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler ve özel sporcular için engelsiz spor okullarımızı açarak engelli bireylerimizi de sporla buluşturacağız.

ÇOCUKLAR YAPTIKLARI SPOR DALLARINA GÖRE DAHA GÜÇLÜ REFLEKSLERE VE ODAKLANMA YETENEĞİNE SAHİP OLURLAR

Yaz spor okulları ile birlikte sporun çocuklarımızın hayatının bir parçası olarak yer almasını amaçlamaktayız. Spor çocuklarımızın daha disiplinli yaşamalarını sağlar. Spor yapan çocuklar, kendi değerini fark eder ve bir takımla çalıştığı için sorumluluk bilinci yüksek olur. Grup içinde hareket etmeyi, kurallara uymayı, kazanmayı ve kaybetmeyi öğrenir. Spor sayesinde çocuklar sosyalleşir ve ekip halinde çalışmaya alışır. Bir sorun yaşadıklarında daha hızlı ve çözüme yönelik karar verebilirler. Çocuklar yaptıkları spor dallarına göre daha güçlü reflekslere ve odaklanma yeteneğine sahip olurlar. Bu da zihinsel gelişimi artırır ve stres, depresyon, kaygı gibi problemleri azaltır. Ayrıca düzenli olarak spor yapan çocukların bağışıklık sistemi daha güçlü olur; bu da pek çok hastalığa karşı daha dirençli olmalarını sağlar.

5-18 YAŞ ARASINDAKİ BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZ TÜM BRANŞLARDA ÜCRETSİZ OLARAK YARARLANABİLECEKLER

Bu amaçlarla faaliyet gösterdiğimiz Yaz Spor Okulları’ndan 5-18 yaş arasındaki bütün çocuklarımız tüm branşlarda ücretsiz olarak yararlanabileceklerdir. Sayın Bakanım; huzurlarınızda gençlerimize bu imkanları sağladıkları için Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımıza ve şehrimize yeni spor tesisleri kazandırmak için vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı başta zatı aliniz olmak üzere millet vekillerimize gençlerimiz adına şükranlarımı arz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle spor okullarına katılacak gençlerimize ve çocuklarımıza sporla dolu eğlenceli bir tatil dönemi geçirmelerini diliyorum”

 

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz