Kahramanmaraş’ın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu statüsünde bulunan ve iş dünyasının sesi olarak Kahramanmaraş’ta ekonomik refahın ve yaşam kalitesinin artırılması için faaliyetlerini sürdüren Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim için geri sayım başladı. Özellikle geçmiş yıllarda vizyonu ve misyonu doğrultusunda projeleriyle üyelerinin kalkınmasında öncü rol oynayan ancak son dönemlerde eski dinamik yapısından oldukça uzaklaşan KMTSO’da bu yılın Nisan ayında genel kurul heyecanı yaşanması bekleniyor. Nisan 2018 yılında yapılan son genel kurulda Serdar Zabun ve Şahin Balcıoğlu, adaylık için yarışacaktı. Ancak seçime sayılı günler kala yapılan görüşmeler sonrası 2’şer yıllık dönüşümlü başkanlık sistemi uygulanacağı belirtildi. Gelinen noktada ilk 2 yılda Serdar Zabun başkanlık yaparken, son 2 yıldır ise başkanlık görevini Şahin Balcıoğlu sürdürüyor.

KULİSLER HAREKETLENDİ
Nisan ayında yapılması öngörülen KMTSO seçimleri öncesi kulislerde de hareketlilik başladı. Şahin Balcıoğlu ve Serdar Zabun’un yeniden aday olacağı bekleniyor. Öte yandan MÜSİAD eski Başkanı Mustafa Buluntu, Muzaffer Çaylı, Ertuğrul Korkut Tanrıverdi, Nazlı Ceylan Balduk Kurtul gibi isimlerin de aday olacağı konuşulurken, bir grup üyenin ise mevcut MÜSİAD Başkanı Serdar Salih Çiçekçi’ye aday olması yönünde ısrar ettikleri iddia edildi.  

Kahramanmaraş Manşet Gazetesi’nde yayımlanan haber, yazı, resim ve fotoğrafların FSEK ve Basın Kanunu'ndan kaynaklanan her türlü hakları DEKA Medya Grup A.Ş.'ye aittir. İzin alınmaksızın, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Aksi halde yasal yollara başvurulacaktır.

Editör: Mahmut Beyaz