Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığı seçimi 8 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Mevcut Başkan Ahmet Kuybu ve Ali Köfte’nin başkanlık için yarışacağı seçimde adaylar saha çalışmalarını sürdürürken, adaylardan Ali Köfte basın mensuplarıyla iftar programında bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Köfte göreve geldiği takdirde Tüm çalışmalarını oda başkanlarıyla ve yönetimleriyle istişare ederek yürüteceklerini, makamın değil esnafın başkanı olacağını söyledi.

YAPTIĞIMIZ HİZMETLERİ BEĞENMEZLERSE 4 YIL SONRA BİZLERİ DE O KOLTUKTAN İNDİRSİNLER

Seçimi kazanacağına inandığının altını çizen Köfte, “Adaylığımı açıkladığım günden bu yana tüm oda başkanlarımızı ve aynı zamanda da tüm yönetim kurullarını ayrı ayrı ziyaretlerde bulunuyorum. Kahramanmaraş’ın 11 ilçesinin 8’inde oda başkanlıklarımız var. Hepsine ayrı ayrı ziyaretler gerçekleştirdim. Ziyarette bulunduğum tüm oda ve yönetim kurulları bizleri çok güzel şekilde karşıladılar. Allah’ın izniyle seçimi kazanacağıma inanıyorum. 8 Mayıs’ta Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin seçimini yapacağız. Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş’ta oda başkanlıkları uzun süre yapılan bir görev oluyor. Allah nasip edip bu görevi bize tebliğ ederlerse ben tüm oda başkanları ve yönetimlerine şunları söylüyorum; Eğer 4 yıl içerisinde bizim yaptığımız hizmetlerden memnun kalmazsanız bizi de değiştirin. Artık değişim gerekiyor. İnsanlara hizmet edelim. Yaptığımız hizmetleri beğenmezlerse 4 yıl sonra bizleri de o koltuktan indirsinler.

ESNAFIMIZIN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJELER YAPACAĞIZ

İlk olarak Kunduracılar Odası’na aday oldum. Orada hedeflerimiz vardı. Kendi odamızda belli hedeflerimizi gerçekleştirdik. Kahramanmaraş’ta çalıştay yaptık. Kahramanmaraş’ta işçi sorunları vardı. İşçi sorununu çözmek için Avrupa Birliği Projesi yaptık. Kendi esnaflarımıza DOĞAKA’nın, KOSGEB’in fuar desteklerinden yararlandırdık. Allah nasip ederse bunu tüm esnaflarımıza yaymayı düşünüyoruz. Esnafımızın önünü açacak projeler yapacağız. Üretim yapan tüm esnaflarımızı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı olduğum da gerek yurtdışı ziyaretleriyle, gerekse yurt içinden ziyaretlerle esnaflarımızın ürünlerine katma değer katacağız. Esnafımızın önünü açacağız. Gelişen teknolojiyle esnaflarımızı buluşturacağız. Tabiri caizse esnafımıza en iyi şekilde hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz