Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kapsamında etkinlikler düzenlenirken, Dulkadiroğlu Belediyesi ve Olgunlaşma Enstitüsü’de Kırk Yamada Kırk Maraş" sergisi açtı. Kent protokolünün katıldığı sergi açılışında konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, düzenlenen etkinlikler sayesinde tarihin derinliklerine yolculuk yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, kutlama programının kent genelinde devam ettiğini, genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle yöresel çete kıyafetli binlerce vatandaşın mahallelerde dolaştığını anlattı. Kahramanmaraş'ın dünyada İstiklal madalyalı tek şehir olduğuna işaret eden Güngör, "Her ferdi kahraman onu da bütün şehrimize yaymaya çalışıyoruz." dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Savaşı'nın öncüsü olduğunu ve bu ruhun gelecek nesilleri anlatılması gerektiğini dile getirdi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger de Olgunlaşma Enstitüsünce hazırlanan ve sergilenen eserleri gezerken büyük keyif aldığını belirtti.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise belediye olarak Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirdiklerini ve birçok etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.

Etkinliklere, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz