Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi rektör adayı belirleme süreci ile başvuruyu takip eden ağustos ayı sonu eylül ayı ilk haftasında; 2547 sayılı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kanunu’nun 13'üncü maddesi ile Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin ilgili maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör ataması yapılacak. Bu bağlamda yakın zamanda başlayacak olan rektör adaylığı başvuru süreci öncesi adaylar da belli olmaya başladı. Mevcut Rektör Niyazi Can’ın tekrar aday olduğu bilinirken, KSÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ekrem Kireçci de aday olduğunu açıkladı. Projeleri ve genç dinamizmi ile rektörlüğe talip olan Kireçci, “Şehrimizin ve ülkemizin ilim ve kültürüne hizmet etme yolunda Kahramanmaraş'ın yetiştirdiği bir evladı olarak hizmet etmeyi düşünüyoruz” dedi.

PROF. DR. EKREM KİREÇCİ KİMDİR?

Prof. Dr. Ekrem Kireçci, 1975 yılında Almanya’nın Hannover şehrinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. Aynı yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilim Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi olarak başladığı akademik hayatını ve Doktora eğitimini, 2004 yılında Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim dalında tamamladı. Araştırma Görevliliği süresince akademik görevini, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarında icra etti. 2005-2006 yılları arasında Sarıkamış Gıda Kontrol Müfrezesi Mikrobiyoloji Laboratuvarında Asteğmen olarak vatani görevini yerine getirdi. 2007 Kuş gribi pandemisinde Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü kriz masasında görev aldı. 2005-2011 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim dalı ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Yüksekokulu’nda Yardımcı Doçent Doktor olarak akademik görevlerini sürdürdü. Bu görevleri sırasında, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji ve Parazitoloji Bilim kürsülerinin kurucu Anabilim Dalı Başkanı, KSÜ Sağlık Yüksekokulu Müdür yardımcılığı ve Hemşirelik Bölüm Başkanlığı görevlerini icra etti. 2011-2016 yılları arasında KSÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim dalında Doçent Doktor olarak akademik çalışmalarını yürütmüş, 2016 yılında ise aynı birimde Profesör unvanını almıştır ve halen bu görevine devam etmektedir.

Prof. Dr. Ekrem Kireçci, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Senato üyeliği, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, KSÜ Afşin Sağlık Yüksekokulu Kurucu Müdürlüğü ve KSÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı gibi idari görevlerde bulunmuştur. Halen KSÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Prof. Dr. Ekrem Kireçci’nin, tıbbi mikrobiyoloji, antimikrobik ilaçlar, kene kaynaklı hastalıklar gibi bulaşıcı hastalıklar ile ilgili 34’ü ulusal, 35’i Uluslararası (SCI/SCIE ve diğer) olmak üzere yayımlanmış toplam 69 bilimsel makalesi ile 27’si ulusal ve 12’si uluslararası toplam 39 bilimsel bildirisi ve kitap bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Ayrıca alanı ile ilgili, 17 Yüksek Lisan Tezi, iki Co. Doktora tezi ve 12 ulusal proje görevi yürütmüştür.

Prof. Dr. Ekrem Kireçci İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evli olup, üç çocuk babasıdır.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz