Kahramanmaraş’ta bir tekstil firmasında Ar-Ge Mühendisi olarak çalışan Kimyager Gamze Rabia Görkem, çikolatalara olan merakı üzerine işinden kalan zamanında doğal çikolata yapım eğitimi almaya başladı. Aldığı eğitimden keyif aldığını fark eden ve hayal gücünü çikolatalara yansıtabildiğini gören Görkem, bunu mesleğe dönüştürmeye karar verdi. Hayallerinin peşinden giderek Haydarbey Mahallesi Hanefi Mahçiçek Bulvarı Veli Dede Apartmanı altına Lovely Chocolate isimli iş yerini açan Görkem, burada katkı maddesi kullanmadan el yapımı olarak ürettiği yüzlerce doğal çeşit çikolataları kent halkıyla buluşturmaya başladı. Başta Belçika Çikolatası olmak üzere muzlusundan fıstıklısına, çileklisinden frambuazlısına kadar envai çeşit damak çatlatan çikolataları iş yerinde bulunduran Gamze Rabia Görkem, şeker hastaları için de şekersiz çikolata üretti.


 

HAYAL GÜCÜMÜ ÇİKOLATALAR ÜZERİNDE GÖSTERMEK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ

Gamze Rabia Görkem, girişimcilik hikâyesini şu şekilde anlattı: “Esasında gerçek mesleğim kimyagerlik. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kimya Bölümü mezunuyum. Belirli bir süre Kahramanmaraş’ta bir tekstil firmasında Ar-Ge Mühendisi olarak çalıştım. Bu süre zarfında çikolatalara oldum olası bir merakım vardı ve bu merak üzerine çikolata yapım eğitimini almaya başladım. Bu eğitimde çok mutlu olduğumu fark ettim. Çikolatalarla bir aradayken yeni şeyler üretmek, hayal gücümü çikolatalar üzerinde göstermek beni çok mutlu etti. Böylelikle bu üretimi meslek haline dönüştürmeye başladım. Öncelikle evde kendim yapmaya başladım, evde yaptığım ürünleri çevremdeki insanlara tattırdım, onların güzel dönüşleri beni bir nebze daha ayakta tuttu ve biraz daha bu konuda adım atmam için güçlendirdi.”


 

ENVAİ ÇEŞİT ÇİKOLATA ÇEŞİDİMİZ MEVCUT

Bünyelerinde çok fazla çikolata çeşidinin olduğunu ifade eden Görkem, “Çikolatalarımız Belçika çikolatasıdır. El yapımıdır. İçerisinde katkı maddesi yoktur. Çikolatadaki dış boya da bitki liflerinden yapıyoruz. Katkı madde ilavesiz özel boyalar kullanmaktayız. Böylelikle üretmiş olduğumuz çikolatalar daha kısa ömürlü oluyor ama çok daha sağlıklı oluyor. İç dolgu olarak da çeşit çeşit dolgularımız var; muzlu, fıstıklı, çilekli frambuazlı, orman meyveleri, aklınıza gelebilecek envai çeşit çikolata çeşidimiz mevcut” dedi.

ŞEKER HASTALARI İÇİN ŞEKERSİZ ÇİKOLATA ÜRETTİK

Görkem: “Müşterilerimizin isteğine göre özel çikolata üretimi yapmaktayız. Müşterilerimizin hayal gücü ve damak tadına göre çikolata üretebiliyoruz. Bunların dışında şeker hastalarına özel üretmiş olduğumuz şekersiz çikolatalarımız mevcuttur. Bu çikolatamızda tatlandırıcıyı kuru meyve özlerinden sağlıyoruz. Bu şekilde ürettiğimiz bu çikolataları şeker hastası vatandaşlarımıza sunuyoruz.

ÇİKOLATA SEVERLERİ BEKLİYORUZ

Nişan çikolatası, bebek çikolatası vesaire gibi ürünlerimiz de mevcut. Tabii bunlar özel sipariş üzerine yapılmaktadır. Çünkü ürün katkı maddesi içermediği için ürünlerimiz kısa ömürlü. Üretimimiz haftalık olarak gerçekleşmektedir. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde de bayram için özel kutularımız, spesiyal çikolatalarımız mevcuttur. İş yerimize çikolata severleri bekliyoruz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz