Üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla yola çıkan ve ‘Kamu yararına dernek’ statüsüne sahip güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşu olan MÜSİAD, Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da Başkan Serdar Salih Çiçekçi öncülüğünde faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bu minvalde kentin en aktif derneklerinin başlarında gelen MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanlığı, son olarak ise Milli İrade Meydanı’nda iftar programı düzenledi. Manevi huzur ikliminin yoğun olduğu programa MÜSİAD Şube Başkanı Serdar Salih Çiçekçi’nin yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sami Nalbantoğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, MÜSİAD üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

ŞEHRİMİZİ GELİŞTİREBİLMEK İÇİN BİR MÜCADELE İÇERİSİNDEYİZ

Düzenlenen iftar programında konuşan MÜSİAD Şube Başkanı Çiçekçi, “MÜSİAD vefadır, MÜSİAD kardeşliktir, MÜSİAD ezel ebed birlikte yürümektir ve bizlere böyle bir meclis te yol yürümeyi nasip eden Allah’a hamd ediyorum. MÜSİAD Kahramanmaraş olarak şehrimize değer katmak hizmet üretmek iş, ortam ve olanaklarını geliştirmeye çalışarak istihdamı arttırmak, Hükümetimiz ve yerel yönetimlerimizle birlikte şehrimizi geliştirebilmek için bir mücadele içerisindeyiz. Hedefimiz daha güçlü ve ekonomik olarak daha büyük bir Kahramanmaraş’ta yaşamaktır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bugün bizler, başkanlık emanetini taşıdığım MÜSİAD Kahramanmaraş Şubemizin düzenlediği iftar programı vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. 2 ramazandır bir araya gelemediğimiz şu bereketli iftar sofralarımızda, MÜSİAD’ın teşkil ettiği büyük kardeşlik halkasını, geniş dostluk çemberini, 2 yıllık bir aradan sonra Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun ki yeniden yaşıyoruz. Yüce Allah bizleri nice ramazanlar yaşamayı nasip etsin inşallah. Tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şerifi mübarek olsun. Yüce Allah tuttuğumuz oruçlarımızı ve yapacağımız bütün ibadetlerimizi kabul buyursun inşallah” dedi.

BÜYÜK BİR SİVİL TOPLUM KURUŞUYUZ

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sami Nalbantoğlu ise şunları söyledi: “Yurt içinde 83 yurtdışında 81 şubesiyle 164 noktada 12 bini aşan üyesiyle ve 60 bin işletmeyle büyük bir Sivil toplum kuruşuyuz. Allah’ın izniyle yeni dönemde var gücümüzle çalışmaya, MÜSİAD’ın geldiği noktayı Mahmut Asmalı Başkanımızla daha ileriye taşımaya gayret edeceğiz. MÜSİAD gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle sosyal hayata yönelik çalışmalarını güçlendiriyor. 2016 yılında kurulan MÜSİAD yardım sandığı ihmal edilen bir emrin MÜSİAD çatısı altında kurumsallaştırılarak toplumun bilincine sunulmasını kapsıyor. Yine unutulmaya yüz tutan Zimem Defteri geleneğinin bilincinde canlandırarak hayırda yol açma çabamıza devam ediyoruz.

25 BİNE VARAN İLAVE İSTİHDAM OLUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ

İnşa edilen değerler zinciri içerisinde Türkiye ekonomisine katkıda bulunacak ve refah seviyesini yükseltecek adımların başında Anadolu üretim ve yatırım hareketi geliyor. Şimdiden toplamda 25 milyar TL’ye ulaşan bu güven hareketinin etki alanı yatırım yılı çerçevesinde daha da genişleyecek, ilk etap yatırımlarıyla toplamda 25 bine varan ilave istihdam oluşturmayı amaçlıyoruz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz