Türkiye’nin tekstil devi Kahramanmaraş’ta sektöre öncülük eden kurumların başında gelen ve ihracatı, işgücüne olan katkısı ve kent ekonomisindeki payıyla her geçen gün büyüyen Armen Tekstil, kuruluşunun 3’üncü yaşını kutladı. Armen Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ın organize ettiği gecede Armen Tekstil’in kat ettiği yol konuşulurken, yeni dönemler için hedefler belirlendi. Konak Restoran’da gerçekleşen ve Bilocan’ın şarkılarıyla eşlik ettiği programa; Fatih Mehmet Ceyhan’ın ailesi, yakınları ve dostlarının yanı sıra Armen Tekstil yönetimi, Ülkü Ocakları Başkanı Dursun Nar, Kahramanmaraşspor camiasından isimler katıldı.

CEYHAN: ARMEN’İN ARKASINDA 25 YILLIK BİR HİKÂYESİ VAR
Programda konuşan Armen Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, Armen Tekstilin 25 yıllık bir hikâyesi olduğunu söyledi. Beraber yol yürüdükleri arkadaşlarına teşekkür eden Ceyhan, yalnızca kendisine değil, çevresindeki herkese fayda sağlamanın çabası içinde olduğunu aktardı. Fedakârlık göstermeden başarı sağlanamayacağının altını çizen Ceyhan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Armen’in arkasında 25 yıllık bir hikâyesi var. 25 yıldır bize inanan yol arkadaşlarımız var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayatımda 3-4 tane ana değerler var. Bir tanesi duruşumuzu bozmadan, istikrarlı bir karakterle bu dünyayı terk etmeyi rabbim bize nasip etsin. İkincisi bugün dünyada çalışmazsak olmaz. En büyük ibadet helalinden kazanmak. Evimize helalinden ekmek götürmek. Ama tek çözüm kendi ailemizi mutlu etmek olmamalı. Yanımızdaki, çevremizdeki insanları büyüterek makro düzeyde dert çekmeliyiz. Onların da kaygısına düşmeliyiz. Sadece kendimizi ve ailemizi kurtarmak olmaz. Bu fedakârlığı gösteremezsek kendi başarımızın hiçbir önemi yok. Bunu çevremize fayda noktasında sağlamamız lazım.

“VATAN, MEMLEKET, DEĞERLER DENDİĞİ ZAMAN BİZ EN ÖNDEYİZ”
3’üncüsü ülkücü olmamız. Bu bir sevda, bu bir dava. Bunun siyasi hiçbir tarafı yok. Bu memleket sevdası. Bundan dolayı ben Kahramanmaraşspor Başkanı oldum. Maddi anlamda bizden daha iyi insanlar var ama bu değere sahip çıkmıyorlar. O zaman burada şöyle bir sonuç çıkıyor; bu para meselesi değil, gönül meselesi. O gönülde bizde fazlasıyla var. Vatan, memleket, değerler dendiği zaman biz en öndeyiz. Bize enayi, aptal, deli desinler. Biz bu şehrin delisi olmaya adayız. 4’üncüsü ailedir. Dışarı da çok başarılı insanlar olabiliriz ama bir yerlerde kazanırken ailemizi kaybetmemeliyiz.

“ARMEN OLARAK KENT İHRACATININ YÜZDE 5’Nİ BİZ YAPIYORUZ”
Armen Tekstil olarak son 10 yılda yaklaşık 300 milyon Euroluk ihracata katkı sağlamış, memleket ihracatının kendi bazında 2016-2017-2018 yıllarında yüzde 5’ni yapmış bir ekibin takım kaptanı olmaktan gurur duyuyorum. Herkesin emeğine sağlık. Kahramanmaraş’ta böyle bir şirket olur mu? İhracat yapar mı? Diyenlere biz bir rol model olabildiysek, referans olabildiysek ne mutlu bize. Türk insanı olarak hiç kimseden eksiğimiz yok. Yeter ki o özgüvenimizi, o inancımızı sağlayalım. Bu özgüveni kendi kendimize sağlayamazsak, kimse bize onu vermez.

“KAHRAMANMARAŞSPOR’UN NASIL BİR TAKIM OLDUĞUNU İKİNCİ YARI GÖSTERECEĞİZ”
Kahramanmaraşspor olarak ilk yarı kötü bir sezon geçirdik. Bunun bütün sorumluluğu da bende. İkinci yarı yeni bir takım kurduk. Aramızda 10 tane yeni arkadaşımız var. İkinci sezon bu şehrin nasıl bir şehir olduğunu ve neler yapacağını tüm futbol kamuoyuna göstereceğiz. Soyunma odasında söyledim. Futbol öyle bir sektör ki hiç tanımadığınız insanların duasında olabiliyorsunuz. Bu çok değerli. Beni Etimesgutspor’un Başkanı aradı ve ‘Siz Serik’i 3-0 mağlup etmişsiniz. Nasıl yaptınız?’ dedi. Serik 29 biz ise 8 puandaydık. Bende ona şunu söyledim; başkanım biz Kahramanmaraşlıyız. Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce Fransızlara karşı taşla, sopayla kovup mücadele edip kahramanlık ismini alan bir ecdadın torunlarıyız. Biz her maçı 3-0 alırız dedim.

YARDIMCIOĞLU: KAHRAMANMARAŞ’A İHRACAT YAPMAYI ÖĞRETEN FATİH CEYHAN’DIR
Programda konuşan bir başka isim Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, şunları kaydetti: “Fatih başkan bizim canımız ciğerimiz. Babam, ‘Ağaç dalıyla gürler’ derdi. Dolayısıyla Fatih Ceyhan’da bu cümlenin karşılığıdır. Etrafındaki dostlarıyla, çalışanlarıyla, arkadaşlarıyla hayatını hep aynı yönde ilerleten bir insan. Acımızda tatlımızda bir olsun felsefesinde olan bir insan olduğu için böyle bir insanla arkadaşlık yapmaktan onur duyuyorum. Armen tekstil kurulmadan önce Fatih Ceyhan ile dostluğumuz başlamıştı. Fatih kardeşimizin böyle bir işletmenin başında olması şehrin içindeki bir değer haline gelmesi bizi motive ediyor. İnşallah nice ihracatlara diyoruz. Kahramanmaraş’a ihracat yapmayı öğreten adam da Fatih Ceyhan’dır.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz