Doğallıktan ve kaliteden ödün vermeden ürettiği Maraş dondurmayla Kahramanmaraş’ı ve Türkiye’yi dünyaya tanıtmayı hedefleyen ve bu doğrultuda dış pazarda daha fazla yer almaya çalışan Karpedo Dondurma, adını tüm dünyaya duyuruyor. Hanefi Mahçiçek Stadyumu karşısında bulunan imalathanesinde günlük 50 tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye’nin her yerine noktasına olduğu gibi Dubai ile Birleşik Arap Emirliklerine de dondurma gönderen Karpedo Dondurma, 38 dondurma çeşidiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Aynı zamanda istihdama da katkı sunan Karpedo Dondurma, kaliteden ödün vermeden faaliyetini sürdürüyor. Bu bağlamda Karpedo Dondurma’nın çalışmaları ve hedefleri doğrultusunda gazetemize açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Sığırgüden, “Bizim Karpedo dondurmayı yemeden herkes ‘dondurma yedim’ demesin” dedi. Karpedo dondurmanın vazgeçilemez bir lezzetinin olduğunu ifade eden Sığırgüden, “Bizim birinci amacımız kaliteden ödün vermeden Kahramanmaraş’ı Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmaktır. Günlük 10 ila 50 ton arasında üretim kapasitemiz var. 70 tane istihdam ettiğimiz personelimiz var. İstihdam sayımızı artırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

DOĞUDAN BATIYA, KUZEY’DEN GÜNEY’E HER YERE DONDURMA GÖNDERME KAPASİTEMİZ VAR

Sığırgüden: “Karaduttan böğürtlene vişneden çileğe kadar 38 tane dondurma çeşidimiz var, bu çeşidimizi doğallıktan vazgeçmeden daha da artırmaya çalışacağız. Biz ürettiğimiz dondurmaları Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ne gönderiyoruz. Avrupa ile görüşüp oraya da dondurmamızı göndereceğiz. Türkiye’nin bütün notlarına bizim servisimiz var. Hali hazırda dondurma da satıyoruz. Doğudan batıya, Kuzey’den Güney’e her yere dondurma gönderme kapasitemiz var.

BİZ SADECE DONDURMACIYIZ, DONDURMA BİZDEN SORULUR

Biz sadece dondurmacıyız, dondurma bizden sorulur. Kahramanmaraş’ta 3 tane şubemiz var. Bunlar Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nun karşısındaki fabrika satış noktası, sanayinin girişindeki satış noktası ve Yatılı Bölgedeki satış noktası. Aynı zamanda değişik noktalarda ve marketlerde de bizim Karpedo dondurmaları şehir içinde 50-60 noktadan ulaşabilirsiniz. İlerleyen zamanda butik şekilde dondurma satış noktaları oluşturmayı planlıyoruz. Buna şehir dışı da dâhil. Kendi yerimiz olarak bizim Çanakkale ve Karapınar’da şubemiz var, artı Konya, Ankara ve İstanbul’da soğuk hava depomuz olmak şartıyla bu bölgelere de sevkiyatımız bulunmaktadır. Bizim Karpedo dondurmayı yemeden herkes ‘dondurma yedim’ demesin. Çünkü Karpedo Dondurma birebir saleple olan bir dondurmadır. İnsanlar lezzetini tattığı zaman anlayacaktır, Biz kaliteden ödün vermeden faaliyetimizi sürdürüyoruz.

Bu arada herkesin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım. Bayramda da inşallah halkımıza hizmet vereceğiz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz