Kahramanmaraş’ta liselerin katıldığı festivalde öğrenciler tasarladıkları robotik kodlama ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Osman Sayın Spor Salonu’nda düzenlenen festivale Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Onikişubat Milli Eğitim Şube Müdürü Dilek Konuş, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festivalde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, öğrencilere hitap etti. Robotik teknolojide Dünya’da gurur duyulacak bir seviyede olduklarını belirten Kahraman, öğrencilere bu festival için yaptıkları çalışmalara gösterdikleri emekler için teşekkür etti.

BU SEVİYELERİ DAHA YUKARI TAŞIYACAĞINIZA İNANIYORUM

Öğrencilerin geldikleri seviyeyi daha da yukarı taşıyacaklarını inandıklarını ifade eden Kahraman, “Böyle güzel bir festivalde; coşku içerisinde, birbirimize kenetlenmiş şekilde özel okuluyla, resmi okuluyla, fen lisesiyle, Anadolu lisesiyle, bilim sanat lisesiyle bir aradayız. Artık Dünya, bilişim çağında. Dünya’nın gerisinde kalmamak için böyle hamlelerin içerisindeyiz. Hamd olsun, geldiğimiz seviyede gurur duyulacak noktadayız. Bunu hep birlikte görüyoruz, yaşıyoruz. Bu seviyeyi daha da üstlere taşıyacağınıza inanıyorum. Bir kişi Dünyayı değiştirir. O bir kişi sizin içerinizden çıkacak. Sizlerin bu beklentileri boşa çıkarmayacağınıza sonuna kadar inanıyorum. Hepinizin emeklerine, fedakarlıklarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ ÇOCUKLUK ÇAĞINDA BAŞLAMALIDIR

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Dilek Konuş ise, gelecekte yerli yazılımların başarısı için çocukluk çağından robotik kodlama eğitiminin başlaması gerektiğini belirtti. Konuş; “Pek çok gelişmiş ülkede eğitimin önemli bir parçası haline gelmiş olan robotik ve kodlama eğitiminin çok küçük yaşlarda başlaması gerektiği düşünülmektedir. Gelecekte yerli yazılımların başarısından söz edebilmek aynı zamanda teknolojiyi robotik ve kodlama mantığının çocuklara kazandırılması gerekmektedir. Bu bağlamda şehrimizde de çok kıymetli çalışmalar yapılmaktadır. Antalya’da gerçekleştirilen Robotex turnuvasında 17 öğrencimizle 5 takımımız 4 kategoride başarı sağlayarak Estonya’da ülkemizi temsil edecektir. Ayrıca Kervan İmam Hatip Okulu öğrencileri ve danışman öğretmeni Sivas robot yarışmasında 190 takım arasında 2. Olarak şehrimize dönüş yapmışlardır. Şehrimizin çocuklarının potansiyelini bilmekteyiz. Danışman öğretmenlerimiz ve kıymetli protokolünde destekleriyle çok daha kıymetli yerlere geleceğini bilmekteyiz. Bu bilgiler ışığında Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizde üzerimize düşeni yapmak adına şehrimizin kıymetli öğrencilerinin robotik ve kodlama alanında kendilerini gösterebileceği ve kendileri gibi yetenekli arkadaşlarıyla tanışabileceği fikir alışverişinde bulunabileceği ayrıca bunların hepsini eğlenerek yapabileceği, Kahramanmaraş Robotik ve Teknoloji Festivali etkinliğini takip etmiş bulunmaktayız. İnşallah etkinliğimize genç arkadaşlarımızın yön vermesine ve birincisini düzenlemiş olduğumuz Robot Festivalimizin geleneksel hale gelmesine vesile olmuş oluruz. Ayrıca festivalimizin düzenlenmesinde ve yürütülmesinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, Sayın Valime, Sayın Kaymakamıma, Sayın İl Müdürlerime,  Büyükşehir Belediye Başkanıma, BTE Derneği Genel Başkanı Burcu Yılmaz nezdinde İl Temsilcisi Mehmet Kaya ve kıymetli yönetimine, Robotex Ceo’su  Orhan Çevik’e, Onikişubat Muhtarlar Derneği Başkanı Sayın Ahmet Kılçık Bey’e, kurumumuz öğrencilerimiz velilerimiz ve sizlerin huzurunda hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz