İl Tanıtım ve Geliştirme programı çerçevesinde iller arası koordinasyonun üst seviyeye taşınması, illerde turizm adına faaliyet gösteren paydaşlarla iş birliği modeli geliştirilmesi ve her ilin turizm potansiyelinin dünyaya aktarılması amacıyla illerde kurulan İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulları faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede Kahramanmaraş İl Tanıtım ve Geliştirme Kurul 2. toplantısını gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı başkanlığında Maraş Araştırma Merkezinde yapılan toplantıya, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Destinasyon Grup Müdürü Mehmet Aydın Demir, TGA Destinasyon Müdürü Yasin Topçu TGA Destinasyon Koordinatörü Hasan Tahsin Karali ile kurul üyeleri katıldı. 1. toplantıda alınan kararların uygulanma sürecinin konuşulduğu ve istişare edildiği toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan TGA Destinasyon Grup Müdürü Mehmet Aydın Demir, her ilde kurulan İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulunun önemine dikkat çekerek, “İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulları olmadan biz Türkiye’mizin 81 ilinin destinasyonlarını layıkıyla tanıtımını gerçekleştiremeyiz” dedi.

İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULLARI ÇOK BÜYÜK ÖNEME HAİZLER 

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan TGA Destinasyon Grup Müdürü Mehmet Aydın Demir, “Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı 2019 yılından bu yana Türkiye’yi özellikle yurt dışında başarıyla tanıtmaya devam ediyor. Bunun paralelinde de Türkiye’deki 81 ilimizin ve destinasyonların özellikle dijital evrende görünür kılınabilmesi amacıyla ve destinasyon değerinin artırılabilmesi amacıyla her ilde İl Tanıtım ve Geliştirme programı çerçevesinde kurulmuş olan İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulları çok büyük öneme haizler. İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulları olmadan biz Türkiye’mizin 81 ilinin destinasyonlarını layıkıyla tanıtımını gerçekleştiremeyiz” dedi.

AMAÇ; TANITIMI YERİNDEN YAPMAK, YERELİ BİZDEN DAHA İYİ BİLEN PAYDAŞLARLA BERABER ÇALIŞABİLMEK

Demir: “Dolayısıyla Kahramanmaraş’ta da daha önce 1. Kurul toplantımızı yapmıştık, bugünde hayırlısıyla 2. Kurul toplantımızı yapıp paydaşların görüşlerini dinleyeceğiz ilk toplantıda alınan kararların uygulama sürecini kontrol edeceğiz. Kahramanmaraş’ın turistlik cazibe merkezlerini, destinasyon değerini en iyi Kahramanmaraşlılar bilir. İl Tanıtım Geliştirme Kurulu’nun kuruluş amacı bu zaten. Tanıtımı yerinden yapmak, yereli bizden daha iyi bilen paydaşlarla beraber çalışabilmek.”

İLİMİZ İÇİN SOMUT VE DAHA FAYDALI SONUÇLAR ORTAYA ÇIKACAKTIR.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ise toplantıyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Geçmiş yıllarda oluşturduğumuz İl Turizm Eylem planlarında yerel paydaşlara görevler sorumluluklar veriliyordu. Ancak İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulumuz tamamen Bakanlığımız nezdinde Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün TGA koordinesinde hem Türkiye’nin, hem bölgesel, hem de yerel olarak ilimizin tanıtımına ve gelişimine katkı sunacaktır. Mevcut haliyle bulunmuş olduğumuz noktadan itibaren yapılacak çalışma ve projelerin Bakanlığımız himayesinde ve TGA’nın koordinesinde yerel paydaşların kurul kararıyla yapılması gerekecektir. Tamamen planlama ve koordinasyon içerisinde gerçekleştirmek suretiyle de somut olarak sonuç almak için çalışıyoruz.  Kurullar için öncelikle Bakanlığımız nezdinde çalışmalar gerçekleştirildi. İlimizde de ise Valiliğimiz koordinesinde il tanıtım ve geliştirme kurulu oluşturuldu. Bu vesileyle çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum.”

Bu arada toplantı öncesi Dulkadiroğlu Belediyesi Başkanlığına ait Mutfak Müzesi gezisi ile başlayan ve Bahtiyar Yokuşunda restore edilen tarihi konaklar gezildi.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz