2020 yılında Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i vahşice öldüren sanığa ‘haksız tahrik’ nedeniyle mahkemenin ceza indiriminde bulunmasına kamuoyunda ciddi tepkilere yol açmıştı. Yapılan ceza indiriminin büyük tepkilere yol açmasının ardından, kamuoyunda kadına yönelik şiddette ve kadın cinayetlerinde ceza indirimi uygulanmaması tartışmaya açılmıştı. Kadına yönelik şiddette ve kadın cinayetlerinde ceza indirimi uygulanmasına tamamen karşı olduklarını ifade eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, ceza indiriminin şiddete meyilli insanları daha da cesaretlendirdiğini belirtti.

CEZA İNDİRİMİ ŞİDDETE MEYİLLİ İNSANLARI ŞIMARTIYOR

Ceza indiriminin şiddete meyilli insanlarda şımarıklığa yol açtığını kaydeden Aycan, “Şiddet konusuna girince kadına yönelik şiddet konusuna değinmek gerekiyor. Kadına yönelik şiddet uygulayanların, kadın cinayeti işleyenlerin ceza indirimi almasına özellikle karşı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kadına yönelik şiddet uygulayanlara veya kadın cinayeti işleyenlere hiçbir şekilde ceza indirimi uygulanmamalıdır. Ceza indirimi durumu, şiddete meyilli insanları şımartmakta ve daha da cesaretlendirmektedir” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ BİR TUTARSIZLIK PARTİSİ

Bir basın mensubunun, “İyi Parti’nin Libya’ya tezkere konusunda karar değişikliğini nasıl yorumluyorsunuz” sorusuna yanıt veren Aycan, İyi Parti’nin bir tutarsızlık partisi olduğunu söyledi. İyi Parti’nin CHP ile HDP’nin yaptıklarını eleştirmediklerini belirten Aycan, “Libya’ya asker gönderme konusunda, Cumhurbaşkanımızın Meclise sunduğu bir tezkere vardı.  Tezkerede Cumhuriyet Halk Partisi ile HDP her zamanki gibi red oyu verdi. Burada İYİ Parti bir değişiklik gösterdi. Meclise 3 kişiyle katılıp oy veriyorlar çokta etkin bir katılım göstermiyorlar ama kanaatlerini belirttiler. Bu da kendi politikasındaki tutarsızlığı gösteriyor. Bir bakıyorsunuz, CHP’yle HDP’yle birlikte hareket ediyor. Bir bakıyorsunuz, onlardan ayrı karar alıyor. Ancak, onların yaptıklarını eleştirmiyorlar. Bunu da politikalarındaki zikzakların bir parçası olarak görüyorum. İYİ Parti’yi bir tutarsızlık partisi olarak görüyorum. Yine de tezkereye evet oyu vermelerini de destekliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Mahmut Beyaz