Kahramanmaraş’ın ulusal ve uluslararası tanıtım etkinlikleri arasında bu zamana kadar en büyük organizasyon olarak kabul edilen ‘Kahramanmaraş Tanıtım Günleri’ 23-26 Haziran’da İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda gerçekleştirilecek. Kahramanmaraş Dernekleri Federasyonu (MARAŞFED) tarafından organize edilen etkinlikle kahraman kentin kültürü, ürünleri ve lezzetleri İstanbul’da görücüye çıkacak. Bu anlamda etkinlikte yer almak isteyen Kahramanmaraşlı firmalar da İstanbul’a taşınmak için hazırlıklarını sürdürürken, bu firmalardan biri olan İşbilir Maraş Yöresel kentin en büyük eksikliği olan tanıtımı bir nebze olsun gidermek adına yaklaşık 300 yöresel ürünü etkinlikte sergileyecek. Aynı zamanda tüm ekibini bu organizasyon için seferber edecek olan Maraş Yöresel, 4 gün boyunca İstanbul’da Kahramanmaraş’ı tanıtacak. Bu bağlamda İstanbul’a yola çıkacak olan ürünlerin tıra yüklenmesi sırasında konuya ilişkin konuşan Maraş Yöresel İşletmecisi Muzaffer İşbilir, “Kahramanmaraş’ımızın değerlerini tanıtarak, kentimizi bir yerlere getirmemiz lazım. Biz bunun mücadelesi içerisindeyiz” dedi.

ŞU ANDA DA TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE ŞUBELERİMİZ DE VAR

Yaklaşık 45 yıldır yöresel ve doğal ürünler sattıklarını belirten İşbilir, “Doğal ürünlerin ve yöresel ürünlerin satışının ilk başlangıcı biziz. Şu anda da Türkiye’nin çeşitli yerlerinde şubelerimiz de var. Kahramanmaraş’ın tüm doğal ve organik ürünlerini biz halkımıza sunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

YAKLAŞIK 300 ÜRÜNÜ İSTANBUL’DA SERGİLEYECEĞİZ

İşbilir, Kahramanmaraş Tanıtım Günlerine ilişkin ise şunları söyledi: “Bu arada fuarlar oluyor oralara da katılıyoruz, yakın zamanda Allah nasip ederse Kahramanmaraş’ın tanıtım günleri var, onun çalışması içerisindeyiz. Kahramanmaraş’ın yöresel ürünlerini tırımıza yüklüyoruz, İstanbul’a bayağı bir ürün gönderiyoruz. Kahramanmaraş’ımızı güzel bir şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kahramanmaraş’ın daha çok kendine has ürünlerini hazırladık. Çağlayancerit ’in ince kabuklu cevizinden, Kahramanmaraş pekmez sucuğuna, tarhanadan Maraş biberine Maraş çöreğinden Afşin’in çemenine kadar yaklaşık 300 ürünü İstanbul’da sergileyeceğiz.

KAHRAMANMARAŞ’IN ZENGİNLİKLERİNİ İSTANBUL’DA TEŞHİR ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Kahramanmaraş’ımızın çok ürünü var ama bunların tanıtımını yapamıyoruz. Kahramanmaraş’ımız aslında bir değerdir. Bugün doğasıyla, suyuyla, iklimiyle çok güzel bir şehir, böyle bir şehir yok. Aslında bu tanıtım günlerini yılda 1-2 defa yapmamız lazım. Diğer şehirlerimiz senede 3-4 defa yapıyor. Geç kaldık yapmamız lazım. Kahramanmaraş’ımızın değerlerini tanıtarak, kentimizi bir yerlere getirmemiz lazım. Biz bunun mücadelesi içerisindeyiz. Kahramanmaraş’ımızı temsil etmek için elimizden geleni yaptık, büyük bir tıra ürünlerimizi yüklüyoruz. Allah nasip ederse Kahramanmaraş’ın zenginliklerini İstanbul’da teşhir etmeye çalışacağız. İstanbul Yenikapı’da 4 gün sürecek etkinliğin güzel olacağına inanıyoruz. Tüm ekibimizle de orada Kahramanmaraş’ı temsil edeceğiz. Kahramanmaraş’ı İstanbul’a taşıyarak kentin en büyük eksikliği olan tanıtımı bir nebze olsun gidermeye çalışacağız.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz