Kent eğitiminin gelişmesi için yaptığı yatırım ve desteklerle adından bahsettiren Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 2022 yılı Liselere Geçiş Sınavında (LGS) ilçelerden ilk 3’e giren ve il genelinde ilk 50’ye giren öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi. Şairler Tepesi’nde gerçekleştirilen ve toplamda 70 öğrencinin yer aldığı programda öğrencilere hitap eden Başkan Hayrettin Güngör, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Konuşmasının devamında Kahramanmaraş’ın LGS iller başarı sıralamasında yükselmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Güngör, “Bu bir emek ürünüdür, bir gayrettir, bir çabadır” ifadelerini kullandı.  

KAHRAMANMARAŞ COĞRAFYASINDAN SÖZ EDİLDİĞİNDE HERKES ÇOK GÜZEL ŞEYLER SÖYLÜYOR

Güngör, “Bugün il genelimizde ilk elliye giren ve ilçelerimizde de ilk 3’e giren yavrularımızla burada beraberiz. Ben öncelikle başarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum gözlerinizden öpüyorum. Bu başarıda katkısı olan çok değerli hocalarımız ve sizleri yetiştiren, bu aşamaya getiren her türlü fedakârlığı yapan ailelerinizi de tebrik ediyorum. Tabii ki akademik başarı önemli ama bu başarıyı biz ahlaki değerlerimizle, inancımızla, kültürümüzle, sanatımızla eğer birleştirirsek işte asıl başarıyı o zaman elde etmiş oluyoruz. Benim bu manada geleceğe dönük hiçbir kaygım yok. Hamdolsun biz yurt içi yurt dışı birçok yere gittik geldik bu Kahramanmaraş coğrafyasından söz edildiğinde herkes çok güzel şeyler söylüyor. Burada geleceğe dönük çok güzel başarı elde ettiniz ama inşallah bu başarıyı da artırarak sürdüreceksiniz. Bitirdiğiniz liselerden sonrada çok güzel üniversitelerde bölümlere girip buralardan mezun olup inşallah ülkemize hizmet etmiş olacaksınız” diye konuştu.

BİRİNCİ OLDUĞUMUZ ZAMAN BİRÇOK KİŞİYİ GERİDE BIRAKABİLİYORUZ AMA BİR İNCİ OLURSAK HERKESE IŞIK SAÇABİLİYORUZ

Öğrencileri tavsiyelerde bulunan Hayrettin Güngör, “İnşallah hepiniz bir meslek sahibi olacaksınız, hepiniz bu ülkeye katkı sağlayacaksınız. Fakat bir noktanın altını önemle çizmek istiyorum: Kendinizi iyi yetiştirin, nereye giderseniz gidin amacınız kendi ülkenizin ve kendi milletinizin kalkınması, başarısı için olsun. Bir Milletin kalkınması o milletin evlatlarıyla olur. Nereye giderseniz gidin nihai olarak bu milletin bu gönül coğrafyasının kalkınması refahı için gayretinizin olması gerekir. Tabii burada 70 yavrumuzu ağırlıyoruz. Diğer yavrularımız da çok önemli. Biz diyoruz ki; birinci olduğumuz zaman birçok kişiyi geride bırakabiliyoruz ama bir inci olursak herkese ışık saçabiliyoruz. Buradaki herkesin ben tabii ki dereceleri var ama aynı zamanda bir inci olduklarında hiçbir şüphem yok. Herkese inşallah ışık saçacağız. Kahramanmaraş’ımızın bu yıl iller arasında yükselmesinden duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Bu bir emek ürünüdür, bir gayrettir, bir çabadır” dedi.

İHTİYAÇ OLAN HER NOKTADA DA DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Güngör, son olarak şunları söyledi: “Özellikle yavrularımızın çalışma mekânlarının artırılması anlamında küçük ilçelerimizde belki bu mekânlar sınırlı olabiliyor ama her ilçemizde Allah’a şükür yavrularımızın ders çalışacağı kütüphane, çalışma mekânları oluşturduk ve bunlar artarak devam ediyor. Orada da ihtiyaç olan her türlü desteği veriyoruz. İhtiyaç olan her noktada da desteğimiz artarak devam edecek. Yeter ki sizler çalışın ve başarılı olun.”

EN İYİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Son Liselere Geçiş sınavında (LGS) her ilçemiz bir önceki yıla göre bir ivme kazanmak suretiyle başarıya imza attı. Kahramanmaraş, Türkiye ortalamasının üzerinde bir yere yerleşti. Bu haklı gurura, başarıya hep beraber imza atan insanlar olarak bir aradayız. Sizler ilimizin, okullarımızın, öğretmenlerimizin verdiği emeklerin gururu neticesi olarak çok güzel okullara yerleştiniz. İlçelerimizde ilk 3’e giren ilimiz genelinde de ilk 50’ye giren birbirinden başarılı, pırıl pırıl öğrencilerimizle bir arada bulunmak bizler için bir onur. Yıllarca emek veriyoruz yerine göre birçok sorunla uğraşıyoruz ama bir başarıyı duyunca tüm yorgunluğumuz gidiyor. İyi ki de emek vermişiz, iyi ki de bu kadar yükü üstlenmişiz diyoruz. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Diğer tüm yatırımlar iyi insana hizmet etmek için yapılan yatırımlardır. Akademik başarı kıymetli ama bu başarı buz dağının görünen kısmı, o buzdağına temel olarak suyun altında olan asıl o akademik başarıyı taçlandıran değerlendiren bir güzellik var ki o da sizlerin ahlaki güzelliğidir. Ahlaki güzellikle birleşmemiş bir akademik başarı, çok bir anlam ifade etmiyor. İkisi birleşip o ahlaki güzelliği akademik başarı ile taçlandırınca mükemmel bir sonuç ortaya çıkıyor. Bizler eğitimci olarak sizleri hayata hazırlarken hem ahlaki boyutuyla hem akademik boyutuyla iki yönlü bir bütünleştirmeyi esas aldık. Hem akademik olarak kendisini ispatlamış hem de bunun yanında ahlaki erdemli duruşuyla etrafına örnek olarak gösterilecek her bir öğrencimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bundan sonra ki eğitim öğretim hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum. Her birinizi gözlerinizden öpüyorum.”

Program sonunda; Güngör ve Kahraman, öğrencilere ödül ve belge takdiminde bulundu.

Haber: Abdulsamet İspir/ Ömer Harmankaya

Editör: Mahmut Beyaz