Kent merkezine olduğu gibi ilçelere de yeni yatırımlar kazandırmaya devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da bir projeyi daha tamamlamanın gururunu yaşıyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, geleneksel halk oyunları gösterisi, protokol konuşmaları ve iki projenin incelenmesinin ardından kurdele kesim töreniyle tamamlandı. Açılış töreninde konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, AK Parti hükümetinin bu zamana kadar yaptığı yatırımlara dikkat çekti. AK Parti’nin mücadelesinin kuru bir iktidar mücadelesi olmadığına belirten Ünal, “Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesi kuru bir iktidar mücadelesi değil. Bu milleti ayağa kaldırma mücadelesidir” ifadelerini kullandı.

11 YILDA BU ÜLKEDE 10 TANE HÜKÜMET DEĞİŞMİŞ

Mahir Ünal, konuşmasında şunları söyledi: “Bizim mücadelemiz kuru bir iktidar mücadelesi değil, Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesi kuru bir iktidar mücadelesi değil. Bu milleti ayağa kaldırma mücadelesidir. 100 yıl geriye gitmeye gerek yok. 1990’lara gidelim. 1991 ile 2002 arasında 11 yılda bu ülkede 10 tane hükümet değişmiş. Bu hükûmet dediğimiz ne? İşte Göksun’un, Elbistan’ın, Afşin’in Kahramanmaraş’ın oylarıyla seçip gönderdiği hükûmeti iktidarları 1 yıl bile iktidarda durdurmamışlar. Peki, 1960 ile 2022 arasında kaç hükümet değişmiş? 42 yılda 38 hükümet değişmiş. Peki, niye değişmiş kimisi darbeyle gitmiş, kimisi muhtırayla gitmiş, bir darbe daha yapmışlar arkasından bir darbe daha yapmışlar, medyası, 5’li çetesi milletin seçtiği hükümetler 1 yıl, 1,5 yıl görev yapabilmiş. Hani demokrasi halkın temsilcileri eliyle kendisini seçmesiydi. Eğer demokrasiden bahsediyorsanız, milletin seçtiğine saygı duymayı öğreneceksiniz. Çünkü biz orada millet adına bulunuyoruz. Şimdi bunlar 80’leri 90’ları tekrar övmeye başladılar ya 80’leri 90’ları niye özlüyor bunlar biliyor musunuz? Çünkü o zaman bunlar iktidardı, millet iktidar değildi. Bugün hamdolsun millet iktidar olduğu için milletin önünde millete hesap verenler sandıkta seçilip tekrar sandıkta bunun hesabını millete verenler işte bu eserleri yapıyorlar. Kahramanmaraş Göksun yolu yaklaşık bugünkü parayla 6 milyara mal oldu. Bu ülke bir dönem 75 sente muhtaçken bu ülke Amerika’dan 500 milyon almaya çalışırken bugün bu ülke sadece Kahramanmaraş Göksun arasındaki 60 kilometre yola 6 milyar para harcıyorsa bu ne kadar güçlü olduğumuzun göstergesidir.”

ALLAH BİZE BUGÜNÜ GÖRMEYİ NASİP ETTİ

Millet Bahçesini ve konağı Göksun’a kazandıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bugün gerçekten çok duyguluyum, çok mutluyum. Çünkü çocukluğumun büyük bir kısmını geçirdiğim, baba ocağı Göksun’dayız. Bizler şehri planlarken her gördüğümüz boşluğa yapı yapmamamız lazım. Ulaşılabilir yeşil alan, ulaşılabilir sosyal ve kültürel alanların son derece önemli olduğunu, gezdiğimiz gördüğümüz ülkelerde şehirlerde gördük. Bu gibi meydanların şehirlerde ne kadar anlamlı olduğunu çok iyi biliyorum. Buranın bir kültür sanat merkezi, millet konağı ve bir meydan olacağını hiç hayal etmezdim. Hamdolsun geldiğimiz noktada buradaki emniyet binası depremsellik standartlarını karşılamaması nedeniyle yıkıldı, yenisi yapılmadı ve buradaki belediye çarşısını da Hüseyin Coşkun Aydın Başkanım ile birlikte dönüştürdük bu hale getirdik. Bugünü görmeyi Allah bize nasip etti” diye konuştu.

GÖKSUN’UMUZ DEĞİŞİME, DÖNÜŞÜME VE GELİŞİME AÇIK BİR İLÇE

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın de şu ifadelere yer verdi: “Göksun’umuz değişime, dönüşüme ve gelişime açık bir ilçe. Bu değişim, dönüşüm ve gelişimi süratle sağlama yolunda bütün gücümüzle mücadele etmeye devam ediyoruz. İşte içerisinde bulunduğumuz Millet Konağımız bir önceki haliyle hatırlandığı zaman bu değişimin, dönüşümün ve gelişimin en büyük örneklerinden birisi olmuştur. Bununla birlikte yine Göksun’umuza iktidarımızdan bugüne çok ciddi değişimleri, farklı bir yaşam tarzını, sosyal yaşamı, kültürel alanları artırarak halkımızın yaşam seviyesini, refahını artırmaya gayretlerimiz devam etmektedir.”

GÖKSUN’A HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN

Daha sonra konakta adı yaşatılan Milli Mücadele Kahramanı Arslanbey’in evladı Mahmut Toğuzata kürsüye gelerek duygularını paylaştı. Toğuzata, babasının isminin konağa verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konak ve millet bahçesinin Göksun’a hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Yapılan konuşmalardan sonra kurdele kesimi yapılırken, akabinde Millet Konağı gezildi.

Gerçekleştirilen açılış programına, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz