Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş’ta açılan Adana Demirspor Futbol Okulu, kurulduğu günden bu güne yoğun bir ilgi ve talep görüyor. Bu talepleri en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını dile getiren Adana Demirspor Kahramanmaraş Futbol Okulu Genel Sorumlusu ve aynı zamanda Helete Demirspor antrenörü olan Nurullah Öksüzce, “Yaklaşık 1 yıldır Adana Demirspor’un futbol okulunun faaliyetlerini Kahramanmaraş’ta yürütmekteyiz. Çalışmalarımız gayet verimli bir şekilde ilerliyor, ilk günden beri yoğun bir ilgi ve talep var, bize gelen bu talepleri en şekilde değerlendiriyoruz. Futbol okulumuza çevre illerden ve ilçelerden de katılım var, Adıyaman’dan, Adıyaman Gölbaşı’ndan, Osmaniye’den, Göksun’dan gelen öğrencilerimiz var. Ayrıca, Narlı ve Pazarcık’ta futbol okullarımız mevcut oralarda da faaliyet gösteriyoruz. 2005 doğumlu çocuklarımız ile 2016 doğumlu arasındaki çocuklarımız bizlere katılabilirler’’ dedi.

BURADA SEÇİLEN ÇOCUKLARIMIZ ADANA DEMİRSPOR ALTYAPISINA GİDECEK

Genel Sorumlu Nurullah Öksüzce, Adana Demirspor yetkililerinin buradaki çalışmaları yakından takip ettiğini keşfedilen yetenekli çocukların Adana’ya götürüleceğini belirtti. Öksüzce, “Biz elimizden geldiği kadar Türk Futboluna ve Kahramanmaraş Futboluna katkıda bulunmak ve hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz iyi ve ahlaklı birey yetiştirmek, sonrasında iyi bir futbolcu yetiştirmek, bunun içinde çalışmalarımız devam ediyor. Adana Demirspor’un yakından takip ettiği ve bünyelerine katacakları öğrencilerimiz var.  Adana Demirspor temsilcileri bizleri denetlemeye geliyor, çalışmaları yakından takip ediyorlar. Burada beğendikleri çocuklarımızı Adana’ya götürecekler ve orada 1 hafta ya da 10 günlük bir antrenman sürecinde bir değerlendirme yapacaklar. Burada seçilen çocuklarımız, Adana’da da başarılı olduğu takdirde Adana Demirspor’un altyapısında futbol eğitimlerine devam edecekler. Umarım buradan iyi ve güzel ahlaklı iyi futbolcular çıkarırız, temennimiz o yönde.” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARIMIZIN KARŞILIĞINI ALDIK

Nurullah Öksüzce, Futbol Okulunda keşfedilen minik futbolcuların Adana Demirspor’un Kahramanmaraş’taki pilot takımı olan Helete Demirspor’da alt yaş kategorilerinde oynadığını, burada keşfedilen çocuklar sayesinde büyük başarılar yakaladıklarının altını çizdi.  Öksüzce, “Uzun vadedeki hedeflerimizden en önemlisi tabi ki profesyonel futbolcu çıkarmak, bunun haricinde bilindiği üzere geçen sezon Helete Demirspor olarak Bölgesel Amatör Lige yükselmeyi kıl payı kaçırdık, burada yetiştirdiğimiz çocuklarımızın bir kısmını da Helete Demirspor’a monte edip Helete Demirspor’u iddialı bir takım haline getirmektir. Katıldığımız tüm alt yaş kategorilerinde şampiyonluğu hedefliyoruz. Futbol okulunda keşfedilen yetenekli minik futbolcularımızı Adana Demirspor’un pilot takımı olan Helete Demirspor takımının alt yaş kategorilerinde oynatıyoruz. 1 yılın sonunda, alt yaş kategorilerinde mücadele eden takımlarımız katıldıkları liglerde, büyük başarılara imza attılar. Özellikle U-12 takımımız grubunda 6’da 6 yaptı müthiş bir başarı sergilediler. Geçen sene ki İlk etap çalışmalarımızın karşılığını aldık’’ şeklinde konuştu.

TEKNİK-BECERİ GELİŞİMİ YÖNÜNDE ÇALIŞMALARDA YAPIYORUZ

Futbol okulu Antrenörü İsmail Katılmış, haftada 2 antrenman günü olduğunu, eğitsel oyunlarla birçok futbol eğitimi verdiklerini belirtti. Katılmış, “Haftada 2 antrenman günümüz var, bugün maç günümüz. Bir antrenmanda koordinasyon ve eğitsel oyunlarla teknik-beceri gelişimi yönünde çalışma yapıyoruz. 2. Antrenman gününde ise futbol turnuvalarımız oluyor. Bugünkü çalışmamızda futbolun zevkini alma ve temel becerileri geliştirmeye çalışıyoruz. Ayak içi vuruş, ayaküstü vuruşla şut çalışmaları yapıyoruz. Bölgesel olarak, mevkilerin görevlerini sorumluluklarını öğretmeye çalışıyoruz, neler yapılması gerektiğini doğru hamlelerin nerede ve nasıl yapılacağını gösteriyoruz. Öğrettiğimiz şeyleri de turnuvalarla pratik yapıyoruz ve hangi öğrencilerimizin ne kadar iyi yaptığını görmeye çalışıyoruz. Pandemi sürecinde çocuklarımız evde kaldı, eğitimleri etkilendi, sosyal hayatları etkilendi, geçen yıl ilk etap çalışmalarımızda pandemin olumsuz etkilerini çocuklarımızın üzerinde gözlemledik, şuan biraz daha normale geldik. Böylelikle çocuklarımız futbolun tadını alma noktasında daha iştahlı şuan, bu da bizi mutlu ediyor. Futbol okullarının ve sportif faaliyetlerin Pandemi dönemi sonrası değeri daha da arttı. Bizde burada elimizden geldiği kadar bu ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz. Adana Demirspor’un bizlere vermiş olduğu eğitim taslağı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buradaki tüm çocuklarımızın futbolcu olmasını beklemiyoruz ama spor yapmak, sporu bilimsel olarak yapma yönünde bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz.’’

ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Futbol Okulu Antrenörlerinden Mehmet Gürler, önceliklerinin dürüst ve saygılı bireyler yetiştirmek olduğunu, futbolun Fair-play çerçevesinde oynanması gerektiğini çocuklara öğrettiğini ve çocukları geleceğe hazırladıklarını vurguladı. Antrenör Gürler, “Futbol okulumuza yeni başlayan öğrencilerimize adil, dürüst, saygılı bireyler olmaları gerektiği yönünde çocuklarımızı yönlendiriyoruz. Futbolda hakemin, rakibin, taraftarın, takım arkadaşlarının rakip hocaların bir bütün olduğunu öğretmeyi amaçlıyoruz. Sürekli Fair play çerçevesinde olmalarını öneriyoruz. Futbol okulumuza gelen çocuklarımızda futbola yatkınlık tam anlamıyla olmuyor. Onlara öncelikle kas yapılarının özelliklerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz, kas gelişimlerini ve fiziki gelişimlerini dikkate alıyoruz. Bu fiziksel gelişimler daha öncesinde sadece koşu ile yapılıyordu, biz bunu top ile farklı varyasyonlarla çalışıyoruz, çocuklarımıza top ile oynama alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Küçük çocuklar oldukları için Psikolojik olarak müsabakalara hazırlayabilmeyi de amaçlıyoruz. Daha sonrasında saha içerisinde ayrıntılı taktik çalışmalar yapmaya başlıyoruz. Her mevkiinin kendine özel bilgilerini sunuyoruz, bireysel olarak da çalışıyoruz, takım olarak da çalışıyoruz. Çocuklarımıza ekstra vakit ayırıp onları geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

AİLELER ÇALIŞMALARIMIZ İZLEMEYE GELEBİLİRLER

Antrenör Sedat Tufan, yoğunluğun fazla olmasından dolayı verimli antrenman yapabilmek için 4 saha kullandıklarını ve ailelerin çocuklarını izlemeye gelmelerini tavsiye etti.

Tufan, “Çalışmalarımız şuanda gayet iyi gidiyor, talebimizde yoğun, yoğunluktan dolayı verimli antrenman yapabilmek için antrenmanlarımız iki farklı grup halinde yapmaya başladık. Öğrencilerimizin daha verimli antrenman alabilmeleri için 4 saha kullanarak farklı gruplara ayırarak antrenmanlarımızı gerçekleştiriyoruz. Ailelerimize şunu belirtmek isterim, buraya gelip çocuklarını izleyebilirler, tesisimiz buna müsait. Öğrencilerimize hem eğitici hem de zekâ geliştirici oyunların yanı sıra futbolu eğlendirerek öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

Haber: Ömer Harmankaya

Editör: Mahmut Beyaz