İyi Parti Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı Opr.  Dr. Faruk Atlı, partililerin onuruna iftar yemeği verdi. Parti İl Binasında verilen iftar programına katılımın yüksek olması dikkat çekti. Davete gelen partilileriyle bire bir ilgilenen Atlı, partilerine her geçen gün katılım sağlayan yeni üyelere rozet de taktı.

İftar programında partililerine de seslenen Kurucu İl Başkanı Opr. Dr. Atlı İyi Partililerin bir dava adına kader birliği yapmış, kader birliğini yaparken de bir birine en içtenlikle kenetlenmiş insanlar olduğunu söyledi.

ZORLUKLARI BİR BİR AŞTIK

Atlı; “Biliyorsunuz, ülkemiz her geçen gün kötü günlere doğru giderken, tamda ülkenin ihtiyacı olduğu bir dönemde Anadolu’nun bağrından çıkan yiğit bir kadın İyi Partiyi kurdu. Tabiki kuruluş sürece kolay olmadı. Gerek Genel Merkez gerek taşra teşkilatlarının kurulmasında inanılmaz zorluklarla karşılaştık. Çünkü onlarda biliyorlardı, İyi Parti bu ülkenin bir gerçeği olacaktı, vatandaşlarıyla hemhal olup iktidara yürüyecekti. Bugünleri hesap edenlerin tüm engellemelerine rağmen Genel Başkanımız Meral Akşenir’in önderliğinde partimizi kurarak hayata geçirdik.” Dedi.

MEDENİYETİN YOLLARINI CESUR İNSANLAR DÖŞER

Hiçbir zaman yılmadıklarını, tüm engellemelere rağmen büyük bir karalılık, azim ve cesaretle yolları bir bir aştıklarını belirten Atlı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Onun için kuruluşumuzda bize ‘Cesurlar Hareketi’ denmişti. Genel Başkanımız da bir vizyon koydu; bize bir misyon yükledi ve ‘medeniyetin yollarını cesur insanlar döşer’ dedi. Bizde Kahramanmaraş’ta verilen görevi elimizden geldiği kadar en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Parti teşkilatımızın kuruluşunda sizler gibi aslan yürekli, çelik iradeli arkadaşlarımızla yol yürüdük. Türkiye’de ilk kurulan teşkilatlardan birine sahiptik, hatta Türkiye’de ikinci gençlik kollarını atayan İl Başkanlığı bizdik.

BAŞARININ SIRRI; İNANMAK

Türkiye’de teşkilatlanma çalışmalarımız devam ederken, alınan baskın seçim kararıyla bizim seçime girmemize engellemeye çalıştılar. Ama şunu unuttular; Genel Başkanımız Meral Akşener’in kararlı ve dik duruşu, ‘Başaracağız-Başaracağız-Başaracağız’ sloganı tüm teşkilatımızı ateşledi. İlk girdiğimiz seçimde de başardık.

İYİ PARTİ İNSANLIĞA UMUT OLDU

Bu kutlu hareketin ortaya çıkışı; insanlığa bir umut, bir ferahlık vermekti, insanlığın içine bir güneş doğdurmaktı. Genel Başkanımız ‘Yüzünü Güneşe dön Türkiye, artık bundan sonra mumların, ampullerin aydınlattığı Türkiye değil, güneşin aydınlattığı bir Türkiye’ye ihtiyacımız var’ dedi. Daha sonra ise ‘Her şey İyi olacak, Türkiye İyi olacak, milletimiz iyi olacak, İyi Parti Türkiye’ye çok iyi gelecek’ dedik. Gerçekten de partimiz ülkemize çok iyi geldi, insanlarımızın yüzlerinde bir tebessüm bir mutluluk oluştu.”

BİZ ÇOK KALE YIKTIK, YİNE YIKACAĞIZ

Genel Başkanları Akşener’in yerel seçimlerde ‘Bir Şey Değişecek, Her Şey Değişecek’ söylemini hatırlatan İyi Parti Kurucu İl Başkanı Opr. Dr. Faruk Atlı, özellikle iktidar partisinin kale olarak gördüğü birçok belediyeyi İyi Partili yaptıklarını dile getirdi. Atlı; “İnsanlara iyi geldiğimiz gibi bir şeyi değiştirerek Türkiye’de birçok şeyin değişmesini sağladık. Genel Başkanımızın bize koyduğu vizyon çerçevesinde canla başla çalışıyoruz.

PARTİMİZE KATILIMLAR SÜRÜYOR

Biz Türkiye’nin bir gerçeğiyiz, her geçen gün halkımız tarafından partimize karşı aşırı bir yöneliş var. Bunun karşılığında Genel Başkanımız her ili, neredeyse her ilçeyi karış karış geziyor. Genel Merkezimiz, taşra teşkilatlarımız, Genel Başkanımızdan, Genel Başkan Yardımcılarımıza, İl Başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza ve üyelerimize kadar büyük bir çalışma azmi var. Ülkemizi, bölgemizi geziyoruz, esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Bu gayretin semeresini inşallah ilk genel seçimlerde alacağımız gibi üye sayımızda da çok büyük bir oranda artış var. 50-55 yıllık bir partinin üye sayısını da geçmiş bulunuyoruz.

İKTİDARA HAZIRLANIYORUZ

Üye sayısındaki artış, halkımızın partimize gösterdiği ilgi, yolumuzun açıklığının bir göstergesidir. Geçtiğimiz ay içerisinde Genel Merkezi ziyaret ettiğimde; nasıl bir çalışma temposunun olduğunu bir kaz daha gördüm.  Bir taraftan ekonomi komisyonu kendi alanıyla, diğer taraftan başka bir komisyon yeni anayasa  çalışmasını yapıyor, diğer komisyon seçim kanunu üzerinde, diğer komisyon tarımsal kalkınmayı, diğer komisyon esnafların durumunun düzeltilmesiyle, diğer komisyonlar sağlık, eğitim alanında yapılması gereken düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

GENEL MERKEZİMİZLE EL ELE AYNI TEMPODA ÇALIŞIYORUZ

Ankara’daki hareketliliğe taşra teşkilatlarımız da son derece uyum sağlıyor. İl Başkanımız nezdinde ilimizde de yapılan yoğun çalışmaları, ziyaretleri yakından takip ediyoruz ve katılmaya çalışıyoruz. Önümüz aydınlık, İyi parti kadro sanki bir düğüne, bir toya hazırlanıyormuş gibi, sanki tüm Türkiye’yi Halil İbrahim Sofrasında toplayacak gibi çalışıyor. Bizde tüm hemşerilerimizi, milletimizi bu birlik ve beraberlik sofrasına bekliyoruz. Bu vesile ile programımıza katılan Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyemiz, İl Başkanımız, İlçe Başkanlarımız, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve tüm yönetim kurulu ile partilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

İYİ’LERDEN KORKANLAR SEÇİM KANUNU DEĞİŞTİRİYOR

Selamlama konuşması yapan İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel ise İyi Parti’nin Kahramanmaraş’ta tek yürek olduğunu söyledi. İyi Partiler olarak hep birlikte büyüdüklerini ve büyümeye devam edeceklerini dile getiren Çabukel, iktidara atıfta bulunarak İyi Partinin yükselişinden korkanların 20 yıldır dokunmadıkları seçim kanununu değiştirdiklerini ifade etti.  Çabukel; “Biz çalışmaya ve hazırlanmaya devam ediyoruz. Başkanlık sistemiyle ülkemiz uçurumun kenarında olduğunu biliyoruz. Ancak bizler İYİ’ler olarak genel başkanımızın başlattığı, önderliğini yapmış olduğu ve ilk dile getirdiği iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem sayesinde, tek adamlık rejim sistemini milletimizin desteğiyle değiştireceğiz” dedi.

İŞİMİZ ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL

İyi Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Furkan Kamalak’ta yaptığı konuşmada, işlerinin zor meşakkatli fakat imkansız olmadığını, bunu başaracak güce de sahip olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından partiye yeni katılım sağlayan üyelerin rozetleri takıldı.

Editör: Mahmut Beyaz