Gençlerle ilgili önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Gençlik Gelişim Hareketi Derneği, şehrin diğer önemli sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi parti temsilcilerini aynı sofrada buluşturdu. Dulkadiroğlu İlçesi Saray Paça et lokantasında  düzenlenen iftar yemeğine, Gençlik Gelişim Hareketi Derneği yönetimi ve üyelerinin yanı sıra, İyi Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel, Cumhuriyet Halk Partisi Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, DEVA Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Salih Dökme, İyi Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Fatih Öztürk, Gelecek Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Latif Öztürk ve diğer ilgililer katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Gençlik Gelişim Hareketi Derneği Başkanı Mustafa Dizibüyük, siyasi parti temsilcilerine STK temsilcilerine gençlerle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Gençlerden oldukça umutlu olduğunu dile getiren Dizibüyük, Kahramanmaraş’ın gençlere çok ihtiyacı olduğunu belirtti.

GENÇLERLE İLGİLİ KONULARI ELE ALDIK

Dizibüyük şunları kaydetti: “Gençlik Gelişim Hareketi Derneği olarak iftar yemeğinde bir araya geldik. Emniyet Müdürlüğümüzden, siyasi partilere herkesi davet ettik. Müsait olanlar geldi. Gelen veya gelemeyen herkese teşekkür ediyorum. Amacımız; birlik ve beraberlik içinde Ramazan ayını daha güzel bir şekilde geçirmektir. Bu nedenle bugün böyle bir organizasyon düzenledik. Biz zaten siyasi parti temsilcilerimizle ve dernek başkanlarımızla ara ara bir araya geliyoruz. Şehre dair, özellikle de gençlerle ilgili bazı konuları ele alıyoruz. Yine kendi kurmuş olduğum bir platform var. Gençlik Gelişim Hareketi Derneği bünyesinde ‘Gelecek gençlerle şekillenecek’ adlı platform kurduk. Bu platform olarak, siyasi parti temsilcilerine ve STK temsilcilerine, “Gelecekte gençlere ne bırakıyorsunuz” gibi sorular soruyoruz. Bunlarla ilgili çalışma yaptık. Bunları ele aldık.

GENÇLERDEN ÇOK UMUTLUYUM

Gençlerden çok umutluyum. Maalesef Kahramanmaraşlı gençler biraz içine kapanık durumda. Bunu daha önce ifade etmiştim. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Kahramanmaraşlı gençler şehre ve yaşama dair fikirlerini sunabilmeliler. Biz gençleri lokomotif olarak nasıl kullanabiliriz? Onlar için ne yapabiliriz? Bazı gençlerimiz evlenmekte, okumakta ve aile geçiminde sorunlar yaşamaktadır. Biz bunları düzenlemeye çalışıyoruz. Bunlarla ilgili çözüm önerileri sunuyoruz. İnşallah daha da geliştirip yarınlara daha güzel bakacağız. Bununla ilgili olarak da gençlere çok ihtiyacımız var. Çalışmalarımız da bu yönde devam ediyor.”

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz