Geçmiş dönemlerde birçok STK ve vakıflarda başkanlık görevi yapan ve son olarak 31 Mart 2019 yerel seçimlerde Dulkadiroğlu İlçesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan sevilen iş adamı ve siyasetçi kimliği ile tanınan Mustafa Dizibüyük, geçtiğimiz aylarda İyi Parti saflarına katılmış ve siyaset hayatına burada devam edeceğini açıklamıştı. Partiye katılmasının hemen ardından İl Başkan Danışmanlığı görevine getirilen Dizibüyük, davası için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede hedefleri ve çalışmalarına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Mustafa Dizibüyük, Dulkadiroğlu’nun temsilcisi olmak istediğini söyledi. Gün geldiğinde ise tüm Kahramanmaraş’ı temsil etmek istediğini dile getiren Dizibüyük, “Bertiz, bu zamana kadar siyasal anlamda bir yönetici, bir temsilci maalesef çıkaramadı. Ben temsilci olmak isterim, orada insanlara dokumak isterim ki, çalışmalarım o yönde hala da devam ediyor” dedi.

VAR OLAN YOLLARIMIZ ÇOK BOZULDU

Bertiz bölgesinin yol sorununa dikkat çeken Dizibüyük, “Bertiz istediği hizmeti gerçekten alamamıştır. Bir sırt yol dediğimiz yer vardı, orayı yaptılar teşekkür ederiz, yapılan her şeyi alkışlıyoruz. Bir taşın üstüne taş koyuyorlarsa biz de yardımcı olmak isteriz ama geçen yıldan bu yıla Yedikuyular’dan aşağıya yani kırsal mahalleye yapılması gereken yol genişletme çalışmaları maalesef karınca misali devam ediyor. Var olan yollarımız çok bozuldu. İnsanlarımız buradan mustarip. Şimdi buraya hafta sonu gittiğim zaman Bent Deresi diye tabir ettiğimiz bölgede lavabosun olan bir mescit yapılmış. Çokta hoşuma gitti buradan bunu yapan Belediye Başkanımıza teşekkür ederim ama hafta sonu gidiyorsunuz bayan bölümü açık erkek bölümü kapalı” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ BUĞUZ EDİYOR

Dizibüyük: “Bertiz’e 20 yılda AK Parti iktidarında 1 kilometre yol yapılsaydı 20 kilometre yol olurdu. Ama biz birkaç kilometrelik yol gördük, işin enteresan tarafı yolların yapımı biraz daha seçim zamanına denk geliyor. Vatandaşlarımız buğz ediyor. Kışın yağmur-kar yağıyor, yaz başında o yolların tekrardan bir işlemden geçmesi gerekiyor ama şu anda o yok. Evet, güzel bir yol yapıldı ama bir yıl sonra o yoldan biz istifade edemiyoruz” dedi.

VATANDAŞLAR ÖZEL HALK OTOBÜSÜ İSTİYORLAR

Bertizli vatandaşların bölgeye otobüs hattı olmasını istediğini söyleyen Dizibüyük, “İkinci bir olay Bertizli hemşerilerimin bana en çok söylediği konulardan bir tanesi de bilindiği üzere şehrimiz büyükşehir olduğu için köyler mahalle oldu. Oradaki vatandaşlar özel halk otobüsü istiyorlar. Maliyetler çok yükseldi, akaryakıt fiyatları aldı başını gitti. Hemşerilerim gidemiyor, yarın bir gün üretemeyecekler. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan rica ediyoruz sesleniyorum, Bertiz’e otobüs hattı istiyoruz. Hafta sonunu Bertiz’de geçirmek isteyenler vatandaşlarımız tarafından cuma-cumartesi-pazar günleri çok yoğun bir şekilde oraya göç başlıyor. İlaçlanması gereken bağ var, bahçe var. Şu anda hemşerilerimiz gidemiyor, bundan çok mustaripler. Bilindiği üzere maliyetler aldı başını gitti. Mazot 30 lirayı buldu. Hemşerilerimin birçoğu asgari ücretle çalışıyor, orada da yerleri var, gitmezlerse olmuyor. Bu konunun üzerinde çok durulması kanaatindeyim” diye konuştu.

BERTİZ’E BİR SAĞLIK OCAĞI, BİR DOKTOR İSTİYORUZ, BİR AMBULANS İSTİYORUZ

Dizibüyük, “Diğer bir konu Bertiz’e bir sağlık ocağı, bir doktor istiyoruz, bir ambulans istiyoruz. Bu da eksik. Ceviz zamanı geliyor Allah göstermesin, kimsenin başına vermesin yüksek ağaçlara çıkılıyor orada ceviz çırparken düşüp hayatını kaybedenler var” ifadelerini kullandı.

YAYLALARIMIZIN YOLU YOK

Bertiz’deki yaylaların yolunun olmadığını kaydeden Dizibüyük, “Burada yaylalarımız var, yaylalarımızın yolu yok. Çok toz, toprak oraların bakıma ihtiyacı var. Vatandaşlarımız iktidar partisine yüzde 80’e oy veriyor, verebilir saygı duyuyoruz. Biz bazen eleştiriyoruz, bunları konuşuyoruz bazı trollük yapan arkadaşlar bize engel olmaya çalışıyorlar. Biz yalan yanlış konuşmuyoruz” açıklamasında bulundu.  

1 NİSAN İTİBARİYLE SAHALARDA OLACAĞIZ

Dizibüyük son olarak şunları söyledi: “Bertiz’e bir soğuk hava deposu yapılmadı, şıra merkezi yapılmadı, ceviz paketleme tesisi yapılmadı, kültür evi yapılmadı. Bertiz Boyalı’da güreş sahamız vardı yıkıldı yapılmadı. Biz bunları bazen söyleyince bizi yanlış anlıyorlar. Ben tekrardan söylüyorum; bize bu şekilde projeler lazım, tarımsal alanda projeler lazım, Bertiz bölgesinde bilinçli tarımın önünü açmamız lazım. Allah nasip eder partimiz iktidara geldiği zaman Bertiz’li hemşerilerim o bölgede yaşayan hemşerilerim hiç çekinmesinler 7 gün 24 saat telefonum açık. Arayabilirler fikir alışverişi yapabilirler. Benim Bertiz için farklı projelerim de var. Allah nasip ettiğinde, günü geldiğinde onların hepsini çıkartacağız. Bunların hepsinin notunu alıyoruz. Şahsım ve ekibim olarak 1 Nisan itibariyle sahalarda olacağız, biz hem Bertiz için hem de Dulkadiroğlu için çalışmalarımıza devam edeceğiz ve bu anlamda da zaten Allah’ıma binlerce şükürler olsun notlarımı alıyorum, istişareleri yapıyorum.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz