Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanı Dursun Nar, ‘Çocuklarınızı göndereceksiniz Ülkü Ocaklarına gönderin, adam gibi adam olarak yetişsinler’ sözü üzerine çocuklara küçük yaştan itibaren vatan millet sevgisini aşılamak için, Türk kültürünü ve Türk tarihini anlatmak için Fırat Yılmaz Ana sınıfını açtıklarını belirtti. Başkan Dursun Nar, “Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım Beyefendinin ‘Çocuklarınızı göndereceksiniz Ülkü Ocaklarına gönderin, adam gibi adam olarak yetişsinler’ sözü üzerine, Ülkü ocakları Kahramanmaraş Başkanı olarak ‘Fırat Yılmaz Çakıroğlu ana sınıfını’ oluşturduk. Burada 4-7 yaş arası evlatlarımızın Ülkü ocakları ile tanışmasını amaçlıyoruz. Bu konuda alanımda uzman öğretmenlerimizle çocuklarımıza, eğitici öğretici oyunlar ile beraber, Türk tarihini, Türk kültürünü, Türk liderlerini anlatmaya, onların hikâyelerini anlatmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile Çocuklarımız ana sınıfından başlatarak vatan millet aşkının ilk aşısını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Ana sınıfımız talep doğrultusunda genişletilebilir

Başkan Dursun Nar, ana sınıfının şuan yaz tatili için başlattıklarını ve talebin yoğun olması durumunda okul döneminde de devam edebileceğini belirtti. Nar, “Bir nebze de anne babalar hafta sonları çarşıya indiklerinde 2-3 saat çocuklarını buraya bırakırlar kendileri de çarşıdaki işlerini hallederler ve kendilerine vakit ayırırlar diye düşündük. Bugün ilk günümüz eğer talep yoğun olursa genişletilebilir. Bunu ilerleyen haftalarda duruma göre değerlendireceğiz şu an için yaz tatili için başlattık bu projeyi devamını da getirebiliriz. Talep doğrultusunda okul döneminde de devam edilebilir. Bu proje diğer Ülkü Ocakları İl Başkanlıklarında da mevcut” ifadelerini kullandı.

En büyük referansımız Şanlı mazimiz

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Dursun Nar, amaçlarının okuyan, araştıran, kendini her daim geliştiren gençler yetiştirmek ve en büyük referansının ise Şanlı mazimizin olduğunu vurguladı. Başkan Nar, “Şanlı mazimiz en büyük referansımızdır, çocuklarınızı gönderecekseniz Ülkü ocaklarına gönderin, sebebi de buralarda yetişen gençler Türk İslam ahlakı ile toplum yararına, vatana, millete, devleti uğruna kendilerine feda edebilecek bir nesil yetişsin. İlk Ülkücü şehidimiz Ruhi Kılıçkıran’dan son Ülkücü şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na fakültelerde kalem oynatırken şehit edildiler. Bizler, gerek madde bağımlılığından gerek sosyal medya bağımlılığından arındırılmış okuyan araştıran kendine geliştiren bir nesil yetiştirmenin gayesindeyiz. Ülkü ocakları olarak da bizim üzerimize ne düşüyorsa bugüne kadar fazlasıyla yaptık ve bugünden mahşere kadar da yapmaya gayret göstereceğiz’’ dedi.

Haber: Ömer Harmankaya

Editör: Mahmut Beyaz