Kahramanmaraş’ta bu alanda eksiklik olduğunu fark ettiğini belirten Ahmet Demir, annelerin çocuklar tıraş olurken rahatça yanlarında durmaları için bu fikrin kendilerine geldiğini söyledi. Sadece Kahramanmaraş’tan değil, çevre illerden ve ilçelerden de tıraş olmaları için çocuğunu getirenlerin olduğunu ifade eden Demir, çocuklar için ayrılan alanı büyüteceğini belirtti.

BU FİKİR ANNELERİN ÇOCUKLAR TIRAŞ OLURKEN BEKLEYEMEMESİ SEBEBİYLE ÇIKTI

Çocuklara özel konsept salon yapma fikrinin annelerin çocukların yanında bekleyememesi nedeniyle ortaya çıktığını söyleyen Demir, “35 yıldır bu çarşıdayım. Çıraklıktan beri buradayım. Bu çarşıda doğmadım ama bu çarşıda öleceğim. Çocuklar için bu konsepti yapma fikri; genelde çocuğunu traşa getiren annelerin çocukların yanında bekleyememesi sebebiyle çıktı. Aşağı tarafta yani erkek müşterilerimizin tıraş olduğu yerde bayanlar gelip çocuklarını tıraş ettiremiyordu. Ben de çocuklar için ayrı bir yer yapma fikrine kapıldım ve burayı yaptım. Çocuk yukarıda, baba aşağıda tıraş oluyor. Anne de çocuklarının yanında bekleyip, tıraşlar bittikten sonra gidiyorlar” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR BURADAN GİDERKEN AĞLIYOR

Kahramanmaraş’ta bu konseptte başka salon olmadığını belirten Demir, çocukların berbere gelirken ağlamadığını, giderken ağladığını söyledi. Demir, “Kahramanmaraş’ta böyle bir yer yoktu. Ben de bunu yapabileceğimi düşündüm. Böyle güzel bir konsept olsun istedim. Çocuklar buraya gelsin, ağlamadan tıraşını olsun istedim. Burada çocuklar ağlamıyor. Buradan giderken ağlıyor. Bizim özelliğimiz bu. Özellikle bu konsept için buraya gelen müşterimiz çok oluyor. Ayrı bir müşterimiz oldu. Ayrı bir çevremiz oldu. Çevre illerden de gelen müşterimiz var. Gaziantep’ten, Osmaniye’den gelen çok oluyor. İlçelerden de gelenler oluyor” şeklinde konuştu.

ÇOCUK SALONU BÖLÜMÜNÜ BÜYÜTECEĞİZ

Çocuklara özel salonun büyüteceklerini dile getiren Demir, “Bu konseptimizi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi burayı restorasyon yaptıktan sonra yaptım. Yaklaşık 3-4 yıl oldu. Allah kısmet ederse daha da büyütmeyi düşünüyoruz. Ayrı bir dükkan açma fikrim var ama bu çarşıda iş yaptık. Bu nedenle şu an yok. Kısmet olursa çocuklar için olan bölümü büyüteceğiz” diye konuştu.

Haber: Ömer Harmankaya

Editör: Mahmut Beyaz