Beyza Boğaziçi Okulları ilkokul öğrencileri, Okul Aile Birliği Başkanı Aslı Deveboynu’nun girişimleriyle düzenlenen muhteşem mezuniyet töreniyle ilkokula veda etti. Ala Palace’da düzenlenen mezuniyet töreninde 4. sınıfın tüm şubeleri marşlar eşliğinde sırasıyla sahneye çıkarak mezuniyet belgelerini ilkokul öğretmenlerinden aldılar. Mezuniyet belgelerini almalarının ardından keplerinin havaya atan öğrenciler, şarkılar ve danslar eşliğinde bol bol eğlenerek 4. sınıfa veda ettiler.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİZLERİ GURURLANDIRDI”

Mezuniyet törenini ve öğrencilerin 4 yılı hakkında değerlendirmelerde bulunan Beyza Boğaziçi Okulları Okul Müdürü Ali Kahya, hedeflerinin şehrin insanlarına hizmet etmek olduğunu dile getirdi. Kahya; “Beyza Boğaziçi Kampüsü olarak 4 yıl önce emanetini aldığımız yavrularımızın, bugün mezuniyet törenlerini yapmak bizleri hem mutlu etti, gururlandırdı. İnşallah bu yavrularımızı orta okulda da güzel bir eğitim vererek, liseye hazırlayacağız. Güzel yerler kazandıracağız. Beyza kültürünü almış bir öğrenci hem edep olarak hem de ahlak olarak hem de akademik olarak gerçekten seçkin bir öğrencidir.  Tüm amacımız, tüm hedefimiz şehrin insanına hizmet etmek. İnşallah, nice güzel günlerde dahi yavrularımızla bir arada olacağız” şeklinde konuştu.

BÖYLE BİR ORGANİZASYONLA 4 YILA NOKTAYI KOYABİLMEK, BİZLERİ ÇOK MUTLU EDİYOR

Beyza Boğaziçi Okulları Müdür Yardımcısı Yusuf Çebi ise organizasyonu planlayan Okul Aile Birliği Başkanı Aslı Deveboynu’na organizasyon sebebiyle teşekkür etti. Çebi, “Böyle güzel bir organizasyonu planladığı için Okul Aile Birliği Başkanımız Aslı Hanım’a teşekkür ediyorum. Eğitimin en önemli ayağı ilkokuldur. Kaliteli öğretmenlerin elinde, başarılı öğrencilerin yetişmesi bizim en öncelikli hedefimiz. Böyle bir organizasyonla 4 yıla noktayı koyabilmek, bizi de çok mutlu ediyor. Emeklerinden ötürü velilerimize çok teşekkür ediyorum. Pandemi dönemi herkes için çok zordu. Her sektör için zordu. Eğitim için çok daha fazla zor geçti. Yüz yüze eğitimin olmadığı, sağlıklı geçmediği her dönem, öğrenciler içinde, sektör içinde çok çok zor oldu. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla kalite çok daha fazla arttı. Öğrenciler çok daha bilinçli oldu. Çok daha fazla şeyler öğrendiler. Biz bu dönemde tecrübeli kadrolarımız sayesinde zorlukları kolaylıkla aştık. Sağ olsun, hocalarımız bu konuda tecrübelerini konuşturdular. Çok güzel etkinlik oldu, mezun olan arkadaşlara da şimdiden başarılar diliyorum. Çoğunluğu bizim okulumuzda devam ediyorlar. Onlarla tekrardan fen lisesine kadar eğitim dönemi geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

BİR TARAFTA AYRILIK, BİR TARAFTA HÜZÜN

Beyza Boğaziçi Okulları’nda Sınıf Öğretmeni olan Mustafa Kozak ise, bir taraftan öğrencilerinden ayrılması sebebiyle kendilerinde hüzün olduğunu ancak diğer taraftan da öğrencilerin başarısı sebebiyle kendilerinde mutluluk olduğunu dile getirdi. Kozak; “Başlangıçlar her zaman mutluluk verirken, ayrılıklar her zaman hüzün verir. Ben de o hüznü yaşıyorum. 4 yıl boyunca bir arada olduğum öğrencilerimden ayrılıyorum. Biz onları belli bir noktaya getirdik. Onları hayata hazırlamaya çalıştık. İnşallah başarılı olmuşuzdur. Ben öğrencilerimle gurur duyuyorum. İnşallah onlarda bir ömür boyu bizleri gururlandırırlar. Ülkemize hayırlı evlatlar olarak yetişirler, bundan da çok mutluyum. Dünya ilk defa böyle bir salgınla karşılaştı. Bundan 100 önce buna benzer bir salgın olmuş. Bizim başımıza ilk defa geldi. Dünya’daki insanlar olduğu gibi bizde çok zorlandık. Özellikle eğitim konusunda çok zorlandık. Zom programı üzerinden ders işlemeye çalıştık. Öğrenciler bir buçuk yıl okuldan koptular. Çok zorlandık ama o açığı kapatmak için hem bizler hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz o kadar uyum içerisinde çalıştık ki; bu süreçte başarılı olduk. Son bir yıldır pandeminin etkisinin ortadan kalkmasıyla, nihayet öğrencilerimize kavuştuk. Birebir öğrencilerimizle derslerimizi işledik. O açığı kapatmaya çalıştık. İnşallah başarılı olmuşuzdur. Öğrencilerimin başarılı bir hayata doğru adım atmaları beni mutlu ediyor. İnşallah bundan sonraki hayatlarında da başarılı olurlar. Olacaklarına da inanıyorum, onlarla gurur duyuyorum” diye konuştu.

İNŞALLAH NİCE MEZUNİYETLER YAŞARIZ

Öğrenci Velisi Filiz Nacaroğlu ise, çocuklarının nice mezuniyetlerini görmelerini diledi. Nacaroğlu, “Çocuğumun en mutlu günü. Arkadaşlarından ayrılıyorlar ama bu hüznün yanında büyümelerinin mutluluğunu yaşıyorlar. Tabi ki duygusallıkları var ama mezun olmalarının sevinci de var. İnşallah güzel bir anı olarak kalır. Nice mezuniyetler yaşarız. Pandemi çok kötü oldu çocuklar için, derslerini de etkiledi. Hastalık olarak da çocuklara çok vurdu. Ayrı kalmak zorunda kaldılar. Bizler içinde sıkıntılıydı. Sonrasında öğretmenimizin çabası ve gayretiyle çocukları çok güzel toparladık. Başarılı bir şekilde de mezun ettik” şeklinde konuştu.

ÇOK GÜZEL BİR BALO OLDU

Öğrenci Velisi Sevcan Büyükçapar ise, mezuniyet balosunun çok güzel olduğunu söyledi. Büyükçapar, “Mutluyuz, gururluyuz, pandeminin gölgesinde 2 yıl geçirdik. 4. sınıfta da toparladık diye düşünüyorum. Öğretmenimizin gayretiyle güzel bir yıl geçirdik. Çok güzel bir mezuniyet balosu oldu. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Artık ortaokul süreci başlıyor. Çok mutlu ve gururluyuz” ifadelerini kullandı.

HER ŞEYDEN EVVEL ÇOK GURURLUYUZ

Öğrenci velisi ve aynı zamanda Beyza Lisesi’nin müdürü olan Mehmet Ali Günay ise, her şeyden evvel gururlu olduklarını söyledi. Günay, “Beyza İlkokulu’nda kızım okuyor. Her şeyden evvel çok gururluyuz. Bu benim ilk çocuğum ve mezun oluyor. Çok mutluyuz ve neşeliyiz. Her şeyden evvel gururluyuz. İnşallah nice mezuniyet yıllarında çocuğumla beraber olurum. Bu organizasyona emek veren Aslı Hanım’a da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ARKADAŞLARIMIZDAN AYRILDIĞIMIZDAN DOLAYI ÜZGÜNÜZ AMA...

Mezun olan öğrencilerden Nefise Deveboynu ise, bazı arkadaşlarından ayrılacakları için kendilerinde hüzün olduğunu ancak, organizasyonun güzelliği sebebiyle mutlu olduklarını söyledi. Deveboynu; “4. sınıfı bitirdik. Bazı arkadaşlarımız aramızdan ayrılıyor. Başka okula gidiyor. Bazı arkadaşlarımızla burada devam ediyoruz ama içimizde bir hüzün var. Aynı öğretmenimizle, aynı sıcak ortamı bulamayacağız. Belki aynı sınıfta bile olamayacağız. Bu nedenle çok üzgünüz. Bugün çok güzel olduğu için aynı zamanda da mutluyuz” ifadelerini kullandı.

ORTAOKULA GEÇTİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ

Mezun olan öğrencilerden bir diğeri olan Neva Taşdemir ise, ortaokula geçtikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Taşdemir; “Bugün 4. sınıfı bitiriyoruz. Ortaokula geçeceğimiz için çok mutluyuz. Öğretmenimizi çok özleyeceğiz. Bazı arkadaşlarımızla aynı okulda olacağız, bazı arkadaşlarımız aramızdan ayrılara farklı okullara gidecek. Bu nedenle de biraz üzgünüz. Mezuniyet töreninde arkadaşlarımla çok eğlendim. Bu nedenle de çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Mezun olan öğrencilerden bir diğeri Ayşe Rümeysa Günay ise, mezun oldukları için mutlu olduklarını ancak, bazı arkadaşlarının artık yanlarında olmayacağı için hüzünlü olduklarını söyledi. Günay, “Bugün ilkokuldan mezun oluyoruz, bu nedenle hem mutluyuz hem de hüzünlüyüz. Bazı arkadaşlarımız ortaokulda yanımızda olamayacaklar. Şu anda hep beraber olduğumuz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

ARKADAŞLARIMLA GÖRÜŞEMEYECEĞİM İÇİN ÜZGÜNÜM

Mezun olan öğrencilerden bir diğeri Azra Altunköprü ise, arkadaşlarından ayrılacağı için hüzünlü olduğunu söyledi. Altunköprü, “5. sınıfa geçeceğimiz için çok mutluyum. Arkadaşlarımızdan ayrıldığımız için çok hüzünlüyüz. Bazı arkadaşlarımızı yine göreceğiz ama 4.sınıftaki hevesimizi yaşayamayacağız. 5. sınıf için zor diyorlar ama nasıl yaşayacağımızı bilmiyoruz. Güzel duygu mu kötü duygu mu bilmiyorum. Ben 3. sınıfa kadar başka okulda okudum. Bu sene Beyza Boğaziçi’ne geçtim. Buradan da ayrılacağım. Eski arkadaşlarımla görüşemeyeceğim için üzgünüm. Mezuniyet töreni nedeniyle buradaki arkadaşlarımla görüştüğüm için çok mutluyum” diye konuştu.

Editör: Mahmut Beyaz