Kahramanmaraş’ta amatör futbolunda tesis eksiliğinin giderilmesi için çalışmalarını sürdüren Gençlik Spor İl Müdürlüğü, uzun yıllardır kullanılamayan Ferhuş Karacasu Futbol Sahasının yenileme çalışmalarına başladı. Temeli atılan tesisin 6 ay ay içerisinde bitirilmesi bekleniliyor. Daha öncesinde toprak saha olarak kullanılan Ferhuş Karacasu Futbol sahası yeni projeyle Avrupa standartlarında sentetik zemine sahip olacak. Çalışmaları devam eden sahada Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Başkanı Ekrem Karaoğlan ile yardımcıları Abdurrahman Akbaba ve Başkan Vekili Adnan Alagöz incelemelerde bulunarak şantiye şefinden bilgiler aldı.

Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Başkanı Ekrem Karaoğlan, temelin atılmasından yana mutlu olduklarını, Kahramanmaraş’ta amatör futbolunda saha eksikliği olduğunu ve bu sahanın hayata geçmesiyle amatör futbola can vereceğini belirtti. Başkan Ekrem Karaoğlan, “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak mutlu olduğumuz bir gün yaşıyoruz. Milletvekillerimiz, Bakanlarımız, Gençlik Spor Müdürlüğümüz bu sahanın tekrardan faaliyete geçmesi için büyük gayret gösterdiler. Uzun yıllardır faal olan kullanılamayan Ferhuş Karacasu Futbol Sahasının ihalesi yapıldı ve temeli atıldı. Bu çok sevindirici bir haber. İlimizdeki Amatör futbol takımlarımızın saha eksikliği var, sahalarımız yetersiz durumda. Saha eksikliğine bir de Hanefi Mahçiçek Stadyumunun yerine yeni stadyum ve spor kompleksi inşa edilecek. Böylelikle oradaki Büyükşehir Belediyesine ait Belediye Sahası yakın zamanda faal duruma geçecek. Saha eksiğimiz varken bir sahamız daha eksilecek. Sıkıntı yaşayacağımız aşikardı. Ferhuş Karacasu Futbol Sahası, tamamlanıp yeni sezona yetişir ve faaliyete geçerse bizi biraz rahatlatacak. Bu projenin hayata geçmesine vesile olan tüm siyasilerimize minnettarız. Onlara çok teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

SAHALARDAKİ YOĞUNLUK AZALACAK

Sahanın faaliyete geçmesiyle bölgeye yakın olan birçok takımın antrenmanlarını bu sahada yapacağını ve diğer sahalardaki yoğunluğun azalacağını dile getiren Karaoğlan, “Bu sahanın yapılması Amatör Futbol kulüplerine can verecek. Ferhuş Karacasuspor, Elmalarspor, Pazarcık Aksuspor, Karaziyaretspor gibi takımlar bu saha faaliyete geçtiği zaman, burada antrenman yapabilecek. Bu takımların diğer sahalar gitmesine gerek kalmayacak. Diğer sahalardaki yoğunluğu azaltmış olacağız. Diğer sahalarda bir günde 4 takım 5 takım aynı günde antrenman yapmak zorunda kalıyor. Az önce saydığım takımlar bu sahada hem antrenmanları yapacak hem de maçlarını yapacak” dedi.  

DOĞUKENT SAHASINA SOYUNMA ODASI EKLENECEK

Doğukent sahasında soyunma odası eksikliği sorununa da değinen Ekrem Karaoğlan, “Doğukentteki saha da soyunma odası eksikliğimiz var. Bu sorunu da çözeceğiz, orada soyunma odasını arttıracağız. Proje aşaması tamamlanmak üzere, en kısa sürede proje tamamlanacak, temeli atılacak ve faaliyete geçecek. Doğukent sahasında çok büyük bir dezavantaj var. 2 tane soyunma odası olduğu için art arda iki maç oynanamıyor ve vakit kaybı oluyor. Oraya 2 soyunma odası daha eklediğimiz takdirde bu sorunu çözmüş olacağız, bu sorunu çözmemiz bizi daha da rahatlatacak’’ diye konuştu.

BATIPARK SAHASININ TRİBÜNLERİ YENİLECEK

Başkan Ekrem Karaoğlan, Batıpark Futbol Sahasının tribünlerinin yenileneceğinin müjdesini verdi. Karaoğlan, “Batıpark Futbol Sahasına Gençlik Spor İl Müdürlüğü çok güzel bir proje hazırlamış. Batıpark Futbol sahasında kullanılan metal tribün yıkılıp yerine beton arma tribün inşa edilecek. Proje bir haftaya kadar bitecek, hemen ardından ihaleye çıkacak ve yapımına başlanacak. Tribünün yeni sezona yetiştirilmesi bekleniyor. Batıpark Kahramanmaraş’ın en eski sahası ve şehrin amatör futboldaki arenasıdır. Tribün yapıldığı takdirde daha güzel bir hal alacak. Futbolseverler daha rahat bir konforla orada maç izleyebilecekler. Geçtiğimiz sezon özellikle Büyükler 1.Amatör Play-Off müsabakalarında futbolseverler çok büyük sıkıntı yaşadı, oturacak yer bulamamışlardı. Tribünün yapılmasıyla bu sorunu da ortadan kaldıracağız. Tribünün kaç kişilik olacağına dair bir bilgi sahibi değilim, yapılacak tribünün tamamının üstü kapalı olacağını öğrendik.”

TESİS İMKÂNI VERMELİYİZ

Çocuklara ve vatandaşlara spor yapmak için tesis imkanın sağlanması gerektiğini vurgulayan Başkan Karaoğlan, “İnsanlarımıza, çocuklarımıza imkân verilmezse, tesis olmazsa nerede spor yapacaklar. İmkân vermemiz lazım ki onlarda kendilerini geliştirsinler. Tesis imkânını vermemiz lazım. Hanefi Mahçiçek Stadyumunun yerine yapılacak olan yeni stadyum projesinin içerisinde iki tane futbol sahası olacak amatör maçların oynanması için. O projenin de hayata geçmesini dört gözle bekliyoruz. Orası da umarım en kısa zamanda yapılır ve faaliyete geçer” ifadelerini kullandı.

AMATÖR EVİNE İHTİYACIMIZ VAR

Amatör spor kulüplerinin birleştirecek Amatör Evine ihtiyaç olduğunu söyleyen Ekrem Karaoğlan, “Kahramanmaraş’taki amatör futbolunun paydaşlarının tabanının hepsinin bir arada buluşabileceği, toplanabileceği bir binaya ihtiyacımız var. Amatör Evi çoğu illerde var ama bizde yok. Bu projeden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımıza bahsettik, olumlu yaklaştı bu projeye. İnşallah bu amatör evini de hayata geçirirsek Kahramanmaraş amatör futbolu için iyi bir yol kat etmiş olacağız’’ dedi.

PROJEYİ EN KISA ZAMANDA BİTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

İnşaat mühendisi Emre Eser, projenin detaylarını anlattı. Projenin 6 aylık bir süresi olduğunu ancak daha kısa sürede bitirmeyi amaçladıkları dile getirdi. Eser, “AEK Yol Yapım Firması, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kahramanmaraş Dulkadiroğlu futbol sahasının yapımını üstlendim. Bizde alt taşeronluğunu yapıyoruz. Burada çevre hatları, soyunma odaları ve tribünlerin inşaatları belirli noktaya geldi. Projemizin 6 aylık bir süresi var. Lakin biz daha erken bitirmeye çalışacağız. Bin kişilik bir tribünü var. Soyunma odasının olduğu alanda da 350 metrekarelik bir alan var. Sahamız sentetik çim. Işıklandırmalarımız, çevre düzenlemelerimiz, peyzajımız ve otopark alanlarımız gayet yeterli. Amatör lig için modern bir saha olacak. Zaten Avrupa Birliği standartlarında bir proje olacak. Yapımını tamamen Avrupa Birliği üstleniyor. Bu bölgede 12 ilde bu sahadan yapılıyor. 12 il için 150 milyon TL + KDV olarak anlaşma sağladık. Bu projenin şehrimizin sporu için güzel ve faydalı olacağını düşünüyoruz. Böyle sahaların daha da artması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

                                                                       ÖMER HARMANKAYA

Editör: Mahmut Beyaz