2017 yılında Onikişubat İlçesi’nde bulunan Ağcalı Vadisi’nin üzerine 217 dönümlük alana Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve ismini Bosna-Hersek’in unutulmaz lideri Aliya İzzetbegoviç’ten alan Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı bahar aylarının gelmesi ve havaların mevsim normallerine gelip sıcaklığın artmasıyla Kahramanmaraşlıların iftar sonrası sahura kadar vakit geçirme alanı oldu. İçerisinde tenis kortu, basketbol sahası, futbol sahası, paten pisti, spor aletleri ve yürüyüş ve bisiklet yolu bulunan alanda vatandaşlar çardakların hepsinin dolu olması nedeniyle çimlere oturduğu gözlendi.

SPOR ALANLARI HINCA HINÇ DOLDU

Rekreasyon alanının içerisinde bulunan spor alanları özellikle gençler tarafından yoğun bir şekilde kullanıldığı gözlemlendi. Basketbol ve futbol sahalarını sıklıkla kullanan gençler hem eğleniyorlar hem de spor yaptıyorlar. Paten pistinde kayan gençler ise hünerlerini gösteriyorlar. Bunların yanı sıra alanın içerisinde bulunan yürüyüş ve bisiklet pisti spor yapmak isteyen, iftar sonrası hafif yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören başka bir alan oldu. Bazı gençlerin ise enstrüman çalıp müzik söyleyerek parka gelen vatandaşlara müzik dinletisi sundukları gözlemlendi.

VATANDAŞLAR BU TARZ MEKÂNLARIN ARTIRILMASINI İSTİYOR

Vatandaşlar Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı’nın kendilerine sunduğu hizmetten memnun kalırken Kahramanmaraş’ın yerel yönetimlerinden bu tarz alanların sayısını artırmasını istedi. Aliye İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı’nın birçok konuda kendilerine hizmet sunduğunu belirten vatandaşlar, bu tarz yerlerin insanların hoş vakit geçirmesi ve bazı aktivitelerde bulunması açısından iyi olduğunu ifade etti.

Burak ALKAYA


 

Editör: Mahmut Beyaz