15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) içerisine yuvalanmış bir grup FETÖ’cü üniformalı terörist tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. O karanlık gecede parti binasına gelerek, vatandaşla bütünleşen ve teşkilatlarının başında darbecilerin silahlarına karşı “Demokrasi” diye haykıran dönemin il başkanı olan şimdi ise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak meclis saflarında boy gösteren Ahmet Özdemir, ihanetin 6 yıl dönümünde Manşet Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz’un bu milletin kendi kaderini tayin ettiği gün olduğunu ifade eden Özdemir, “Kurduğu 16 Türk Devletin hiç birinde esareti kabul etmemiş hiçbir ülkenin, hiçbir gücün boyunduruğu altına girmemiş bir milletiz. Böyle güçlü bir geleneğimiz ve geçmişimiz var. 15 Temmuz özgürlüğümüze sahip çıktığımızın göstergesidir. Bunu Namık Kemal şöyle tasvir eder; Ne efsûnkâr imişsin âh ey didâr-ı hürriyet Esîr-i aşkın olduk gerçi kurtulduk esaretten. Biz ancak özgürlüğün esiri olabiliriz” diye konuştu.

ORAYA BİR TERÖRİST GRUBUN, FETÖCÜLERİN YAKLAŞMASI İMKÂNSIZDI

15 Temmuz 2016 tarihinde AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı olduğunu hatırlatan Ahmet Özdemir, “O gece akşam evimdeyken genel merkezden ‘Parti binalarının önünde toplanın’ diye talimat geldi. Parti binasının önüne geldiğimde 35-40 kişi vardı. Bir anda 300-400 kişi olduk, sonra bir anda 3 bin 4 bin kişi olduk. İlk giderken bir tereddüt yaşadım. Darbede ne kadar başarılı oldular başarısız mı oldular bilmiyordum, her şeyi göze alarak gitmiştim. Şunu da düşünmüştüm; parti binasına gittiğimde karşımda darbeci askerlerle de karşılaşabilirdim, bunu da göze alarak gitmiştim. Vatandaşlarımız o kadar güzel sahip çıkmıştı ki, oraya bir terörist grubun, Fetöcülerin yaklaşması imkânsızdı. Nihayetinde de binlerce insanın toplanmasıyla şuna inanmıştım: Onlar başarılı olamayacaklar. O akşam bir konuşmam vardı, Yarın sabah onlar ayaklarındaki donlarıyla kalacaklar’ demiştim. Sabah namazına doğru darbeci hainler Ankara’da bir spor salonunda ayaklarında donlarıyla elleri bağlı şekilde orada görüntülendiler. Benim için anlamlı ve özel bir gündü” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR PARTİSİNİN İL BAŞKANI OLARAK ORADA BULUNMAK ÇOK ÖNEMLİYDİ

Özdemir: “İktidar partisinin il başkanı olarak orada bulunmak çok önemliydi. Bundan çok daha önemlisi, Kahramanmaraş o gün öyle bir sahip çıkmıştı ki özgürlüğüne Kahramanmaraşlı olmaktan bir kez daha gurur duydum. Gece 11 buçuktu, Alay Komutanı beni arayıp ‘Başkanım vatandaşlara söyleyin, biz Fetöcülerden değiliz’ dedi. Vatandaşlarımız kışlanın önüne gidip orada nöbet tutmuştu. Asker bu durumdan korkmuştu aslında. 29 gün biz orada vatandaşlarımızla nöbet tutmuştuk. Kışlanın önüne kum kamyonları koyulup kışlanın önü kapatılmıştı. Vatandaşlarımız feraseti ve cesaretiyle o kara gün, çok güzel bir güne doğdu. Ben bir Kahramanmaraşlı olarak o günü yaşadığım için gurur duyuyorum, Allah bir daha o günleri bize yaşatmasın. Hep dua ediyorum, Allah o günün heyecanını ve inancını kalbimizden eksik etmesin.”

O GÜNDEN BERİ BEN O BEYAZ GÖMLEĞİ SAKLIYORUM

Ahmet Özdemir, konuşmasının devamında şunları söyledi: “O gece evden çıkarken üzerimde Yeşil bir gömlek vardı, öyle evden çıktım. Hatuna ve çocuklara da ‘Siz annenizin evine gidin’ bu darbe başarılı olmuşsa çalacakları ilk kapılardan bir tanesi de benim evimin kapısıdır diye düşündüm. Parti binasına geldiğimde de üzerimi değiştirecek vaktim olmadı, ‘Burada ölmek var’ dedim, neler olacağını neler yaşanacağını kestiremiyordum, bilmiyordum. Şuan bunu anlatınca bütün her şey mizansen gibi gelebilir ama o günü yaşamak gerçekten farklıydı. ‘Ben bir beyaz gömlek giyeyim’ dedim, başımıza ne geleceğini bilmiyorum. Mustafa Kekeç arkadaşımız, ‘Başkanım benim gömleğimi vereyim’ dedi. O günden beri ben o beyaz gömleği saklıyorum, o da benim yeşil gömleği saklıyor. O geceyi beyaz gömlekle geçirmek istedim. ‘Ölürsek beyaz gömlek kefenim olsun’ dedim. Allah bu millete çok güzel bir galibiyet vahşetti, o karanlık gecenin çok güzel bir sabah olmasını sağladı. Allah’ın bu milletle ilgili bir muradı var, bu murat 15 Temmuz’da gerçekleşti. Bu duyguya ve murada sahip olmak lazım.

MİLLET DEVLETİNE SAHİP ÇIKTI

15 Temmuz milletin kendi iradesine sahip çıkmasıdır. 29 gün nöbet tutarken o kamyonlardan birinde ‘Bu devlet milletindir’ yazıyordu. Bu devlet ilk defa Türk milletinin oldu, millet devletine sahip çıktı. Bu milletin devletine sahip çıkmasının yanında bu devletin, hükümetin, milletin beklentilerine milletin duygusuna bir devlet ve hükümet olması gerektiğine inanıyorum. Biz AK Parti olarak bunu şiar edinerek siyasetimizi şekillendiriyoruz. Bu millet özel bir millet, bu güzel bir millet, özgürlüğüne düşkün bir millet, inancına, imanına, kültürüne sahip bir millet. Bizde bu millete layık olmaya çalışıyoruz. Benim 15 Temmuz demek bu aziz milletin hürriyeti ve namusu bildiği vatanı uğruna ölümü bayram eylediğini tüm dünyaya göstermesidir.”

Haber: Abdulsamet İspir/Ömer Harmankaya

Editör: Mahmut Beyaz