KAMFOD ekibi geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş turizminin gözbebeği olan Başkonuş Yaylası’na bir gezi düzenledi. Düzenlenen gezide Başkonuş İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erdoğanyılmaz’da ekibe eşlik etti. KAMFOD ekibi gezi sırasında türünün nadir örneklerinden olan rengarenk kelebeklerin bulunduğu bir vadiyi keşfetti. Kelebekler, KAMFOD ekibi profesyonel fotoğrafçılar tarafından resimleri çekilerek resmedildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan KAMFOD Başkanı Baki Özdoğan, keşfedilen vadinin Kahramanmaraş turizmine kazanç olacağını düşündüğünü söyledi.

VADİNİN İSMİNİ KELEBEKLER VADİSİ OLARAK ADLANDIRMA KARARI ALDIK

Keşfedilen vadinin isminin ‘Kelebekler Vadisi’ olarak adlandırma kararı aldıklarını belirten Özdoğan, “KAMFOD ekibimizle birlikte yaptığımız doğa gezisinde birbirinden ilginç ve türünün nadir örneklerini barındıran kelebekleri çekme fırsatımız oldu. KAMFOD ekibi ve Başkonuş Yaylası işletmesi sahibi Serdar Erdoğanyılmaz ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde bu muhteşem vadinin ismini ‘Kelebekler Vadisi’ olarak adlandırma kararı aldık. Bu muhteşem vadinin turizme önemli bir kazanç olacağını düşünüyorum. Başkonuş Yaylası muhteşem bir doğa turizmine sahip, burada görüntülediğimiz kelebek türleri Türkiye’de nadir görülen türlerden. KAMFOD ekibi olarak Kelebekler Vadisi projesiyle doğa turizminin Kahramanmaraş’ta yaygınlaşarak hak ettiği değere ulaşacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ın doğa turizmine öncülük edecek olan ‘Kelebekler Vadisi’nin amacı türünün nadir örneklerinden olan kelebek türleri ile bütünleşen, doğanın zenginliğinin korunması ve turizme kazandırılması amaçlanıyor.  Profesyonel ekip tarafından fotoğraflanan ve türünün eşsiz örneklerinden olan bazı kelebek türlerinin ismi; “Cleopatra, Zümrüt, Orman, Anadolu Şeyhzadesi, Beyaz Melek, Çokgözlü Kelebek, Büyük Mor Bakır, Alevli Ateş Kelebeği, Çok Gözlü Menekşe, Orman Bakır, Sarı Azamet” başta olmak üzere birçok türde kelebek bulunuyor.

Editör: Mahmut Beyaz