Bir alanda onlarca kişi var ve yanı başında açlıktan ölen kadını görmüyor, göremiyor. Minicik bebek annesinin yerde yatan cansın bedeni ile oyun oynuyor ve kimsede buna müdahale etmiyor. Daha işin açlık boyutuna bile gelmedik. Nasıl olurda onlarca kişi kadının yerde yatan cansız bedenini görmez. Peki, ya cansız bir şekilde yatan anne ile oynayan ‘1’ yaşında ki bebeğin videosunu çekene ne demeli! Sen her kimsen o videoyu çeken, videon tıklanma rekorları kıracak, para kazanacaksın ama senin vicdanın nerede?
Gelelim açlığa, Türkiye, her mazluma yetişemez yetemez ki! Ne yani Türkiye’ye ulaşamayan her mülteci açlıktan ölmeli mi? Siz bu kadar mı? acizsiniz bir kadına günlerce bir lokma ekmek veremeyecek kadar mı vicdanınız yok.
İnsan nedir? İnsan kimdir? İnsanlık neden var? İnsanlıktan bahsetmişken, yaratılan bedenimize Cebrail Aleyhi selam ruh üflerken buyrulan; "İşte sana da, emrimizle bir ruh (kalpleri dirilten bir kitap) vahyettik. Sen kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu, kullarımızdan dilediğimizi, endisiyle doğru yola eriştireceğimiz bir nur yaptık. Şüphesiz ki sen doğru bir yola iletiyorsun."  
Nerde kaldı bu doğru yol. Size inanın demiyorum. Doğru yol vicdan diyorum. İnsanlığını, yolunu kaybetmiş bu toplum inşallah yaratılış amacında ki yolu tekrar bulur.