İnsan suresi Kuranı Kerimin yetmiş altıncı suresidir.Otuz bir ayet olarak Medine döneminde indirilmiştir.

Dehr, Emşac, Ebrar isimleri bu surenin farklı isimleri olarak bilinir,bu değişik adlandırmalar sure de geçen bazı kelimelerden kaynaklanmaktadır.

İnsan nasıl yaratılmıştır?

İnsan niçin yaratılmıştır?

Farklı şekiller de sorduğumuz bu soruların cevapları da değişik olacaktır. 5N1K kuralını öğretmenleriniz size belletmiş olmalıdır.Nasıl ve niçin sorularının cevapları bizlere bilgi ve hikmetin kapılarını açar.Bilgi,hikmet birbirlerinden farklı iki alandır yaşınız ilerlediğinde bunun ayırımına varacak çok şaşıracaksınız.

İnsanın yaratılışını kabul ediyoruz.İnsan Allahu Teala tarafından yaratılan bir  varlıktır.Yaratılış bir bilgi ve hikmet sonucudur.İnsanın yaratılışı üzerinde neler söylenmiş neler yazılmıştır bunu kitaplardan okuyarak öğrenin.İçinde bulunduğumuz zaman diliminde imanı kabul etmeyen kötü düşünceli insanlar zararlı fikirleriyle binlerce insanın hayatlarını karartmışlar bunun sonucunda insanlık alemi zararlarla karşılaşmıştır.

Çevremiz de bulunan her şeyle ilgili olmak zorundayız.Bilgi öncelikle ilgiden beslenir merak duyduğumuz alanlar bizlere bilginin kapılarını açar.Hayat sırları ancak ilgi duyan insanlara açılan bir sırdan başka bir şey de değildir. Sorular sorun araştırın hiçbir zaman sorgulamaktan geri kalmayın.

Çok değişik insan tanımları vardır.

İnsan biricik olmakla beraber farklı ilim dalları insanı kendi bakış açılarıyla değerlendirmekte ona alanlar ve sınırlar çizmektedir.Dinimizin de insana verdiği bir mana ve anlayış şekli bulunmaktadır.İslama göre insanları Allah imtihan için yaratmış bunun için de kullar olarak dünyaya göndermiştir.İyilik yapanlara Cennet kötülük yapanlara da Cehennem vaad edilmiştir.

Peki cennete kim gidecektir?

İman edenler,verdikleri sözü tutanlar,Allahın emir  ve yasaklarına uyanlar,cömert olanlar,namaz kılanlar,Allahı zikredenlerin yeri cennet olacaktır.

Cehennem mi onu hiç ağzımıza bile almayalım Allah bizi korusun.

Bu öğütleri aklımız da tutalım.

Hayat boş ve anlamsı değil aman vakitlerimizi boş yere geçirmeyelim dinimizin kıymetini bilip anne babamızın sözlerinden dışarı çıkmayalım.

Allah yardımcımız olsun!