Onikişubat İlçesi’nin çehresini değiştiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın marka projesi Expo 2023’ü tanıtmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda Başkan Mahçiçek, Expo 2023 Liselilerle Buluşma programı dâhilinde bu kez Özel Uğur Okulları Fen Lisesi ile Özel Doğa Koleji Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.

“KAHRAMANMARAŞ’I DEĞİŞTİRİP, DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”
Buluşmada gençlerle sohbet eden Başkan Mahçiçek, konuşmasında şunları kaydetti: “Hem devlette çalıştığım dönemlerde hem de belediye başkanlığım döneminde elimden geldiği kadar hizmet etmeye gayret ettim. Kahramanmaraş’ı daha ileri bir noktaya daha üst bir düzeye daha marka bir şehir olmasını temin etmek için gayret ettim. Artık yol, kaldırım belediyeciliği bitti. Bundan sonra değiştireceğiz, dönüştüreceğiz. Kahramanmaraş’ın her şeyi var. Sanayisi, edebiyatı, kültürü var. Bu memleket Türkiye’deki iplik üretiminin 3’te 1’ni üretiyor. Dokumanın yüzde 17’sini üretiyor. Enerjinin yüzde 12’sini, çimentonun yüzde 10’nunu, çelik eşyanın yüzde 65’ini üretiyor. Her şey var ama eksik olan tanıtım. Bizim memleketimiz tanınmıyor. Bizim memleketimizin Akdeniz bölgesinde olduğunu dahi bilinmiyor. Hem Türkiye’yi buraya taşıyacak hem de dünyada çok sayıdaki ülkeyi Kahramanmaraş’a getirecek bir proje lazımdı. İşte o proje bu proje. Kahramanmaraş’ı değiştirip, dönüştüreceksek böyle bir proje yapmamız lazım.

“BU İŞİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZLA BAŞARDIK”
Toplumsal yapıyı iyi analiz etmemiz lazım. O analizde ne tür hizmetler yapacağımızı iyi belirlememiz lazım. O insanlara nasıl ulaşacağız, onu iyi tespit etmemiz lazım. Siyaset zor iş arkadaşlar ama bizim için yaptığımız projeleri görmek dünyanın en büyük mutluluğu. Baktığımız zaman bunu çalışma arkadaşlarımızla biz yaptık diyoruz. Bunu tek başına Hanefi Mahçiçek yapmıyor, çok şükür arkamızda çalışan bir takımımız var. Bunları yapmak kolay değil. Bunların hesabını kitabını yapmak da kolay değil.

“EXPO İÇİN MEMLEKET MEMLEKET DOLAŞTIK”
Bu uluslararası bir proje çok çalıştık, bir ilçe belediyesi bu devasa projeyi nasıl alır? Uluslararası alanda lobi çalışmaları yapmanız lazım. Gittik memleket memleket dolaştık. En az 30 ülkeye gittim. Oradaki yöneticilerle görüştür, böyle bir şeye talep olacağımızı söyleyerek ‘bize yardımcı olun’ dedik. Her şeyi yaptık, ufak tefek hediyeler götürdük. Ama sonuçta 2018’te İtalya’daki oylamada 62 ülkenin oyu bize çıktı. Hem de karşı oy olmadan. Bunlar gayretle olunan şeyler, kendiliğinden 3 günde olunan şeyler değil! Ve Allah’a şükür böyle bir projeyi Kahramanmaraş kazandırdık.

“EXPO ALANINI TESİSLERLE DONATACAĞIZ”
Expo bitişinden sonra bu tesisler Kahramanmaraş için bir yaşam alanı olacak. Expo alanını tesislerle donatacağız. Bu projeyi bir yaşam haline getirmek için Avrupa’nın en büyük Lagün havuzunu yaptık. Expo alanı baharda bir bitki cenneti haline gelecek. Expo yılda 2 milyon insanın gelebileceği bir alan olacak. Mesela Uğur Böceği ve Kelebek Müzesi’ne 400 bin misafir gelecek. Nereden biliyoruz? Konya’daki Kelebek Müzesine bir yılda 400 bin kişi gelmiş. Hatay’daki şehir müzesine bir yılda 267 bin kişi gelmiş. Müze yaparsak bize de o kadar gelecek. Bunlar hayal değil.

“GELECEK NESİLLERE BIRAKILACAK EN GÜZEL PROJE EXPO 2023”
Gelecek nesillerimize bırakacak en güzel yatırım olarak şehrimizde yerini alacak EXPO 2023 Rekreasyon Alanı. Burası sadece fuar zamanı değil senenin 365 günü tüm vatandaşlarımız tarafından kullanılabilecek bir yaşam alanı haline gelsin diye birçok donatı ekledik. Müzesi, Kelebek ve Uğur Böceği Bahçesi, Arasta Çarşısı, açık Avm, Nikâh Sarayı, Konferans ve Kongre Merkeziyle burası şehrin ve bölgenin cazibe merkezi olacak.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz