Geçtiğimiz Hafta Petlas 2021 Türkiye Off- Road 6'ıncı ve son ayağına ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşayan Kahramanmaraş, şimdi de Akdeniz Offroad Kupası 3’üncü ayak yarışlarına ev sahipliği yapacak. 19 Aralık Pazar günü saat 10.00’da Kapıçam Tabiat Parkı’nda düzenlenecek etkinlik öncesi Dulkadiroğlu Kamu Külliyesi’nde farklı şehirlerden gelen yarışçıları ağırlayan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, etkinliğe 11 ilden 21 araçla 42 sporcunun katılacağı bilgisini verdi. Yarışların Kahramanmaraş’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Okay, vatandaşları bu heyecana ortak olmaya davet etti.

“TANITIM ETKİNLİKLERİNE GEREKLİ DESTEĞİ VERMEKTEYİZ”

Etkinliğin önemine ilişkin konuşan Başkan Okay, “Tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan şehrimizin farklı etkinliklerle de gündeme gelmesini önemsiyoruz. Bu kapsamda düzenlenen program ve tanıtım etkinliklerine gerekli desteği vermekteyiz. Akdeniz Offroad Kupası 3. Ayak yarışlarının Kahramanmaraş’ta düzenlenmesi bu bakımdan oldukça önemlidir. Şehrimizin çok önemli doğal güzellikleri var. Bu doğal güzelliklerin ortaya çıkması ve doğaseverlerin bunları fark etmesini önemsiyoruz. Bugün birçok farklı şehirden gelen yarışçılar, bu yarışçıları izlemek için gelen misafirlerimiz Kahramanmaraş’ın eşsiz doğasını bizzat görmüş olacaklar” dedi.

“TURİZM NOKTASINDA POTANSİYELİMİZİN FARKINDAYIZ"
Başkan Okay, şehrin tüm değerlerini turizmle ön plana çıkarmayı hedeflediklerini kaydederek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana dile getirdiğimiz Kahramanmaraş’ın turizmden hak ettiği payı alması düşüncesine bu gibi projeler çok büyük katkı sağlamaktadır. Burada icra edilen bu faaliyetle Kahramanmaraş’ın doğa turizmi potansiyeli de ön plana çıkmış olacak. Turizm noktasında potansiyelimizin farkındayız. Bu potansiyeli kullanmak için de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kış turizminde, doğa turizminde, tarih ve kültür turizminde arzu ettiğimiz noktaya geleceğimizin altını çizmek istiyorum. Ben bu vesileyle, yarışlara katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyor, tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Yarışların kazasız, belasız ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz