Yolunu dahi bilmediği Yavuz Sultan Selim Köprüsünden geçtiği iddia edilen Çiftçi İbrahim Gülbeyaz'a 994 lira 13 kuruş ceza geldi. Elbistan ilçesinde çiftçilik yapan İbrahim Gülbeyaz, hiç geçmediğini iddia ettiği İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden traktörü ile kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle ceza yedi.

Elbistan ilçesine bağlı Kangal Mahallesinde yaşayan ve çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 60 yaşındaki İbrahim Gülbeyaz'a, değişik tarihlerde 19 defa İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsünden kaçak geçiş yaptığı gerekçesi ile 994 lira 13 kuruş ceza kesildi. 

Ceza Makbuzunu Gören Çiftçi Şoke Oldu, Traktörle 19 Kez Köprüden Geçti Dediler.

Geçtiğimiz günlerde ceza makbuz eline geçtiğinde büyük bir şok yaşayan çiftçi Gülbeyaz, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek köprüden geçmediğini anlattı. Emniyetten cezaya itiraz etmesi gerektiği cevabını alan Gülbeyaz, cezanın iptal edilmesi için Elbistan İcra Müdürlüğü'ne giderek yasal süreç başlattı. 46 EN 172 plakalı traktörü ile Elbistan ilçesinden hiç çıkmadığını söyleyen Gülbeyaz, cezanın iptal edilmesi için yetkililere seslendi. Gülbeyaz, "Ben İstanbul'a gitmedim. Ben köyümde çiftçilik yapıyorum. Aracın plakası bana ait. Faizi ile birlikte 994 lira 13 kuruş ceza gelmiş. Emniyet Müdürlüğüne sordum. İcra Müdürlüğüne başvuruda bulunmak gerektiğini söylediler. Cezaya itirazda bulundum." dedi. Gülbeyaz, yetkililerden yediği haksız cezanın iptal edilmesini ve mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Haber: Erdi İşbilir

Editör: Mahmut Beyaz