Vizyon ve prestij projelerle ilçesinin değerine değer katan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın marka projesi olan Expo 2023’ü tanıtmak adına AK Parti Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Teşkilat mensuplarıyla kahvaltı programında buluştu. Expo alanında gerçekleşen programa; AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ve her iki ilçenin teşkilatından birçok kişi katıldı. Oldukça güzel bir atmosferde gerçekleşen programda teşkilat mensuplarına Expo 2023 projesi ile ilgili video slayt gösterimi yapıldı. Programda konuşan Başkan Mahçiçek, kentin tanıtım eksiliğini Expo projesi ile gidereceklerini söyledi.

MAHÇİÇEK: KAHRAMANMARAŞ BİR DÜNYA KENTİ OLACAK
Başkan Mahçiçek, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Memlekette tanıtımda eksiğimiz var. Dolayısıyla projeyi yerinde somut olarak görürsek daha güzel daha anlamlı oluyor. Bu memlekette şu an için her şey var. Sanayisi, edebiyatı, kültürü var. Bu memleket Türkiye’deki iplik üretiminin 3’te 1’ni üretiyor. Dokumanın yüzde 17’sini üretiyor. Enerjinin yüzde 12’sini, çimentonun yüzde 10’nunu, çelik eşyanın yüzde 65’ini üretiyor. Her şey var ama eksik olan tanıtım. Bizim memleketimiz tanınmıyor. Bizim memleketimizin Akdeniz bölgesinde olduğunu dahi bilinmiyor. Ben Ankara’da hangi toplantıya gidersem gideyim kapıda sorarım ‘Kahramanmaraş’ı gördünüz mü’ diye. Görmemiştir ama o kişide bir algı oluşur. Bunlar küçük küçük şeyler ama bu projeyle inşallah Kahramanmaraş bir dünya kenti olacak.

PROJEMİZ SADECE EXPO DÖNEMİYLE SINIRLI DEĞİL
Bizim projemiz sadece Expo dönemiyle sınır değil. Bizim bu alanı sadece Expo alanı ile sınırlamamız gerekiyordu. 6 aylık bir proje oluşturacak olursanız bu paraya yazıktı. Öyleyse biz bu alan içine daha farklı projeler yerleştirerek, bunun sürekliliğini sağlamamız lazımdı. Sadece Expo dönemi ile değil, Expo’dan sonrada burayı bir yaşam alanı haline dönüştürmemiz gerekiyordu. Ne kadar çok insanı hangi projelerle getirebiliriz ona baktık. Bu alan yaklaşık 800 bin metrekare. Tümünü de hazineden aldık. Burayı daha değerli bir hale getirebilmek adına içine projeler yerleştirdik.

“EXPO’YU YAŞAM HALİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”
Mesela Konya’da bir kelebek bahçesi var ve 1 yılda 400 bin kişi gelmiş. Öyleyse Kelebek Müzesi önemli dedik. Ama yanına ilave olarak ta 7 benekli uğur böceğini de koyduk. Bunun yanında bir müze yapacağız. Hatay’daki şehir müzesine bir yılda 267 bin kişi gelmiş. Müze yaparsak bize de o kadar gelecek. Bunlar hayal değil. Burada bir sosyal atmosfer olsun diye 280 civarında yağ-işlet-devret modeliyle hobi evleri inşaatına başladık. Bir camimiz var. Camimizin yanına bir Mevlevihane yapacağız. Expo alanında açık AVM olacak. Artık kapalı AVM’lerin konsepti rağbetli değil. 2 katlı olarak açık AVM yapacağız. Expo alanımızdaki çarşıda esnaflarımıza yer vereceğiz. Yerleri kişilere değil, odalara vereceğiz. Orada esnaflarımızın hem ürünlerinin tanıtıldığı hem de satışının yapıldığı dükkânlar olacak.”

KARA: KAHRAMANMARAŞ’IMIZ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR PROJE
AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, şunları söyledi: “Bizim tanıtım noktasında bir sıkıntımız var. Bu noktada Expo 2023 projesi hem ilimiz açısından hem dışarıdan gelecek misafirlerimiz açısından çok kıymetli olacak. Diğer taraftan Adana’da şu var. Gaziantep’de bu var dediğimiz olgu artık Kahramanmaraş’ta olacak ve o misafirleri burada ağırlayıp inşallah şehrimizin gelişimine katkıda bulunacağız. Kahramanmaraş’ımız için çok önemli, çok büyük bir proje. Belediye başkanımızın rüya projesi. Bugün çok büyük oranda bunun gerçekleşmiş olduğunu görüyoruz. Belediyelerimiz çok büyük hizmetler yapıyor. Biz bu noktada hamt olsun teşkilat noktasında avantajlıyız. Hanefi Başkanımıza ev sahipliği için çok teşekkür ediyoruz.”

AVŞAROĞLU: BİR HAYAL ARTIK GERÇEK OLUYOR
AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ise, “Expo’nun ilk günlerini hatırlıyorum. Bir hayal artık gerçek oluyor. Bugünde çok şükür alandayız. Expo alanı sadece bir etkinlik değil aynı zamanda bir yaşam alanı. Hobi bahçesinden lagün havuzuna yok yok. Gerçekten ilimiz için çok önemli bir proje. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz