Elbistan Devlet Hastanesi'nde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Kılınç ve Üroloji Uzmanı Dr. Akif Türk tarafından üniversite hastaneleri düzeyinde yapılan ameliyatla 70 yaşındaki Hüseyin Göçer isimli hasta sağlığına kavuştu. Yaklaşık bir yıldır yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiren Hüseyin Göçer, Elbistan'da devlet hastanesinde ilk kez yapılan kapalı yöntem ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Akif Türk, "Daha önce açık olarak yapılan kolektomi ameliyatını ilk defa kapalı yöntemle yaptık. Hastanın genel durumu iyi. Böbrek kanserinden (renal hücreli kanser) tamamen kurtuldu. Hastamızın ameliyatı kapalı yöntemle yapıldığı için bundan sonraki süreçte daha çabuk iyileşecektir" dedi.

GURUR VERİCİ”
Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Kılınç ise, "Günümüzde en güncel modalite olan laparoskopik ameliyatları normalde eğitim ve araştırma hastaneleri ile büyük merkezlerde yapılmaktadır. Fakat ilçemiz açısından ilk ve başarılı olması özelliğiyle Elbistan Devlet Hastanemiz bir başarıya daha imza atmıştır. Elbistanımız’da artık üniversite seviyesinde ameliyatlar yapılıyor. Buda bizim için gurur vericidir. Hastamız yapılan bu ameliyat ile artık daha az acı hissedecek ve daha çabuk iyileşme sürecine girecektir" diye konuştu.

DERDİME ÇARE BULAMAMIŞTIM”
Yapılan ameliyatla sağlığına kavuşan Hüseyin Göçer'de, "Yaklaşık bir yıldır bu rahatsızlık nedeniyle çok sayıda hastaneyi gezdim. Derdime çare bulamamıştım. Elbistan Devlet Hastanesinde yapılan bu operasyonla böbreklerimdeki bu tümör başarılı bir şekilde alındı. Ameliyatı yapan doktorlarımız başta olmak üzere tüm hastane personeline yakın ilgileri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber: Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz