Meclis toplantılarını sık sık vatandaşlarla yaparak onların görüşlerini alan Başkan Çeleğen, yine bir meclis toplantısında vatandaşlarla buluştu. Göreve geldiği günden bu yana şeffaf belediyecilik anlayışıyla yoluna devam ettiğini söyleyen Başkan Çeleğen bu kapsamda aralıklı periyotlarla meclis toplantısını halka açık olarak gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

DEMOKRASİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ’

İlçenin genelini ilgilendiren kararları 3 yıldır Ekinözü halkı ile birlikte verdiklerine dikkat çeken Başkan Çeleğen, “Bu uygulama yerel demokrasinin en güzel örneklerinden birisidir” dedi. Çeleğen, şöyle konuştu: “Seçimden öncede belirtmiş, hesap verebilir olacağımızı söylemiştik. Dolayısıyla şeffaf, demokratik ve katılımcı bir şekilde davranacağımızı belirtmiştik. 2 buçuk yıldır belirli periyotlarda halkımızla yaptığımız bu toplantılar Türkiye’de ender sayılan yöntemlerden biridir. Bunu da büyük bir memnuniyetle, gururla gerçekleştiriyoruz vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz, esnafları, okulları, sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri, camileri ziyaret ediyoruz vatandaşlarımızın dertlerini dinleyip taleplerini not alıyoruz elimizden gayreti gösteriyoruz. Çok çalışarak, çok üreterek hizmete sonuna kadar devam edeceğiz. Tek arzumuz var. O da Ekinözülülere daha konforlu, daha kaliteli, daha huzurlu ve daha sağlıklı bir yaşam sürmesi Ekinözü’nü Turizmin cazibe merkezi haline getirmek için ekip arkadaşlarımız ile bütün mesaimizi yepyeni projeler üretmek için harcıyoruz Hiçbir Ekinözülü kardeşimizi birbirinden ayırmıyorum. Hepimiz büyük bir ailenin parçası gibiyiz. Birimizin başına bir şey gelse, ayağına bir çivi batsa bundan en çok ben rahatsız olurum. Bizim çalışma prensimiz budur.”

İÇMELER TURİZME KAZANDIRILIYOR

Ekinözü’ne en büyük desteği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin verdiğini kaydeden Çeleğen, “İlçede hummalı bir çalışma yapıldığını ifade etti. İlçede 3 adet içme denilen şifalı suyun bulunduğunu bildiren Başkan Çeleğen, “Orta İçmeler ile Yukarı içmeler arasında büyük bulvar çalışması devam ediyor. İlçenin iki girişini modernin güzelliğe kavuşturduk, içmelerdeki caddelerin alt yapı çalışmaları sürdürülürken, 2017 sezonunda planlanan çalışmaların ardından ilçe merkezindeki ve İçmelerdeki tüm caddeler modern bir görünüm alacak” diye konuştu.

MODERN YAPI

İlçede parke taş ve imar revizyonlarının yenilendiğini aktaran Ekinözü Belediye Başkanı Çeleğen, “Araç alımlarının yanında ilçede birçok hizmet için çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yıl içerisinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile şehir içi yollarımız asfaltlandı. İnşallah bu yılda devam edeceğiz. Gerçekten bir şehrin girişi görünümü çok önemli o açıdan biz ilçenin girişini kötü durumdan kurtarıp modern bir ilçe girişine çevirdik Belediye olarak “Ekinözü’ne ve Ekinözülülere ne yaparsak azdır. Ekinözü’nün konum itibari ile bulunmaz bir ilçe olduğunu belirtti. İlçede birlik beraberlik adına güzel işlerin devam ettiğini ve konumu, huzuru ve kardeşlik bağı, dayanışması, birlik ve beraberliği itibariyle Ekinözü’nün diğer ilçeler arasında gözde olan bir ilçedir” ifadelerini kullandı.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALARA DEVAM

Çeleğen, konuşmasına şöyle devam etti: “Seçilen bir kişi olarak, belediye olarak hizmet anlamında, çok şeyler yapılması gerekiyor. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız, yılardır hizmet konusunda büyük sıkıntılar çekiyordu Ekinözü gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğu için bizlerde gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz Tabi biz bu çalışmaları 2 buçuk yıl içinde yaptık. Bunlar 5 yıllık süre içinde yapılacak çalışmalardır ama biz bunu 2 buçuk yılda gerçekleştirdik. İnşallah elimizden geldiği kadar bu ve bunun gibi Ekinözü’nün ihtiyacı olan projeler geliştirme gayreti içindeyiz. Her Ankara’ya TBMM gidiyorum orada milletvekillerimizle, bakanlarımızla, bakan yardımcılarımızla, bürokratlarla Ekinözü’ne hizmet vermek için var gücümüzle çalışıyoruz . Bu konuda hemşerilerimiz bize güvenebilir. Kendileri de iyi biliyorlar ki belediyemizin kapıları her zaman kendilerine açık. Her zaman da emirleri başımızın üstündedir. Çünkü Ekinözülü hemşerilerimiz hizmetlerin en iyisine layıktır. Ekinözülü hemşerilerimize çağrımız; öncelikle bize güvensinler. Çünkü biz hemşerimizi asla mahcup etmeyeceğiz. Ekinözü için en güzel hizmetleri yapacağız. Çünkü bizim ilçemizde kardeşlik hukuku had safhadadır. Ekinözü ilçemiz en güzel hizmetlere layıktır. Bizde bunun için çalışmaktayız. İnanın ki Ekinözü’nü daha güzel günler beklemekte Hizmet anlamında bu 2 buçuk yılı iyi değerlendirdik. Bu hizmetlerin getirilmesinde büyük rolü olan Ekinözü’nün, Elbistan’ın, Kahramanmaraş’ımızın medarı iftarı, her zaman şahsiyetiyle, onuruyla, duruşuyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın, dünya liderinin yol arkadaşları Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak ve 64 Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a teşekkür ediyorum. Hizmetler mutlaka gelecektir. Ama fani bir dünyada yaşıyoruz. Birbirimizi sevelim, sayalım, gelişi güzel şeylerle insanları yıpratmayalım. Sizden bunu arz ediyorum. Hizmetlerimiz gelecek. Yukarı ile Orta İçmeler arasında yapılan yol ve bulvar çalışmalarında sona geldiklerini, yolun ve meydan düzenlemesinin tamamlanmasından sonra vatandaşların hizmetinde olacağının müjdesini veren Çeleğen, “İlçemizde, insanlarımızın özel günleri olan, düğün, nikâh, nişan gibi faaliyetlerinin sürdürülebileceği bir mekân sarayı yoktu. İlçemizdeki bu eksikliği gidermek amacıyla özverili bir çalışma yürüterek nikâh sarayı inşaatımız devam ediyor.”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz